onur-cem-dag8483
hayır dolanık parçacıklar ışık hızında hareket eder aksi olsaydı şu anda gündemde olan dolanıkparçacıklardan yararlanılarak ışınlanmanın temellerini atamazdık aksi taktirde boyutlar arası seyahat başlığı görürdünüz
hakan-k9304
Işık Hızı İzafiyet Teorisi İle İlgili
İzafiyet Teoriside Kuantum Boyutunda Tam Olarak Geçerli Olmuyor
Bu Yüzden Quantum Boyutunda Işık Hızının Aşılması Mümkün Olabilir
aydan-uyanik3279
Onur bey merhaba isiktan hizli parcaciklar varsa zaman sonusuzmu olur bir baslangici olmazmi zamanin ? Yani zaman yaratilmamis olmaz degilmi ? Isiktan hizli parcaciklar varsa
aydan-uyanik3279
Birde laboratuarda isiktan hizli gozlemledigimiz parcaciklar varmi ? Varsa isik hizini asiyor olarak kabul ediliyormu ? Onur bey
aydan-uyanik3279
Onur bey birde sunu yazmislar işık Hızı İzafiyet Teorisi İle İlgili
İzafiyet Teoriside Kuantum Boyutunda Tam Olarak Geçerli Olmuyor
Bu Yüzden Quantum Boyutunda Işık Hızının Aşılması Mümkün Olabilir demis bunun gecerliligi nedir ?
onur-cem-dag8483
ışıkhızı bizim evrenimiz için geçerli gözlemlenebilen evren diğer boyutlar için ışıktan hızlı parçacıklar anahtar olabilir o boyutunda kendine göre yaşayanlarıın koyduğu zaman dilimi vardır ama bunların hiçbiri kesin değil gözlemlenemiyor o yüzden bilemiyoruz
onur-cem-dag8483
zaman hareket kavramını en iyi şekilde anlamamızı sağlayan olgudur
onur-cem-dag8483
zaman hareket kavramını en iyi şekilde anlamamızı sağlayan olgudur
onur-cem-dag8483
fiziğin en önemli ve çözülemeyen konularının başında gelir. Planck zamanı denilen saniyenin 10−43'te birinden daha kısa olan süre, fizikçilerce içinde bulunduğumuz 3+1 boyutlu uzayın sınırı ve kara delik ortamının başlangıcı olarak kabul edilir. Tıpkı ışık gibi bükülebileceği varsayılmaktadır.
onur-cem-dag8483
zaman görecelidir maddenin en hareketsiz hali 0 kelvin sıcaklığı gözlemlenebilen en hareketsiz haldir o an zaman kavramı parçacık için yok denecek kadar az işler .Zaman, ışık hızı ile de dolaysız ilişki içinde olup maddenin ışık hızına yaklaşması durumunda zamanının yavaş akması, ışık hızında durması ve ışık hızı ötesinde de tersine akması; takyonlar denilen atomaltı parçacıkların ışıktan hızlı hareket ettiği ve zamanlarının gelecekten geçmişe doğru aktığı veya içinde bulunduğumuz uzayzamandan başka sonsuz sayıda da ihtimalin olabileceği hipotezleri de modern fiziğin ve Rölativite Teorisi'nin temelini oluşturan konulardandır.
onur-cem-dag8483
hepsi hipotez teori bile değil
onur-cem-dag8483
kuantum boyutta ışık hızından hızlı parçacık var ama izafiyet teorisi görecelik teorisidir zaten ortamam zaman boyuta göre deişeceği teoride var
onur-cem-dag8483
teorinin ne olduğu ne içerdiği hakkında kimse kesin bilgiye sahip değil onu buna ve bunu paylaştığı kişiler en kesin bilgiye sahiptir her insan farkı yorumlar aklı ile
onur-cem-dag8483
güvenilir kaynaklardan kesin bilgiler almalısınız bilim adamlarının teorileri ve kanunları için
onur-cem-dag8483
planck birimlerini öğrenmenizi tavsiye ederim evrenin işleyişi ile ilgili fizik içeriğidir
onur-cem-dag8483
hepsi ışık hızına göre şekillenir bu bilinen fiziki sınır bunun dışında sorular sormayın gerisi kesinlikten çıkar hipoteze gider
abdullah-basaran1200
Aydan Uyanık;
abdullah-basaran1200
Adem Uyanık;
abdullah-basaran1200
aydan uyanık, ışık neye göre hızlıdır?! Saniyede 300.000 km yol alan bu foto enerji, solucan deliğinin bir ucundan bir diğer ucuna emin ol yıllar sonra varıyor. Ama bu deliğin bir ucundan girince aniden diğer ucuna çıkmayacağın ne malum, tıpkı bir rüya içinde rüya görmek gibi. O zaman ışık hızı hikaye olur bu kadar basit.
aydan-uyanik3279
Onur bey merhaba oncellikle tesekkurederim cevaplariniz icin . Onur bey soyle birsey yazmissiniz kuantum boyutta isik hizindan hizli parcacik var demissiniz kuantum boyutta isik hizindan hizli parcacik varsa evrenin isik hizi limitini asmis olmaz degilmi ? Yani isik hizi kuramini bozmuyor degilmi onur bey ?