sivil-mudur3995
bebeklik çocukluk gençlik olgunluk yaşlılık.... bu sıralama bireysel evrimdir.toplumda aynı şekilde evrilmiştir bu sebepten dinlerde aynı şekilde evrilmiştir....evrim kavramının bence dindeki yeri karakteristik evrimi ....ama darwin penceresinden baktığında. varoluş anlamlandırılamadığı için maymundan türetilmiş.
Ayrıca bakara 65 ve 66.ayetler yahudilerin yalanlarından ötürü maymuna çevrildiğinden bahseder !!!
hayatımıza yada bilme nasıl etki eder ? ikisinede ayrı etki eder,yüklenen anlamlar ölçeğinde...
vide-supra1191
Kişisel ve anlamsız bir tartışma yaratmanın bilimsel bir tarafı yok malesef. Konu birinin kuranı nasıl anlamlandırdığı da değil zaten. Örnek olarak yerçekiminden bahsedilmiş ama ilginç olan hem canlılığın hem de kütleçekiminin temel geliş noktası henüz bilinmemesine rağmen evrimin iyimser tabirle daha şüpheci karşılanması. Halbuki ikisi de sistematik bilimsel düşünce sonucu ortaya atılarak destekleniyor. Evrimi anlamlandırmakta zorlanıyor olabilirsiniz ama sebepsiz bir kuşku besliyorsanız bu bir ikilemdir. İnsan hayatında benzer kuşkular yüzünden çeşitli fırsatları kaçırabilir fakat her gün gerçekliği biraz daha kanıtlanan ve hayatı/canlılığı anlamlandırmayı amaçlayan bir fikri kaçırmak istrmezsiniz. Bir açıdan evrim çoğu yaratılış örneğinden daha güzeldir ve daha akıllı bir yaratıcı için ilerde yaratılış destanı olabilir kimse bilemez tabi..
baran-alp7644
aslında bana göre evrimi kabul ettirme çabası tamamen tanrı ve dinleri ortadan kaldırma isteğiyle illgili
ismail-celik4804
baran alp evrimi kabul etmiyorsan yerçekiminide modern tıbbı da bilimsel olan her şeyi hatta şuan okuduğun bilgisayarı sat git arabistanda deve üstünde dinini yaşa çünki kafir icadıdır bu bilgisayarlar seni dininden uzaklaştırmak için imanını zayıflatmak için üretildi
ismail-celik4804
baran alp bilgisayarda zaten imanlıların imanını zedelemek hatta onları dinden çıkarmak için yapıldı en iyisi sen bilgisayarını sat arabistana yerleş dinini yaşa
ismail-celik4804
aynı senin mantığından çıkarsak allah iyi olmamızı isteseydi bizi hasta etmezdi dolayısıyla modern tıp allaha şirk koşmaktır doktora gitmelim
ismail-celik4804
senin mantığından çıkarsak allah hasta olmamızı istemeseydi bizi hasta yapmazdı dolayısıyla doktara gitmek günah modern tıp da şirktir :D
ismail-celik4804
senin mantığından çıkarsak allah hasta olmamızı istemeseydi bizi hasta yapmazdı dolayısıyla doktara gitmek günah modern tıp da şirktir :D
ismail-celik4804
ismail-celik4804
senin mantığından çıkarsak all@h hasta olmamızı istemeseydi bizi hasta yapmazdı dolayısıyla doktara gitmek günah modern tıp da şirktir :D
ismail-celik4804
ASFSASADA
ismail-celik4804
senin mantığından çıkarsak eğer (O) istemeseydi bizi hasta yapmazdı dolayısıyla aşı yaptırmak doktora gitmek günah modern tıpta şirk oluyor :D
ismail-celik4804
Bana sorucak olursan baran alp evrimi kabul ettirMEME çabası tamamen tanrı ve dinleri körü körüne inanmamızı isteyen fırsatçıları işidir tıpkı galileo galilei ye hristiyanlarca yapılan gibi siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın hakikat hep hakikat olarak kalıcak onu engelleyemiyeceksiniz
ismail-celik4804
Bana sorucak olursan baran alp, evrimi kabul ettirMEME çabası tamamen tanrı ve dinleri körü körüne inanmamızı isteyen fırsatçıları işidir, tıpkı galileo galilei ye hristiyanlarca yapılan gibi ,siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın hakikat hep hakikat olarak kalıcak onu engelleyemiyeceksiniz
ahmet-yilmaz2230
Peki o zaman @celil bora alacain, mesela şu ayeti objektif bakış açınla nasıl anlıyorsun da evrimle çelişmez diyorsun?
“Andolsun ki Biz insanı, çamurdan süzülmüş bir hülasadan (özden) yarattık” (Mü’minun/12)
ahmet-yilmaz2230
Peki o zaman @celil bora alacain, mesela şu ayeti objektif(!) bakış açınla nasıl anlıyorsun da evrimle çelişmez diyorsun?
“Andolsun ki Biz insanı, çamurdan süzülmüş bir hülasadan (özden) yarattık” (Mü’minun/12)
baran-alp7644
ben evrimi kabul etmiyorum demedim
baran-alp7644
mesela orda çamurdan kastı ilk canli organizma olan parazitler olabilir
baran-alp7644
ayrıca sen arbistandaki kapitalist kafalı cahillere müslüman mı diyorsun
ismail-celik4804
çamura şekil verip insan biçimine sokup can vermek olmasın o ? :D