turker-turksever-21008
Yani fiziğin egzotik maddesi matematiğin kompleks sayıları gibi bir şey mi
morgan4658
daha dogrusu, duzeltiyim, kara delik haline gelirken acisal momentumunu koruyor ya, eger bu deger yuksek ise, ufuk kaybolor.
Hilanmasi demem hatali olurdu, hizlanmasi icin enerji ilave edilmesi gerekir.oysa kara delik var olan a.momentumuyla idare ediyor
rick-sanchez2523
Türker
Kısmen. komplex sayılarda evrensel kümenin bir parçası ancak dediğim bu egzotik madde evrensel kümeye dahil değil diyebiliriz
rick-sanchez2523
Yani Daha farklı ve fizik yasalarını aşıyor spekülatif ve öngörülemez
turker-turksever-21008
Yani metafiziksel olsa da gerçekliğine ihtiyaç duyulan bir şey
rick-sanchez2523
Peki açısal momentumun değerinin diskin stabil halde kalmasına izin verdiğini düşünelim
1- halkaya çarpan hareketli teoriye göre negatif evren gibi ilginç bir yere geçiyor burada neler oluyor
2-neden her geçişte evren değişiyor tekillik kabaca rastgele evren yaratma makinesimi?
3-ileri bir teknolojiye sahip olduğumuzu düşünürsek çıplak tekilligi nasıl oluşturabiliriz
4-tekillik gerçekten nedir?
Çok fazla bilinmeyen var ancak üstünde durulabilir:)
morgan4658
Solucan deligi gibi davranabilecegi,ama bunun mumkun olmadigi disinda bir bilgim yok.
Ciplak tekilligin evrende cok fazla oldugunu okumustum.Keske kaynagi kaydetseydim, belki bulurum.
4.soruya belki cevap veririm.
Bence 2 cesit tekillik var
1-BBde ifade edildigi gibi.Boyutsuzluk ve kutlesizlik.
Bu etapta bana gore "heryer" ve "hicbiryer"dir.Bu nedenle BB heryerde vuku buldu derlerken, bana son derece mantikli geliyor.
Ikincisi karadeliklerdeki tekillik.
Ikisini farkli goruyorum cunku karadeliklerdeki tekillikde cok buyuk bir madde miktari var.Ayni olmasa da, elektronlar gibi "noktasal" parcacik gibi.
turker-turksever-21008
Tekilliğin rastgele gelecekler yaratması hışmını anlamadım.
turker-turksever-21008
Ama bildiğimiz kadarıyla tekillik 0. boyutta mahkum değil, 1 boyutlu da olabilir. Peki ya 2, 3 ve hatta 4 boyutlu tekillikler olabilir mi?
rick-sanchez2523
Morgan BB tekilligi hakkında ki düşüncen ilgimi açabilirmisin?
rick-sanchez2523
Morgan BB tekilligi hakkındaki düşüncen ilgimi çekti açabilirmisin?
morgan4658
Cok fazla uzun yazamiyorum.
Ornek olarak elektronu gosterdim, elektronun bir hacmi yok, ama kutlesi var."point particle" olarak geciyor.
Bunun gibi, karadelik tekilligin de noktasal gibi bir "kutle" olabilecegini dusunuyorum.
rick-sanchez2523
Türker eğer tekillik üst boyutlara acılan bir kapı ise dediğin olabilir her boyutta bir tekillik olabilir ama dediğim gibi olabilir
morgan4658
alt boyut tekkillik degildir bence.
5 boyutlu bir evrende 5 boyut vardi, 5 boyutlu bir evrende sifir boyut, tek boyut gibi kavramlarin algilanmayacagini dusunmuyorum.
Singularity derken, BB icin ve kara delik icin kesinlikle frk var.Bence kullanimi degistirilmeli.
rick-sanchez2523
Sicim teorisine göre elektron noktasal değil ipliksi bir parçacık ozaman ne olacak?
rick-sanchez2523
Eğer BB heryerde olmuşsa hicbiryer den heryere geçiş durumu olmuşsa evren sonsuz olabilir sonsuz bir evrende sonsuz olasılıklar da mümkün bir yerde okumuştum
rick-sanchez2523
Türker tekillik kabaca evren yaratma makinesi derken orda bir varsayımda bulundum bende En az senin kadar biliyorum tekillik hakkında hiç bir fikrim yok
morgan4658
"Sicim teorisine göre elektron noktasal değil ipliksi bir parçacık ozaman ne olacak?", farkeden birsey yok.
Sicim kuramiyla bagdasmiyor demek ki dusuncem.
morgan4658
"Eğer BB heryerde olmuşsa hicbiryer den heryere geçiş durumu olmuşsa evren sonsuz olabilir sonsuz bir evrende sonsuz olasılıklar da mümkün bir yerde okumuştum"
Mekan sorun degil, sorun mekan-zaman.
Mekan, icinde birsey varsa da, olmasa da mekan.hayali de olsa mekan.
Uzay zaman ise, bence, genisleyen-
rick-sanchez2523
Ozaman soru "BB anından önce zaman varmıydı" veya "uzay-zaman BB anındamı oluştu yoksa daha önce de varmıydı" sorusuna dönüyor çok derine indi:)