rick-sanchez2523
Halkasal tekillik tam olarak nedir? Halkadan her geçişte 1 boyutlu tekilliğe çarpmaksızın farklı bir evren nasıl ortaya çıkıyor?
morgan4658
Kerr karadelikleri, ic ve dis ufuklarin birbirine cok yakin oldugu, hatta bazen cakisip ufku yokettigi karadelikler ( son ornekteki durumda halka kaybolur ve tekillik olusur)
Acikcasi bilmiyorum, tekillesmeden onceki halkadan gecis halinde boyutlarin degistigini ilk senden duydum.
turker-turksever-21008
Tekillik 1 değil 0 boyutludur
rick-sanchez2523
Haklısın türker tekillik 0 boyutludur noktasaldır ancak kerr karadeliği spine sahiptir merkezindeki tekillik dönmeye başlar ve 1 boyutlu hale gelir.
turker-turksever-21008
Hmmmm peki tekillik hızlı bir şekilde dönüp çember oluşturduğunda etrafa nasıl etki yapacağı belli ama çemberin ortasında ne olur?
turker-turksever-21008
Diğerlerinden daha tuhaf bi uzayzaman bükülmesiymiş
morgan4658
Solucan deligi gibi davranmasi durumu olabilir.
rick-sanchez2523
Morgan halkanın kaybolduğunu ilk senden duydum sonsuz küçüklükte yarıçapa sahip bir halka diye düşünüyordum halkadan her geçişte öteki taraf hep farklı bir evrene açılıyor bende şaşırdım çok ilginç gerçekten peki sebebi ne olabilir
rick-sanchez2523
Halkanın ortası güzel soru:)
morgan4658
Rick, dedigim cok hizli donmesi durumunda.Sanirim bir kaynak bulurum bununla ilgili
rick-sanchez2523
Halkanın ortası farklı bir uzay-zaman olabilir veya evrenlerarasi bir egzotik bir madde :) tamamen spekülatif
morgan4658
Üzgünüz, bu içeriği görüntülerken bir hatayla karşılaştık. Kullanıcı iseniz, lütfen daha sonra tekrar deneyin. Yöneticiyseniz, daha fazla bilgi için Flarum günlük dosyalarınıza bakın.
morgan4658
yazar biraz guvenilir olmayabilir, burada daha "mantikli" ele alinmis https://khosann.com/fizik-bozan-ciplak-tekillikler-nasil-yaratilir/
turker-turksever-21008
Egzotik madde dediğiniz anti madde mi oluyor?
rick-sanchez2523
https://www.kozmikanafor.com/gelecegin-itki-sistemleri-8-solucan-delikleri/
Kerr karadeliği bölümüne bakın
Halkanın ileriki safhalarda kaybolacağını düşünmemiştim
Solucan deliği yaratmanin bir yolu varmış:
İki tekillik oluşturun ve bunları birbiri etrafında döndürün ve iste solucan deliği :)
morgan4658
Anti madde degil.
Wiki'de oku istersen, cok basit anlatilmis.
morgan4658
Ben de onu dedim, solucan deligi gibi davranabilir, ama bence olmaz gerci.
Bu arada her Kerr Deligi ciplak tekillige ulasmiyor.
rick-sanchez2523
Hayır egzotik madde derken bu evrenden olmayan tamamen farklı bir madde (madde olması sart değil)
rick-sanchez2523
Her kerr deliği çıplak tekillige ulaşmıyor derken? Yani delik halinde stabil kalabilirmi ?
morgan4658
Disk halinde, iki ufuklu kalabilir.
donus hizi etkili oluyor
anladigin gibi, iki ufka sahipler, hiz arttikca ufuklarin arasindaki mesafe azaliyor, yeterince hizlanirsa ufuklar cakisiyor ve kayboluyorlar.