• Halkasal tekillik tam olarak nedir? Halkadan her geçişte 1 boyutlu tekilliğe çarpmaksızın farklı bir evren nasıl ortaya çıkıyor?

Halkasal tekillik tam olarak nedir? Halkadan her geçişte 1 boyutlu tekilliğe çarpmaksızın farklı bir evren nasıl ortaya çıkıyor?
Kerr karadelikleri, ic ve dis ufuklarin birbirine cok yakin oldugu, hatta bazen cakisip ufku yokettigi karadelikler ( son ornekteki durumda halka kaybolur ve tekillik olusur) Acikcasi bilmiyorum, tekillesmeden onceki halkadan gecis halinde boyutlarin degistigini ilk senden duydum.
Haklısın türker tekillik 0 boyutludur noktasaldır ancak kerr karadeliği spine sahiptir merkezindeki tekillik dönmeye başlar ve 1 boyutlu hale gelir.
Hmmmm peki tekillik hızlı bir şekilde dönüp çember oluşturduğunda etrafa nasıl etki yapacağı belli ama çemberin ortasında ne olur?
Solucan deligi gibi davranmasi durumu olabilir.
Morgan halkanın kaybolduğunu ilk senden duydum sonsuz küçüklükte yarıçapa sahip bir halka diye düşünüyordum halkadan her geçişte öteki taraf hep farklı bir evrene açılıyor bende şaşırdım çok ilginç gerçekten peki sebebi ne olabilir
Rick, dedigim cok hizli donmesi durumunda.Sanirim bir kaynak bulurum bununla ilgili
Halkanın ortası farklı bir uzay-zaman olabilir veya evrenlerarasi bir egzotik bir madde :) tamamen spekülatif
Üzgünüz, bu içeriği görüntülerken bir hatayla karşılaştık. Kullanıcı iseniz, lütfen daha sonra tekrar deneyin. Yöneticiyseniz, daha fazla bilgi için Flarum günlük dosyalarınıza bakın.
yazar biraz guvenilir olmayabilir, burada daha "mantikli" ele alinmis https://khosann.com/fizik-bozan-ciplak-tekillikler-nasil-yaratilir/
https://www.kozmikanafor.com/gelecegin-itki-sistemleri-8-solucan-delikleri/ Kerr karadeliği bölümüne bakın Halkanın ileriki safhalarda kaybolacağını düşünmemiştim Solucan deliği yaratmanin bir yolu varmış: İki tekillik oluşturun ve bunları birbiri etrafında döndürün ve iste solucan deliği :)
Anti madde degil. Wiki'de oku istersen, cok basit anlatilmis.
Ben de onu dedim, solucan deligi gibi davranabilir, ama bence olmaz gerci. Bu arada her Kerr Deligi ciplak tekillige ulasmiyor.
Hayır egzotik madde derken bu evrenden olmayan tamamen farklı bir madde (madde olması sart değil)
Her kerr deliği çıplak tekillige ulaşmıyor derken? Yani delik halinde stabil kalabilirmi ?
Disk halinde, iki ufuklu kalabilir. donus hizi etkili oluyor anladigin gibi, iki ufka sahipler, hiz arttikca ufuklarin arasindaki mesafe azaliyor, yeterince hizlanirsa ufuklar cakisiyor ve kayboluyorlar.