turker-turksever2890
Herkes öyle düşünür ama varın zıttı yok değildir ki. Bu, bir koordinat sisteminde pozitif kısmın simetrisini alınca orijin noktasının gözükmesi gibi saçma bir şey olur. Bence varlığın zıttı da bir çeşit varlık ama simetrisi işte...
maxwell4493
Dedığın gibi pozitif bir evren zıttı negatif bir evren varsa iki evrenin başlangıç noktası sıfır olur
morgan4658
"Büyük Patlamayı 0 noktası olarak kabul edersek pozitif kısım takyon evreni (biz takyon evrenine negatif evren deriz çünkü kendi evrenimizi pozitif olarak düşünürüz" ve "Bence büyük patlama (sıfır)dan önce başka bir evren vardı." , celisiyorlar demek istedim.yoksa bana gore takyon evreni falan yok, BB daha once neydi bilmiyorum, ama zaten BB bizim evrenimizin olusumunu anlatiyor.
turker-turksever2890
Ama nasıl bir evren bir anda yoktan var olsun ki?
morgan4658
BB sifir noktasidir diyen ben degilim zaten :) BB halihazirda bekleyen kuvvetleri/alanlarin , bana ve pek cok kisiye gore, aktiflesmesi icin zamani bekleyen bir yumakti.
Ilk evren, bizim evrenimiz mi, bizimkinden sonra baskalari olusacak mi, bunu bilemem, ilgilenmem de cunku BB bizim evrenimizi aciklayabilir.En iyi ihtimal 10-11 boyut olayi aciklanirsa, ki bu yine BB ile alakali, o zaman olusamamis boyutlara belki lablarda ulasiriz.
Mesela Kaonlar nedir diye sordugumda, aslinda katilimolsaydi fikrim olan, bazi parcaciklarin evrenin olusmasinda, veya ilersinde islev kazanacagi idi.
morgan4658
Ben de onu anlatiyorum, sen BB'yi sifir noktasi kabul edersen, biim evrenimiz ilk evren olur, ama o zaman takyon evreni olmaz, cunku takyonlarda zaman geriye akar, zaman da BB ile basladiysa, yerinde seker.
O gorusu birakip dongu evreni fikrine gecersek eger, o zaman da hersey sirasiyla basliyor demektir, bizden once/sonraki evren takyon evreni ise , o zaman zaten takyonlarla kafayi yormaya gerek yok.
Takyon evrenini kabul etmemekle birlikte, takyonlarin olabilecegine inaniyorum.
morgan4658
Ben de onu anlatiyorum, sen BB'yi sifir noktasi kabul edersen, biim evrenimiz ilk evren olur, ama o zaman takyon evreni olmaz, cunku takyonlarda zaman geriye akar, zaman da BB ile basladiysa, yerinde seker.
O gorusu birakip dongu evreni fikrine gecersek eger, o zaman da hersey sirasiyla basliyor demektir, bizden once/sonraki evren takyon evreni ise ,bizimle ayni anda varolamaz. o zaman zaten takyonlarla kafayi yormaya gerek yok.
Takyon evrenini kabul etmemekle birlikte, takyonlarin olabilecegine inaniyorum.
turker-turksever2890
Aynen, zaten tam olarak bir sayı doğrusu gibi olmuyor. Ama aklıma bir soru geldi: Takyon Evren’ine enerji de başka bir Evren’den gelmeli o zaman, o zaman da ona gelen enerji de başka Evren’den. Peki ya bu böyle bir sonsuz döngüyse gerçek enerji asıl nereden geliyor? Sonuçta sonu olmayan bir şeyin ilkini bulamayız.
morgan4658
Takyon evreni diyorlar da, takyon, hipotetik bile olsa, nedir, spinli midir, k.cekimden etkilenir mi, sarji var mi ( renk, elektrik, baska) , kutuplari var mi ?
Hiigs Bozonu bulunbmadan once asagi yukari ozellikleri belliydi, ispatlandi, artik kabullendik ama takyonlarla ilgili ispat olmamasinin yaninda, kuantum acisindan verilen birkac veri disinda bir bilgi de yok.
arif-gonen7309
takyon olasaydı şuanki eldeki fizk kuaramlarını çöpe atmamız gerekir . şuanki ışık ve kütle ile olan hesaplanların hepsi dopru çıktığınaa göre takyon varsa bile diğer hiçbir parçacıklar ile etkileşime girmemesi gerekir (sezgisel açıdan)