maxwell4493
Belki biz evren dışından gelmişizdir
maxwell4493
Evrende olmayacak şeyler oluşturup da neler yarattık ki. Bugünün en gelişmiş teknolojileri sadece evrende daha doğrusu dünyada bulunan malzemelerden türetilmiştir
maxwell4493
Ancak biz öyle bir madde bulalım ki bu madde daha önce hiç görmediğimiz hatta düşünmediğini bir şey olursa ve bu varlık başka varlıkların bir araya gelmesinden oluşmayıp saf olursa biz yeni birşey yaratmış oluruz.
maxwell4493
Bu muhteşem eser beyin aynı zamanda ne kadar zavallı değil mi
maxwell4493
Şunun üzerinde anlaşalım biz asla sonsuzun ne olduğunu öğrenemeyiz. Bunu ancak onu yaratan bilebilir
maxwell4493
Kardeş tanrı insan mı ki ruhu olsun
maxwell4493
Ama yukarıda şekspir gibi konuşmuşsun
maxwell4493
Hıristiyanlıkla diğer dinleri bir tutmak çok yanlıştır.(özellikle İslamiyet le). Felsefecilerin ve fizikçilerin hepsi Hristiyan. Hiçbirinin islamiyetle ilgili bilgisi yok. Hristiyanlık ve İslamiyet birbirinden çok farklı. İslamiyetin neyi felsefecilerin küçük beyinlerine ters düşüyor ki
maxwell4493
Hıristiyanlıkta tanrı kutsal ruh isaya bir şeyler verdi falan filan diyor. İslamiyetten hiç böyle bir şey diyor mu
morgan4658
Bilimle Tanri'yi bulmayi falan dusunuyorsaniz , dusunmekten vazgecin. Fizikci baska, fizik baska.Fizigin dini falan olmaz.Felsefe baska, dinlerin icinde de felsefe var, o kisma karismam, sevmem de zaten felsefeyi.
maxwell4493
Metafizikle fizği birleştirmeye çalışan araya kaynak yapmaya çalışan felsefeciler var. Bu adamlar bilim olmadan bir yere varamazlar. Olsa olsa tanrı vardır yoktur deyip aynı şeyleri söylerler.
maxwell4493
Fizik en çok matematikle uyumlu. Zaten fiziğin dili matematik
maxwell4493
Yine de felsefe insana aklını kullanmayı öğretir
maxwell4493
Bugün bizim gençlerimiz aklını kullanmayı bilseydim bu hale gelmezdi. Yani felsefe 1. Sınıf çocuğuna da şart 60 yaşındaki adamada
morgan4658
felsefeyi Xizm Yizm diye kaliplastirmak bana sacma geliyor.Herkesin felsefesi kisisel olmali.Metafizik kismina da katiliyorum, bilimin ulasmadigi yerde Yaratici jokerini kullanip duruyorlar. Bilimin din veya Tanri ile ilgilenmedigini anlatmak imkansiz.
Bu arada fizik okusaydim, matematik kadar da kimyayi calisirdim, bu iki kere iki dort
morgan4658
felsefeyi Xizm Yizm diye kaliplastirmak bana sacma geliyor.Herkesin felsefesi kisisel olmali.Metafizik kismina da katiliyorum, bilimin ulasmadigi yerde Yaratici jokerini kullanip duruyorlar. Bilimin din veya Tanri ile ilgilenmedigini anlatmak imkansiz.
turker-turksever2890
Bilimle başka neyi bulacağız ki? Evren’i çöz çöz nereye kadar uzar? Ya da çözdük diyelim sonrası ne olacak? Büyük ihtimalle uzay gemileriyle dolaşıp zamanda geçmişe ileriye falan gideceğiz ama fiziğin asıl amacı bu değildir. Yani sizi bilmiyorum da benim amacım sadece Evren’in sırlarını çözmek değil. Yukarıda da söylediğim gibi yani sanatçıyı anlamak için önce sanat eserini incelemeliyiz. Ama amacımızı unutup sadece sanat eserini incelemeliyiz değil bu.
maxwell4493
Biz daha güneş sisteminin dışına çıkamamışken daha yüz yıldır radyo teleskobun keşfetmişken kütleçekimini daha 70 yıl önce öğrenmişken bırakın tanrıyı daha dünyamızı anlamamışken bu sorunu nasıl çözebiliriz ki
maxwell4493
Yani felsefecilerin yaptığı gibi ilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursak pek bir yere varamayız.
maxwell4493
Yani felsefecilerin yaptığı gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursak pek bir yere varamayız