optimus1009
Şimdi Erkan, Allah herşeyi neden sonuç ilişkisi içinde yaratmış.Sebepler alemi diyoruz buraya.Onun için protonun,elektronun oluşmasının da bir neden sonuç ilişkisi olması gerek.
Senin dediğin ol emri ilk neden.Ve ancak sicimlerin titreşime geçip hareket etmesinin nedeni olur.Bu emir( ses ile) sicimler titreşime geçmiş ve hala daha da titreşiyorlar diyebiliriz.Yalnız sicim derken benim anladığım ışığın türevsiz,yalın,öz hali.İnce,parçacık,ipliksiler değil.
Bana göre herşey saf ışıktan oluşmuştur.Tüm madde,sanki ışık enerjisinin farklı frenkaslarda üst üste örülmüş,katılaşmış hali gibi geliyor.Eğer fizikçiler herşeyin teorisini yazacaklarsa ışıktan başlamalılar bence.Tabi Allah'ın bu ol emri mekanik bir dalga değil.Artık nasıl bilmiyorum ama işte o ol emri ile bu sicimler harekete geçmiş ve iç içe çökmüş. Yani o ışık enerjisi titreşip,yoğunlaşıp,içe çöküp,kızarıp...
çökerkende katmanlar halinde,katman katman
parçacıkları,karaenerjiyi,karamaddeyi,notronu en son içte (veya kuarklar, içte ne oluşur en son bilmiyorum :D) neyse işte sora daha çökemeyip oluşan iç basınçla patlamış ve tüm bu parçalar dıştan içe doğru yine o saf ısık içinde hızla yayılıp uzayı teoride oluşturmuş gibi geliyor bana.
optimus1009
Şimdi Erkan, yaratıcı herşeyi neden sonuç ilişkisi içinde yaratmış.Sebepler alemi diyoruz buraya.Onun için protonun,elektronun oluşmasının da bir neden sonuç ilişkisi olması gerek.
optimus1009
Senin dediğin ol emri ilk neden.Ve ancak sicimlerin titreşime geçip hareket etmesinin nedeni olur.Bu emir( ses ile) sicimler titreşime geçmiş ve hala daha da titreşiyorlar diyebiliriz.Yalnız sicim derken benim anladığım ışığın türevsiz,yalın,öz hali.İnce,parçacık,ipliksiler değil.
Bana göre herşey saf ışıktan oluşmuştur.Tüm madde,sanki ışık enerjisinin farklı frenkaslarda üst üste örülmüş,katılaşmış hali gibi geliyor.Eğer fizikçiler herşeyin teorisini yazacaklarsa ışıktan başlamalılar bence.Tabi Allah'ın bu ol emri mekanik bir dalga değil.Artık nasıl bilmiyorum ama işte o ol emri ile bu sicimler harekete geçmiş ve iç içe çökmüş. Yani o ışık enerjisi titreşip,yoğunlaşıp,içe çöküp,kızarıp...
çökerkende katmanlar halinde,katman katman
parçacıkları,karaenerjiyi,karamaddeyi,notronu en son içte (veya kuarklar, içte ne oluşur en son bilmiyorum :D) neyse işte sora daha çökemeyip oluşan iç basınçla patlamış ve tüm bu parçalar dıştan içe doğru yine o saf ısık içinde hızla yayılıp uzayı teoride oluşturmuş gibi geliyor bana.
optimus1009
Dıştan içe doğru derken ; dış katmanda ki ilk olusan parcacıktan baslayarak sırasıyla dışa doğru iç taraftakilerin saf ısık içine doğru yayılması.normal patlama yani yanlış şekilde yazmısım.Nötron yıldızlarında ki gibi.
Tabi bu dış kabuktakiler daha ince,latif olduklarından görümür ışıktan hızlı hareket edebiliyorlar.Böylece evren foton hızından hızlı genişliyor.Çünkü ; bu dıştakiler fotondan daha saf bir enerji,ısık.bilmem anlatabildimmi ama ben böyle düşünüyorum.
busra-aktas7709
optimusun görüşüne katılıyorum. bence haklısın
erkan-yilmaz2496
Patlamaya sebep olan şey "Ol" emriydi doğru, nasıl meydana geldiğini incelersek süper quark bir karadeliğin tam tersi prensiple içe doğru çökme şeklinde değilde bütünden dışa doğru (dağılma) şekli örnek verilebilir. Bunu atomların limit kütleye ulaşması artık bütünlüğünü koruyamaması gibi düşünebiliriz.
hic-kimseyle-tartismaz9132
"Atomun patlamasiyla ortaya cikmamistir." Adam haklı
erkan-yilmaz2496
Beyaz delikler bizim evren için patlama dediğimiz olayın kaynağı olabilir. Uzay ve alemler birbirine karadelilklerle bağlı ve karmaşık ama hesaplanmış birbirine bağlı zincir şeklinde ama belli bir sıra ile bir bütünü oluşturacak şekilde bağlanmış evrenlerden oluşmuş olabilir fikri hiçte kötü durmuyor.
hic-kimseyle-tartismaz9132
Evrende bir çok olası karadelik yeri saptandı. Teoriye göre akdeliklerin de eşdeğerli sayıda olması lazım. Sadece bir tane olası akdelik yeri var mı?
faruk-arslan8080
Delik nasıl oluştu? Nerde oluştu.))) Yazdıklarınızı zevkle okudum bu arada. Konuyla ilgili varsayımlar özellikle optimusun somutlamaları çok mantıklı. Kendi bakış açımdan bir soru cevaplarsanız sevinirim. Özellikle optimus )) Soru şöyle. Big bang yani büyük patlama dıştan içe veya içten dışa denmiş farketmez. Dünyada bir periyodik cetvelimiz var. Burada elementlerimiz var. Örnek oksijen olsun. Atom numarası 8 aynı zamanda atom çekirdeğindeki proton sayısı da 8. Atom ağırlığı 16 ise çekirdekteki nötron sayısı da 8. Elektron ise bu çekirdeğin
faruk-arslan8080
Delik nasıl oluştu? Nerde oluştu.))) Yazdıklarınızı zevkle okudum bu arada. Konuyla ilgili varsayımlar özellikle optimusun somutlamaları çok mantıklı. Kendi bakış açımdan bir soru cevaplarsanız sevinirim. Özellikle optimus )) Soru şöyle. Big bang yani büyük patlama dıştan içe veya içten dışa denmiş farketmez. Dünyada bir periyodik cetvelimiz var. Burada elementlerimiz var. Örnek oksijen olsun. Atom numarası 8 aynı zamanda atom çekirdeğindeki proton sayısı da 8. Atom ağırlığı 16 ise çekirdekteki nötron sayısı da 8. Elektron ise bu çekirdeğin dışında ve iyondan değil de atomdan bahsettiğimize göre elektron sayısı da 8. Buraya kadar sıkıntı yoksa atomun patlaması gibi şeyleri eledik. Hem uzay ortamında atomun patlaması izah edilemez. Iş bundan sonra biraz karmaşık. Oksijen dedik. Bu elementin atom dediğimiz çekirdeğine bir proton daha koyabilirmiyiz? Hayır tabiki. Koyduk diyelim. Oksijen gitti flor geldi. Artık oksijen yok flor var. Yine element ama alakasız. Çekirdekteki nötron a bakalım. Nötronla oynanabilirmi. Evet. Ama oynarsan element degil artık izotoptur. Hidrojen elementinde nötron yoktur. 1 adet proton vardır sadece ve etrafında bir tane elektron. Yanına bir nötron koyarsak doteryum izotopu olur. Yine element olmaktan çıkar. Kararlılığı düşük elementlerin elektronları ile oynandığında ise yine karşımızda element yerine yükü değişmiş bir iyon vardır. Periyodik cetvelimizde bu şekilde elementlerimiz var. Dünya dışında belki bir bu kadar veya çok daha fazla element var. Gel gelelim bu elementler büyük patlamanın neresinde? Varlıklarını nasıl açıklayabilir bigbang ciler? Buraya dikkat. Patlama oldu diyelim. Bir mekan içinde bir zamanda. Bu elementler nereden geldi. O patlamanın kalıntısı olma ihtimalleri yok element olmaları sebebi ile. Kalıntı olsalar büyük dediğimiz patlamanın içinde olamazlar
faruk-arslan8080
Devamı.. Bir başka deyişle, varsayımlar üzerinden gidersek atom veya atom altı veya ışık veya herneyse bir patlama olduğunu varsayarsak gezegenlerleri güneşi yıldızları oluşturan o zamandan çok sonra gaz ve toz bulutu şeklinde açıkladığımız bu elementleri bir bang nasıl es geçti ? Devasa bir patlama ile bunlar bu patlamanın dış kısmında kalması gerekmez miydi? Bu elementler nasıl oluştu ben daha çok big bang denen teorinin işin bu kısmı ile sorgulanıp değerlendirilmesi görüşündeyim.
morgan4658
Bakiniz kozmik mikrodalga arka plan ışıması