kemal-bay-hickimse7261
Spesifik bir konu hakkında soru sorduğumda ya da sorduğumuzda ister istemez bu konun türev sorularını tartışmaya başlıyoruz. Bunun sebebi de başlığın altına soru ile pek ilgisi olmasa da soru ile bir şekilde kesişen bir soru soran zihinler. Bu güzel fakat bence bir konu başlığı hakkında dağılmadan, karadeliklere solucan deliklerine uçmadan o konu hakkında tartışsak daha güzel olucak çünkü şuan mesela ben 3-4 farklı konu hakkında cevaplar okudum. Demek istediğimi anlaması gerekenler anlayacak. Lütfen diğerleri de yanlış algılamasın. İyi günler !
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Peki...
batikan-muratgul5666
Bunu şöyle açıklayayım . Schrödinger denkleminde h ve delta h olarak gösteririz . Delta h dediğiniz gibi bir yolu açısal ve enerji kuvvetini kullanarak kat ettiği yoldur ona foton yani momentum ( p ) deriz
yunus-ilik5290
eğer fotonun kendi zamanı yavaşlamayıp sadece uzun yol alması fotonunn kendi iç zamanı hakkında kütleden etkilenmemiş olur ki anlamlı olmaz bence, ikincisi de dahil olmalı
omer-karanlik-profil5833
hastalığımdan dolayı bu konuyu tamamen unutmuşum :)
@kemal; cevap her ikiside aslında... 2 çarpı 2 eşitti 4 veya 8 bölü 2 eşitti 4 :)
boran-kadir4569
Burtay bey, 3 boyutuda kapsayan bir yön şeklinden bahsetmiştiniz bu konuda düşüncenizde bir gelişme oldu mu, bu yön konusunda isabetli olduğunuzu, çözüme yakın olduğunuzu 2017 ye göre daha çok düşünüyorum