aydan-uyanik3279
Necmi bey tesekkurederim fakat bulamadim bahsetiginiz konuyu sizden rica ediyorum birkez benim icin anlatirsaniz minetdar kalirim bilgi isik hizinda hizli iletildigi icin izafiyet teorisi gecersiz olmaz degilmi ?
necmi-tufek7866
https://www.fizikist.com/beyin-firtinasi/27975/
aydan-uyanik3279
Tesekkuredrim necmi bey size bir sorum daha olacak izafiyet teorisi hangi durumlarda gecersiz olur bu konu hakkinda bilginiz varmi ?
necmi-tufek7866
Özel ve genel Görelilik teorileri atom boyutu (ölçeğine) kadar geçerlidir. Ama atom altı parçacıklar söz konusu olduğunda artık "Kuantum Fiziği" kullanılır. Yani, "ölçek değiştiğinde fizik de değişir."
Ölçek dışında izafiyet teorisi her zaman geçerlidir. Henüz yıkabilecek bir teori ortaya çıkmadı benim bildiğim.
aydan-uyanik3279
Yani isiktan hizli bilginin aktarilmasi izafiyet teorisini gecersiz kilmaz degilmi? Atom boyutu olcegine kadar gecerlidir demek ne anlama geliyor necmi bey kusura bakmayin fizik okumadigim icin cehaletime verin
aydan-uyanik3279
Bana fizikcinin biri soylemisti bunu isiktan hizli bilgi iletilirse izafiyet teorisi gecersiz olur zamanin ve evrenin baslangici olmaz demisti o yuzden bu konun ustunde cok duruyorum necmi bey bana attiginiz linki okudum fakat soruma kendimce cevap bulamadim yardimci olursaniz sevinirim
necmi-tufek7866
Dolanık parçacıklarla bilgi aktarılmasının izafiyet teorisiyle bir ilgisi yoktur. Çünkü burada bir yerden bir yere gidilmiyor. Yani hızla bir ilgisi yok.
Sizin konuştuğunuz fizikçi biraz tutucu davranmış. İzafiyet teorisinin geçersiz olması neden zamanın ve evrenin varlığını ortadan kaldırsın ki, yerine gelen başka bir teori evrenin ve zamanın varlığını başka bir açıdan açıklayabilir. (İnsanlar geliştikçe, bilgileri arttıkça yeni teoriler gündeme gelecektir. Bunun hiç bir sakıncası yok.)
Bence yeteri kadar fizikle ilgilisiniz. Öyle olmasaydı bu kadar üzerine düşmezdiniz. Bundan sonra merak ettiklerinizi "yeni konu başlat" linkinden sormalısınız. Diğer arkadaşlar da katılımcı olurlar ve öğrenmek istediğinizi tüm yönleriyle incelemek durumunda olur, daha sağlıklı bilgi edinirsiniz.
Hoşçakalın.
aydan-uyanik3279
Necmi cok tesekkurederim her konuda aydinlatiginiz icin. Siz fizik bolumu mu okudunuz ? Fizikte cok iyi ve bilgilisiniz
aydan-uyanik3279
Necmi bey isiktan hizli iletilen bilgi varsa zamanda gecmise gidilir ve tersine nedenselik gelecegin gecmisi etkilemesi ispatlanmis olur diyorlar bu nekadar dogru bilginiz varsa bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim .
necmi-tufek7866
Hatırınız için son kez söyleyeyim.
"Işıktan hızlı iletilen bilginin hızla bir ilgisi yoktur. Bunun ışık hızını aşmakla bir ilgisi yok. Sadece zekice bir yöntemle var olan bir durumu kullanmak olayı var.
Bilgili olmak için diploma sahibi olmak gerekmez. Diplomalı çok bilgisiz insanımız da var. Önemli olan bir konuya ilginiz varsa o konuda kendinizi eğitebilmenizdir. Doğru bilgileri, doğru şekilde, severek, özümseyerek öğrenmektir.
aydan-uyanik3279
Tesekkurederim necmi bey beni kirmadiginiz icin benimde size son bir sorum olacak musadeniz olursa tabi
aydan-uyanik3279
Evrenin sanal gerceklik olabileceginin 10 kaniti diye bir yazi okumustum bu nekadar dogru bilginiz varmi ? Isterseniz atabilirim yaziyi size
hakan-k9304
Link i Paylaşırsanız Yardım Etmeyi Deneriz
hakan-k9304
Link i Atarsanız Yardım Etmeyi Deneriz Ama Yeni Konu Açarsanız Daha Güzel Olur