bayram-balkas5604
Değerli arkadaşlarım,şu üst veya alt boyut uydurmasını bırakalım,öyle bir boyut yok bence,boyut değiştirme fiziken var mıdır,bilemiyorum,zannımca aynı evrende bir yerden çok uzak başka yerlere vasıl olmak için uzayı bükmek,büzmek veya ona benzer bir şey yapmaya boyut değişterme deniyor,bu işi yapmak için yüksek teknolojik bilgi lazım,birçeşit alet ile kara delik (kapı) açarak çok uzak diğer tarafa kısa sürede gidilebilir diye düşünüyorum,bu benim fikrim,ayrıca ışık hızı ile giden nesne boyut filan da değiştirmez kanımca,bing bang olayında ilk saniyelerde patlamayla parçalanan maddenin ilk hızının ışık hızı ve katları olduğuna da inanıyorum,bing bang ile zaman da yaratılmış oldu...içi karanlık madde ile dolu bir balon olarak düşündüğüm evrende bütün galaksiler,herşey karanlık madde içinde yüzüyor,içi karanlık madde dolu bir küpün patladığını düşünün,her tarafı kaplar,karanlık madde evren genişlediğince incelir,evren kendi içindeki direnç (çekme) ve dışından gelen gelen direnç toplamı,kainatın ilk patlama hızı ve gücüne eşit (denk) hale gelinceye kadar genişlemesi mantıklıdır...sonra da uzayan lastik misali geriye dönüş başlar,geriye dönüşün hızı,ilk genişleme hızına eşit olduğunda kutusuna girer ve bing bang öncesi ilk madde boyutlarına gelir mi,ben bilmiyorum...saygı ve sevgilerimle...
kerem-serttas6803
Ust boyut dedigimiz olay maddenin ve evrenin sonsuzlugundan kaynaklanan bir teori sadece. Atom denilen parcaciklar toplulugu kendi icinde elektron dizilimleri ve ve hareketleriyle minik bir galaksi gibi bir hareket izlemekte elektronlarin merkezin etrafindaki asagi yukari salinimli donusu galaksi etrafinda donen yildiz sistemleri ve yildizlarin harekitini bire bir taklit ettigi gibi bir gercek var. Teori her atomun bir galaksi oldugu gibi bir sonuc olusuyor simdilik fakat atom kendi basina bir galaksi olmasi aptalca olurdu. Her atom parcacigi yani elektron proton netron quark ve digerleri bir evreni icinde barindiriyor olabilir dusuncesine varmak kacinilmaz. Bu sekilde dusunursek bizde bir elektronun icindeki evrende bulunuyorsak bu evrenden cikmak icin belli bir enerjiye ihtiyac vardir ayni atomda yasanan elektron alisverisi ve radyoaktif isimalar gibi dusun. Burdan cikardigimiz sonuc bulundugumuz atomdan cikarsak yani yeterli enerjiye ulasinca ust atom evrenine cikariz. Fakat alt atom evrenine girebilmek gibi ihtimali dusunmek ne kadar mantikli olur bilemiyorum. Ust boyuttan gelen varsa yada giden varsa tanimini yapabilir... ama soylr hir tahminde bulanayim ust atom evrenine cikarsak o evrenin icinde bulunan atomik cekim ve hareket yasalarina uymadigimiz icin enerji kaybedip kendi evrenimize geri gecmemiz kacimilmaz olabilir.
hakan-k9304
Ne Demek ''Üst Boyut Yoktur''?
Herhalde Astral Seyahat Falan Gibi Düşünüyorsun Bu Olayı,
Yada Farklı Evrene Geçiş Şeklinde,
Kısaca Özetlemek Gerekirse Evren Bir Boyutlu Bile Olmuş Olsa,
Yinede En Az 3 Boyutludur (Devamına Girmiyorum)