mehmet-akgul7542
Bir cisim ışık hızına ulaşırsa ne olur?
mehmet-ozdemir5098
Modern fizikte kütlesi olan herhangi bir cismin ışık hızına ulaşmasını imkansız olduğu görüşü vardır. Yani bir cisim kütlesini kaybetmeden ışık hızına ulaşamayacağı görüşü vardır. Ama Albert Einstein bir cismin ışık hızına ulaşdığında bir üst evrene geçeceğini düşünmektedir. Bahsedilen üst evrenin de bizim evranimiz gibi bir maksimum hız sınırı olduğu düşünülmektedir.
mehmet-ozdemir5098
Modern fizikte kütlesi olan herhangi bir cismin ışık hızına ulaşmasını imkansız olduğu görüşü vardır. Yani bir cisim kütlesini kaybetmeden ışık hızına ulaşamayacağı görüşü vardır. Ama Albert Einstein bir cismin ışık hızına ulaşdığında bir üst evrene geçeceğini düşünmektedir. Bahsedilen üst evrenin de bizim evranimiz gibi bir maksimum hız sınırı olduğu düşünülmektedir. O hızı geçince başka bir üst evrene geçeğimiz düşünülür.
bervis-hemis4365
Enerjiye dönüşür
mehmet-akgul7542
Takyon evreni gibi bir evren mi?
necmi-tufek7866
Mehmet Özdemir,
Hiç bir cismin ışık hızını aşamayacağının denklemini kuran Einstein'ın, bir cismin ışık hızını aşıp bir üst evrene geçeceğini düşündüğünü söylemeniz bana çok garip geldi. Böyle bir şeyi ben duymadım, okumadım. Eğer sizin bildiğiniz bir kaynak varsa bizimle paylaşırsanız sevinirim. En azından üzerinde tartışır, düşünürüz. Bunu söylediyse, mutlaka hesabını da yapmıştır çünkü. Yani bir denklemi vardır...
necmi-tufek7866
Mehmet Özdemir,
Hiç bir cismin ışık hızına ulaşamayacağının denklemini kuran Einstein'ın, "bir cismin ışık hızına ulaştığında bir üst evrene geçeceğini düşündüğünü" söylemeniz bana çok garip geldi.
Eğer elinizde böyle bir kaynak varsa bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü, eğer öyle bir şey söylediyse mutlaka bunun hesabını, denklemini de yapmıştır. Eğer öyleyse, en azından üzerinde tartışır, bir yerlere varmaya çalışırız.
necmi-tufek7866
Mehmet Özdemir,
Hiç bir cismin ışık hızına ulaşamayacağının denklemini kuran Einstein'ın, "bir cismin ışık hızına ulaştığında bir üst evrene geçeceğini düşündüğünü" söylemeniz bana çok garip geldi.
Eğer elinizde böyle bir kaynak varsa bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü, eğer öyle bir şey söylediyse mutlaka bunun hesabını, denklemini de yapmıştır. Eğer öyleyse, en azından üzerinde tartışır, bir yerlere varmaya çalışırız.
necmi-tufek7866
Mehmet Özdemir,
necmi-tufek7866
Mehmet Özdemir,
necmi-tufek7866
Mehmet Özdemir,
Einstein'ın bahsettiğiniz düşüncesi hakkında elinizde bir kaynak varsa, paylaşırsanız sevinirim. Eğer böyle bir şey söylemişse mutlaka hesabını da yapmıştır. En azından inceler, tartışırız...
omer-kaan2000
bir cisim ışık hızına ulaşırsa o cismin kütlesi sonsuz olur fakat şu anki bilgiler bu imkasiz olarak düşünülmektedir yani ona enrjiye dönüşür deriz takyon ise kanıtlamamşs bir teoridir
hakan-k9304
Kendi Düşüncem İle ;
Işık Hızında Giden Araç Oldugunu Düşnelim
Aracın İçindeki Kişi A
Aracı Bir Gezegenden Teleskop İle İzleyen B
Boşlukda Olup Hiçbir Etki Altında Olmayan C
İkisi İçinde Zaman Eşit Geçecektir Çünkü Bu İnsan Algısı İle İlgili Bir şeydir
Örnek İle
-İkisinin Whatsapp Üzerinden(Örnk) Mesajlaştıgını Düşünelim
B Normal Hızda Mesaj Yazarken
A da Normal Hızda Yazar
Ama B Kişisine Gelen Mesajlar Aşırı Hızlı Olucaktır.
C Kişisi 30 Saniyelik Süre Başlattıgında
B 10 Mesaj Yazabiliyorsa
A Kişisi Yüzlerce-Binlerce Katı Mesaj Yazabilir
Tabi A Bunu Yapaken Sıkılmazsa :)
Özet
Işık Hızının Etkileri Gözlemciye Göre Değişir.
kemal-bay-hickimse7261
Düşüncenizde çok büyük çarpıklık var. İnsan algısı asla eşit değildir. Sırf zaman algısı için bile insan beyninde gerekli yerler vardır ve her insan zihninin düşünce temellerinden hobilerine kadar farklı oluşu zaman algısını da farklı kılar. Özet dediğiniz yer doğru sanırsam.
hakan-k9304
İnsan Algılarında Çok
hakan-k9304
İnsanların Algısında Çok Büyük Farklar Olmadıgı İçin Yazdım. Ve Herkesin Anlaması İçin Basit Örnek Verdim. İlla Bir Yerden Vuracaksınız :D :D
kemal-bay-hickimse7261
İnanın bana bu konu hakkında çok araştırma yaptım, büyük farklar var. Zaman algısı ve insan konuları hakkında araştırma yapar iseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız umarım.
bayram-balkas5604
farazi cisim ışık hızına ulaşırsa,kütlesi kaybolur,enerjiye dönüşür...gibi katılmadığım görüşleri okudum....benim fikrim:cisim ışık hızına ulaşırsa kütlesi kaybolmaz,bir tür plazmatik,saydam enerjiye,ışık enerjisine dönüşür,maddeyi meydana getiren moleküllerin,atomların ışık hızını ulaşması demek,vektörel bir kuvvetle o yönde ivmelenmesi demektir,atom çekirdeği sabit,çeşitli maddelerin elektron hızları da çeşitlidir,uranyum,plütonyum gibi maddelerin elektron hızları ışık hızına yakınmış,şimdi ışık hızıyla akan elektronların çekirdekleri de aynı hıza ulaşırsa ne olury?ışık hızıyla akan elektronların hızları aynı kalır,ancak proton,nötronların hızları ışık hızına ulaşırsa ne olur ? bence,atomlar ışığa,elektriğe dönüşür,kütle kaybolmaz,ışığa,elektriğe dönüşür,yayılabildiği kadar uzaya yayılır,tabiki bir sınırı da vardır,örneğin evrene,uzaya baktığımızda başı sonu belli çizgi,ok gibi giden,hareketli ışık hüzmesi olarak görülür...kısaca madde ışık hızında giderse,atomlar yayılır,diffüzyona uğrar,çünkü atomlar arası maddesel çekim gevşer,yok olur,vektörel yönde birbirini takip ederler...
kerem-serttas8108
Işık hızına ulaşan cisim, atom duzeyinde muthis bir vibrasyon yasayacaktir ve hareketlilik ısı enerjisini maksimum duzeye cikaracaktir. Bu sebepten dolayı cismin tamaminda bulunan atomlar icin iki ihtimal bulunuyor; ya hareketlilik yuzunden tum cisim merkezine cekilir ve minyatur bir karadelige donusur(bir ust boyuta gecer) yada siddetli bir radyoaktif patlamayla yok olur. Ulastigi ust sınır hızı atomik duzeyde zararsiz bir hale getirebilmek icin cisimin merkezinde hız arttikca atomik vibrasyonu durduracak yer cekimi jenaratorune ihtiyac vardir. Ki bu jenator isik hizina gelmeden once belli bir hizda calismaya baslamalidir ve isik hizi geckldikten sonra da gucu arttirilarak calismaya devam etmek zorundadir. Bu sekilde einsteinin teorisi karsimiza cikiyor bir ust boyuta cikma ihtimali elbette var. Ama yer cekimi jenaratoru bu gecise izin vermeyecektir. Bu sebepte dolayida bir ust boyuta gecirilmek istenen cisim karadelige sifir noktasinda dalis yaparak bir ust veya bir alt boyuta gecebilir. Bu gecisete atomik duzeyde parcalanmayi onleyen faktor cismin hizi ve yer cekimi jenaratorunun cekim gucudur.
KENDI VARSAYIMLARIMDIR,
hic-kimseyle-tartismaz9132
Madde için olması imkansız da... Işık hızına çıkınca üst boyuta çıkılacağını söyleyen bir Einstein'da duymamıştım da...
Üst boyut, üst boyut... Nedir bu üst boyut? Bir tanımını yapar mısınız? Özellikleri nedir? Neye benzer?