cengizhan-kayat2247
O zaman hepinize gorusmek uzere diyorum. Ama konuyu cevaplamadan emin olmak icin eylemsizlik yasasini actim okudum benzer bir ornek orada mevcut sorunun cevabi da o diger degiskenleri de acikladim zaten ama esas sebep bu emin olmamin sebebi de bu. Saygilar :))
baran-alp7644
yanılıyorsun küçük olan büyük ihtimalle daha uzağa gidecek ama yoğunluklar aynıysa
baran-alp7644
çünkü her maddenin kütlesinden dolayı sahip olduğu bir çekim kuvvetti vardır
hakan-cabbarcan1815
- atan arkadaşlara tavsiyem daha pozitif baksınlar :) bu başlık altında pozitif alan hiç bir arkadaş olmadığına göre sorumu cevaplanamamış olarak kabul etmem gerekir...
ozgur-aktas5502
İnsan eliyle değil de eşit kuvvet uygulayarak fırlatabilen bir makina yardımıyla fırlatırsak F=m.a formülüne göre kütlesi büyük olanın ivmesi küçük olacağından, küçük olan daha uzağa gidecektir. İnsan eliyle fırlatıldığında, büyük kütleli cisme daha büyük kuvvet uygulayabiliyoruz sanırım. Hani halk diliyle ''elime tam oturdu ''misali.
origin1690
özgür yalnız dikkat edersek atış eşit kuvvetle değil eşit hızla, iki taşada aynı hızı vermemiz için büyük taşa daha çok kuvvet uygulamamız gerekicek.
ozgur-aktas5502
Eşit hızda atarsak küçük olan daha uzağa gider, aynı kuvvetle atarsak eşit hızda olmaz diyorum mezzanine. Sen ne anladın?
gokhan-kapici7502
Eşit hızda atarsanız büyük olan uzağa gider, çünkü büyük taşın kinetik enerjisini kesit alanınna böldüğümüzde küçük olana göre daha büyük bir değer çıkmakta ve bu da hava direnci ile yavaşlamasının daha az olduğunu göstermektedir. Taşların şekli ve yoğunlukları, hızları aynı ise bu durum böyle olacaktır.