laklak7531
@ahmet yılmaz.....
bu arkadaş 3-4 farklı hesaba sahip ve verilen bilgiler doğru olsun ya da olmasın haftanın en iyiler kısmında zirveye yakın kim varsa eksiliyor....
laklak7531
burası bir yarışma alanı değil dostum...eğer sidik yarıştırmak istiyorsan başka yere gitmelisin...
bir argümanı eksiliyorsan nerede yanlış yapıldığını göstermeli ve doğru bilgiyi paylaşmalısın...
laklak7531
birilerine hasetlik yaparak bilim yapamazsın....
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Bu bizim (kuşak) hatamız...
Çocuklarımızı yarışmacı zihniyetle yetiştiriyoruz. Diğerlerinden daha iyi olsun derken, çocuğumuzun iyi ve mutlu olmasını değil, diğerlerini geçecek kadar iyi olmasını diliyoruz.
Burası kazanma ya da kaybetme alanı değil. Paylaşma alanı.
Aslında bu puanlama sistemi de amacına uygun değil.
(+) puanlama, aynı ya da benzer fikirler için olmalı. (-) puanlama da farklı görüşte olanlar için.
Yani her cevabın yanında hem eksi hem artı ayrı ayrı olmalı.
Böylece bir fikre kaç kişinin katıldığı, kaç kişinin bu fikre uzak kaldığı da belli olur.
+ /-, toplama-çıkarma, puan kazanma işlemi olmadığı içinde, bu tür amacından çıkan yaklaşımlar olmaz.
Geçici olarak "haftanın en iyilerinden biri" olmak yerine, hangi fikirlerimin okuyucuların kafalarına yattığını ve destek gördüğünü görmeyi tercih ederim.
Üstelik bu çok daha sağlıklı bir geri besleme olur.
omer-karanlik-profil5833
aslında bunu bir fırtınada dile getirmiştim...bu puanlama sisteminin bu siteyi amacından saptıracağı endişesi vardı....
sanırım 2-3 ay öncede can yılmaz diye bir kardeşimiz vardı...o da sırf puan toplamak ve ismi haftanın en iyilerinde gözükmesi için bilip bilmediği her konuya yorum yapma ve alakası alakasız sorular sorma eğilimindeydi...neyse ki sitenin demirbaş kullanıcıları (eskileri) gerekli müdahale yi yaptılar ki artk can yılmaz adlı kardeşimiz bir şeyler paylaşmıyor...
bu arada @burtay bey mailinize bakabilir misiniz acaba :)
benim için sıkıntı yok + vermişler - vermişler umurumda değil çünkü o dijital ifadeler benim soru sormamı ve öğrenme arzumu sindirmeyecek...
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Merhaba, okudum...Cevaplıyorum... :-)
Not: Dalgaların oluşturduğu etkinin zaman olarak tanımlanması bence mantıklı.
kemal-bay-hickimse7261
Bilimi bir heves olarak değilde hayata bakış açısı olarak gören 2-3 kişi var bu platformda . Kimse kimseyi kandırmasın . Daha aptal kullanıcılar da olmuştu ve gerekli gördüğüm şeyi yapmıştım ve engellenmişlerdi . Elbet sorular soran , gerçekten güzel sorular soran var onlara nötrüm . Cevabını bilmediği sorular soran ve gerçekten bilmek isteyen kullanıcılar da var elbet ama onlarda sürekli değişen zaman periyodlarında oluyor .
ahmet-yilmaz2230
laklak ilk defa görüyorum büyük ihtimalle Alliance33 aynı kişi. bana iftira atıyor.
Olay şundan ibaret Alliance33 yanlış bilgiler yazıyor. Onları eksiliyorum diye bana kafayı takkı. Ben sadece yanlış olan ya da beğenmediğim yazıları eksiliyorum. Alliance33 de bakış açılarımız hiç uyuşmadığı için de bir çok yazısını eksiledim.
Alliance33 eksilenmem konusunda sıkıntım yok diye yazmış ancak bu sıralama olayına kafayı takmış durumda. Bu başlığı da onun açtığını düşünüyorum.
Not: Ayrıca benim başka hesabım yoktur.
omer-karanlik-profil5833
kardeşim yanlış düşünüyorsun...
sen beni eksilemişsin veya artılaşmışsın benim için hiçbir önemi yok...
ayrıca yanlış bilgileri yazdığımı düşünüyorsan, o zaman doğru bilgiyi paylaş ve beni aydınlat...
örn; verecek olursam kaos ve kaos teorisi ile ilgili bir link paylaştım daha linki okumadan '' - '' vermişsin...kugelblitz diye bir olaydan bahsettim onu bil eksilemişsin daha okumadan hemde...
madem doğru bilgiyi biliyorsun aydınlat bizi...
omer-karanlik-profil5833
ayrıca senin istersen 10 tane hesabın olsun yada olmasın o bile beni ilgilendirmiyor dikkat ettiysen artk sorularımı burada paylaşmıyorum bile...kolay kolay yorum bile yapmıyorum...bilgisine güvendiğim ve inandığım bir kaç kişi ile mail ortamında sorularımı soruyorum...
ahmet-yilmaz2230
Alliance33 bana iftira attığın davranışı kendin yapıyorsun. Benim yazdıklarımı eksileyip duruyorsun. Ben sadece sana katılmadığım ya da yazdıklarını yanlış bulduğum zaman eksiliyorum.
omer-karanlik-profil5833
kardeşim profilime gir bak bugünü es geç en son hangi tarihte soru sormuşum veya yorum yapmışım...
ahmet-yilmaz2230
Farklı hesaplar açıp kullanıyorsun. Bahse girerim bu laklak senin heabın.
ahmet-yilmaz2230
Sonrada gelmiş bana iftira atıyorsun bir sürü hesabım barmış da...
ahmet-yilmaz2230
Yanlışın düzeltiyorum diye bu kadar bozulma doğruları öğreniyorsun işte. Atalarımız ne demiş bana bir harf öğretenin kölesi olurum. Kölem olman gerekirken bana ki gidiyorsun. Senin nasıl bir bilim aşkıymış(!)...
omer-karanlik-profil5833
ve işte son yazdığınla herşeyi açıkladın....teşekkür ederim...
ahmet-yilmaz2230
Yanlışın düzeltiyorum diye bu kadar bozulma doğruları öğreniyorsun işte. Atalarımız ne demiş bana bir harf öğretenin kölesi olurum. Kölem olman gerekirken bana kin güdüyorsun. Senin nasıl bir bilim aşkın(!) varmış arkadaş...
ahmet-yilmaz2230
Neyi açıklamışım söylede biz de anlayalım. İmalı konuşmak yerine açıkça söyle.
omer-karanlik-profil5833
seninle laf dalaşına girmeyeceğim zira birine birşey öğretirken kendini efendi öğrettiğin kişiyide köle olarak gören birine laf anlatamam....
ahmet-yilmaz2230
O ifade bilginin önemi dile getirir. Düz mantık kurarak yorumlarsan senin anladığın anlaşılır. Ben sana kölem ol demiyorum. Durumu abartarak saçmaladığını daha anlaşılır anlatmaya çalışıyorum.
Bana kölem ol demiyorum. Biri senin yanlışını bulduğu zaman bozulma, ona kin gütme diyorum.