ozkan-canturk1729
yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar fizik veya bilim teknoloji üzerine çalışmıyorum benim içinde önemliydi açıklayıcı oldu
ozkan-canturk1729
yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar fizik kimya veya bilim teknoloji üzerine çalışmıyorum benim içinde önemliydi açıklayıcı oldu
ozkan-canturk1729
yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar fizik kimya veya bilim teknoloji üzerine çalışmıyorum düşünceleriniz benim içinde önemliydi açıklayıcı oldu
ahmet-tunc3875
Rüyada gördüğün tüm obje, insan, her ne varsa artık saliselik bile olsa gün içinde gördün. Hayalde rüya ile bağlantılıdır. İkiside istemsizce başlar birini uzatırsın birini fark edince bitirirsin - belki de bitmez-. Hayalde sınırlıdır. Okumadığın, görmediğin şeyleri hayal edemezsin. Bir örnek verdin mesela melek örneği vermişsin. İnsan onların tasvirinde günlük hayatta gördüklere kuşların kanadı ya da gökyüzünde bulunan bulutları örnek olarak vermişsin. Bunun sebebi birilerinin zamanında çıkıp "Melekler uçar" ya da "Melekler gökyüzündedir" demesinde dolayıdır ki hep uçar hayal edersin. Açıklayıcı oldu ise ne mutlu bana.
baran-surma8152
Bence hayal etmek var olan farklı şeyleri kombine etmektir ve her kombinasyon başka kombinasyon oluşmasına daha çok yardımcı olur bu sayede hayal gücü insan bazında sınırlı olabilir ama toplum bazında sınırsızdır
baran-surma8152
Bence hayal etmek var olan şeyleri kombine etmektir bu yüzden insan bir şeyi sıfırdan hayal edemez. Yeni bir renk hayal edememizin nedeni budur. Sınırsızmı yada sınırlımı mevzusuna gelirsek iki cisim hayal ettik diyelim bu iki cisim yeni iki kombinasyon oldu ve bu iki kombinasyon başka bir kombinasyonun oluşmasına ön ayak oldu bu sayede hayal gücü insan bazında sınırlı fakat toplum bazında sınırsızdır.