kivanc2648
karadelikte bile fizik kuralları işleyebilir ama başka fizik yani oralara bir gün gelirsek herşey netleşir şuan kesin bişey söyleyemiyoruz ne desek boş :D
cem-tasdemir3156
trans-fizik deniyor sanırım
zihni-ates5072
bildiğimiz fizik yasaları bazı alanlarda işlemiyor diye bilmediklerimiz de işlemiyor değil diye düşünüyorum ama bilemedim tabi .)
guven-durgun6823
Fizik aslında hep ordadır hep yer çekimini kullanıyorum gibi olacak ama newton yer çekimini bulmamıştır newton hızın yolun zamana göre türevi ivmenin hızın zamana göre türevi olduğunu keşfetmiştir tabi bunu yapmadan önce türevi de bulması gerekmiş ama adam büyük sonuçta (: yani elmanın kafasına düşmesini matematiğe döküp kullanıllabilir kılmıştır tabi hareket kanunlarının hepsi iki denklemle türetilebiliyor olması matematiğin bize bu davranışı farklı alanlarda kullanabilir olmamıza sebiyet veriyor ama bunlar denklemlere dönüşmeseydi şuan daha ilkel bir hayat sürüyor olurduk arşimet suyun kaldırma kuvvetini denklemlere dökmeseydi sadece gemilerimiz olmazdı ama bu suyun kaldırmayacağı anlamına gelmezdi yasalar zaten orda matematik bize onları kullanılabilir ve ölçülebilir kılıyor yani ben matematikle şunu diyebilirim ki bir arabanın bütün tekerlerine kontrol edebildiğim ve birirbirinden bağımsız tahrikler verirsem ve bunu güncel haritalarlardan veri alıp kontrol mekanizmasınıda bu verilerle besleyip sürücüyü ortadan kaldırıp güncel kara yollarında yüksek hızlarda ve güvenli seyahat sağlayabiliceğimi
guven-durgun6823
Fizik aslında hep ordadır hep yer çekimini kullanıyorum gibi olacak ama newton yer çekimini bulmamıştır newton hızın yolun zamana göre türevi ivmenin hızın zamana göre türevi olduğunu keşfetmiştir tabi bunu yapmadan önce türevi de bulması gerekmiş ama adam büyük
sonuçta (: yani elmanın kafasına düşmesini matematiğe döküp kullanıllabilir kılmıştır tabi hareket kanunlarının hepsi iki denklemle türetilebiliyor olması matematiğin bize bu davranışı farklı alanlarda kullanabilir olmamıza sebiyet veriyor ama bunlar denklemlere dönüşmeseydi şuan daha ilkel bir hayat sürüyor olurduk arşimet suyun kaldırma kuvvetini denklemlere dökmeseydi sadece gemilerimiz olmazdı ama bu suyun kaldırmayacağı anlamına gelmezdi yasalar zaten orda matematik bize onları kullanılabilir ve ölçülebilir kılıyor yani ben matematikle şunu diyebilirim ki bir arabanın bütün tekerlerine kontrol edebildiğim ve birirbirinden bağımsız tahrikler verirsem ve bunu güncel haritalarlardan veri alıp kontrol mekanizmasınıda bu verilerle besleyip sürücüyü ortadan kaldırıp güncel kara yollarında yüksek hızlarda ve güvenli seyahat sağlayabiliceğimi
guven-durgun6823
Fizik aslında hep ordadır hep yer çekimini kullanıyorum gibi olacak ama newton yer çekimini bulmamıştır newton hızın yolun zamana göre türevi ivmenin hızın zamana göre türevi olduğunu keşfetmiştir tabi bunu yapmadan önce türevi de bulması gerekmiş ama adam büyük
sonuçta (: yani elmanın kafasına düşmesini matematiğe döküp kullanıllabilir kılmıştır tabi hareket kanunlarının hepsi iki denklemle türetilebiliyor olması matematiğin bize bu davranışı farklı alanlarda kullanabilir olmamıza sebiyet veriyor ama bunlar denklemlere dönüşmeseydi şuan daha ilkel bir hayat sürüyor olurduk arşimet suyun kaldırma kuvvetini denklemlere dökmeseydi sadece gemilerimiz olmazdı ama bu suyun kaldırmayacağı anlamına gelmezdi yasalar zaten orda matematik bize onları kullanılabilir ve ölçülebilir kılıyor yani ben matematikle şunu diyebilirim ki bir arabanın bütün tekerlerine kontrol edebildiğim ve birirbirinden bağımsız tahrikler verirsem ve bunu güncel haritalarlardan veri alıp kontrol mekanizmasınıda bu verilerle besleyip sürücüyü ortadan kaldırıp güncel kara yollarında yüksek hızlarda ve güvenli seyahat sağlayabiliceğimi
guven-durgun6823
Fizik aslında hep ordadır hep yer çekimini kullanıyorum gibi olacak ama newton yer çekimini bulmamıştır newton hızın yolun zamana göre türevi ivmenin hızın zamana göre türevi olduğunu keşfetmiştir tabi bunu yapmadan önce türevi de bulması gerekmiş ama adam büyük sonuçta (: yani elmanın kafasına düşmesini matematiğe döküp kullanıllabilir kılmıştır bunlar denklemlere dönüşmeseydi şuan daha ilkel bir hayat sürüyor olurduk ama yasalar zaten orda matematik bize onları kullanılabilir ve ölçülebilir kılıyor yani ben fizikle şunu diyebilirim ki bir arabanın bütün tekerlerine kontrol edebildiğim ve birirbirinden bağımsız tahrikler verirsem ve bunu güncel haritalarlardan veri alıp kontrol mekanizmasınıda bu verilerle besleyip sürücüyü ortadan kaldırıp güncel kara yollarında yüksek hızlarda ve güvenli seyahat sağlayabiliceğimi biliyorum niye çünkü farklı hızlar ve ivmelenmelerle çok keskn
guven-durgun6823
Fizikle matematik arasında fark var matematik sana hızın konumun birinci türevi ivmenin ise konumun ikinci türevidir diyemez sana türevin ne olduğunu nasıl
kullanabileceğini anlatır. Newton konum hız ivmenin birbirlerine bağımlılığını fizikle açıklamıştır ve denklemlere dökmüştür denklemlere dökmesinin sonucu
olarak matematikle sınanabilir ve kullanılabilir olması sağlanmış tabi bunu yapmak için önce türevi bulması gerekmiş ama adam efsane sonuçta konu o değil newton bunu yapmasaydı elma düşmeye devam edecek ve biz daha ilkel yaşıyor
olacaktık. Örnek verecek olursam bir araç düşünelim dört tekerli olan ve bu dört tekerede ayrı ayrı tahrik verebildiğimi ve bunu kontrol edebildiğimi
düşünelim ben fiziği kullanarak ben bu tekerlere uygulayacağım farklı ivmelendirmelerle sürücüyü ortadan kaldırıp çok yüksek hızlarda güvenli ulaşımı sağlayabilirim diyebilirim uygulamaya yeltendiğimde ancak matematik devreye
girer uygulamaya çalışıyorum diye düşünürsek kontrol etmek için aracın konum vektörü istediğim şekilde olmasını ve bunu sağlanması için gereken hangi tekere nasıl bir ivmelenme uygulayacağımı bilmem gerekir bunun için matematik devreye girer ve gereken konumlar için güncel haritalardan veri aldığımı buna göre
rota belirleyip istenen konumları yolculuk boyunca belirleyecek bir ara yazılım ve o konumlar için gereken tahrikleri ayarlayacak bir ana yazılımla taa taa sürücüsüz sadece gitmeniz gereken konumu haritadan belirleyeceğiniz bir aracınız oldu bur da matematiği kullandığım kısım fiziğe işlev kazandırmak, işin ilkellik boyutuna gelirsek bu sistemin küresel olarak kullanıldığını ve küresel boyutta kontrol için bir merkez oluşturulduğunu düşünürsek sürücü hatalarını yok edersin trafik kazaları ve trafiğin çilesi yok olmuş olur bunun şuan için sağlanamaması da bizim ilkelliğimiz.Boyut değişikliğinden kastın atom altı parçacık fiziği olduğunu düşünüyorum öncelikli olarak şunu diyebilirim şuan için var olan belirsizlik ve olasılık denklemlerinin hepsi deneysel olarak türetilmiş ampirik formüller ve bu yüzden kesin sonuçlar veriyorlar yani zaten aynı şeyleri yapıp farklı sonuç alman söz konusu olamaz dimi (: ve bu sonuçlar bize şuan için bütün elektronik dalları ve cihazları buna sanayide kullanılan otomasyonlu bütün cihazları beyni olan arabaları bilgisayarları telefonları bilgi ve veri aktarımını sağlıyor ama sorun şu ki neden böyle olduğuna dair bi bilgi yok ve deneyebildiğin kadarını biliyorsun halbuki teorik olarak bu dağın görünen yüzü bile değil ve heyecan verici anlatmak istediğim ölçeğe bağlı görecelilik olarak görünebilir durum ama bence var olan yasalar kuantumu içine alamıyorsa eksiklikleri vardır belki bu ölçekte etkili olmayan değişkenler atom altında etkili olabiliyor olması mümkün ve var olan denklemler de eksikliğin giderilmesi gerekiyor olabilir yani var olan yasalar o kadar da evrensel olmayabilir eksik olma ihtimalleri var ama fizik yine orda ve biz cahiliz (:
umur-yagmur3948
kara delikte fizik yasası işlemez
emir-bugra-koksalan6568
büyük patlamadan önceki durum. evren genişlediğine göre bir bunu bir balon olarak düşünürsek evrenin sınırının ötesinde de işlemez diyebiliriz. bildiğim kadarıyla böyle mantık yürütebiliyorum.
ahmet-uzun1551
tekillik denen sonsuz kütle ve yoğunlukta olan şeyler
cuma-tuylu6359
büyük patlama anında,karadeliklerde,çifteyarık deneylerinde,atomaltı kuantum düzensizliklerinde
emin-akben2479
evrenin fizik kurallarını ihlal ettiği bilinen tek an Big-Bang anıdır. Zaman kavramı Big-Bang ile oluştu fakat Big-Bang'in gerçekleşmesi için zaman kavramın var olması gerekmekteydi. İşte bu paradoks fizik kurallarının ya da matematik kurallarının ihlal edildiği bilinen tek andır.
wolf-larsen7466
Schrödinger'in kedisi belirsizlik ilkesiyle paraleldir. Fizik yasalarının tam takır işlediği bir örnektir aksine.