uktamunrukmanmum8541
Evrime inanmayan var mı ? Varsa neden ?
emir9851
Evrime inanmıyorum.Neden mi?Çünkü ispatlandı.Evrim yanlıştır.
emir9851
İspatlandı mı bilmiyorum ama gerçek değil.
emir9851
İspatlandı mı bilmiyorum ama gerçek değil.Zaten dine bakarak da anlaşılabilir.Hz.Adem'in maymun olması biraz saçma gibi geliyor kulağa.
demet-kabakci8638
peki neden inanalımki
demet-kabakci8638
sadece biraz iman olmalı insanda
4511
Yalnız Kur'an evrimi yalanlamamıştır. Hatta bazı İslam düşünürleri insanların zaten dünyada yaşadıklarını sonradan insana zeka verildiğini söylerler. Bence evrim doğrudur ve İslam'la da çelişmez.
4511
Mustafa İslamoğlu'nun Yaratılış ve Evrim diye bir kitabı var. Okumanızı tavsiye ederim.
umit-aydin6696
5/MÂİDE-27: (Süleyman Ateş) Onlara iki Âdem oğlunun haberini gerçek olarak oku: Hani her biri birer kurban sunmuşlardı, (kurban) birinden kabul edilmiş, ötekinden kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen, kabul edilene): "Seni öldüreceğim" demişti. (O da); "Allâh, sadece korunanlardan kabul eder" dedi. / (Ömer Öngüt) Resulüm! Onlara Âdem-'in iki oğlunun haberini gerçek olarak anlat. Hani ikisi birer kurban takdim etmişlerdi de, birisininki kabul edilmiş, diğerininki kabul edilmemişti. Kabul edilmeyen: “Andolsun ki seni öldüreceğim!” deyince kardeşi şöyle demişti: “Allah ancak takvâ sahiplerinden kabul eder. ”
umit-aydin6696
Hz Adem (a.s) ilk insan ve ilk peygamberdir. Çeşitli ilimlerle donatılmıştır. Kendisine kitap gönderilmiştir. Hayvancılık ve tarımla uğraşmışlardır. Evrimin maymun benzetmesini savunmak hiçbir müslüman kardeşime yakışmaz. 5/MÂİDE-27: (Süleyman Ateş) Onlara iki Âdem oğlunun haberini gerçek olarak oku: Hani her biri birer kurban sunmuşlardı, (kurban) birinden kabul edilmiş, ötekinden kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen, kabul edilene): "Seni öldüreceğim" demişti. (O da); "Allâh, sadece korunanlardan kabul eder" dedi. / (Ömer Öngüt) Resulüm! Onlara Âdem-'in iki oğlunun haberini gerçek olarak anlat. Hani ikisi birer kurban takdim etmişlerdi de, birisininki kabul edilmiş, diğerininki kabul edilmemişti. Kabul edilmeyen: “Andolsun ki seni öldüreceğim!” deyince kardeşi şöyle demişti: “Allah ancak takvâ sahiplerinden kabul eder. ”
oguzhan-kanat8165
guldum evrim yanlıstır diyene evrim hakkinda ne bilginiz varda yanlistir diye iddada bulunyorsunuz hangi kanita dayanarak ayrica şu efsaneyi silin kafanizdan şimdiki maymunnun insana dönüşütügü az araştirip okuyun öyle konusun
aykan-yatkin1202
benim inanmama engel olan tek etken bilinç kazanımı nasıl gerçekleşti. tüm yaratıklar gelişmişlik açısından sıralandığı zaman genetik özellikleri birbirinden farklılaşır ama ardısıra gelen iki türün geneteği birbirine çok yakındır. peki biz insanlardan sonra gelen maymunlara genetik olarak yüzde 98 benziyoruz. ama doğada insandan başka gelişen tür yok. yani kırlangıçlar eskiden samandan evini yapardı. şimdi de samandan yapıyor. maymunlar kendilerine binlerce yıldır avlanma aleti yapamadı. zeka ve bilinç bambaşka şeyler. evrim insana kadar adım adım gelmiş. insana geçerken kocaman bi uçurum olmuş. insanlar uzaya çıkıyor, diğer hayvanlar yeni gelen yavrularına ihtiyaç dışında deneyim aktaramıyor. bir maymun cevizi kırmak için taş kullanmayı akıl ediyor. ancak bunu yeni nesile aktaramıyor yeni gelen yavru herşeye baştan başlıyor. insanlar bilgilerini biriktirebiliyor, sorguluyor içgüdüden bağımsız hareket edebiliyor. çok büyük bi uçurum bu ara form varsa bile kanıtı yok.
sapmaz6864
evrim dine karşi degildir veye dinde evrime karşı net ayet yoktur bu sadece evrimci ve dincilerin kendi fikir faşizmi yüzünden çıkardigi din evrim kavgasi gereksiz evrimi gerçek anlamda araştırmadan konuşmak kuranı okumadan dini yalanlamaktan farkı yoktur evrim canlıların gelişiminin ortak bir süreci oldunu sovunur bunun için fosil örnek lerinden tut anne karnında bebegin yüzgeçlerine kadar büssürü kanıtı vardır evrim darwin bıraktığı şekilde değildir geliştirilip daha tutarlı hale gelmiştir.Bilim her şeyin varlını yaratti diye kabul etse hala ateş yakıyo olurduk.Bilimin gelişimi için dogmatizim büyük bir duvardır.Dini inanç kanıtlancak veya yıkılcak bişey degildir evrim zaten allaha inancına ne zarar verebilirki.
uktamunrukmanmum8541
Diyanetin peygamberler tarihinde ve ibnihaldunun çalışmalarında hz ademden bugüne geçen zaman toplasan 10.000 yılı geçmez. kaldı ki insanlı 200.000 yıldan eski. adem ilk insandeğildir.Hepsi mitolojidir bilim değil.
uktamunrukmanmum8541
Evrim sadece maymundan insana değildir.
uktamunrukmanmum8541
Eski yunan filozofları, islam alimleri ve yeniçağ bilimadamlarının evrimle ilgili düşünceleri vardır.Fakat kanıtlarıyla ilk sunan Charles Darwindir.
ali-ucar9126
evrim vardır ve tanrı nın planı dahilinde gerçekleşmiştir.
4511
Kur'an'da geçen "Allah onu toprak türünden yarattı ardından ona "Ol!" dedi; İşte o da böylece oluş sürecine girdi." (3-59) ve "Eğer yeniden diriliş konusunda kuşku içindeyseniz unutmayın ki biz sizi topraktan yarattık." (22-5)