fiziksevdalisi1818
Çekirdek etrafında dönen elektronların neden pozitif yüklü çekirdek üzerine düşmediğini Rutherford açıklayamamıştır peki kim nasıl açıklamıştır günümüzde bu olaya nasıl bakılıyor
maxwell4493
Elektronlar klasik fizik yasaları açıklanabilecek kavramlar değiller. Elektronların çekirdeğe düşmemesinin sebebi belirsizlik ilkesi adı
kerem-tuylu1685
Niels Bohr açıkladı Rutherford'un da yaptığı deneylere dayanarak
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Peki, Niels Bohr ne demiş?
morgan4658
Bohr dese dese donusun etkisi demistir.Gezegen-yildiz mantigi.
Klasik cevap :Belirsizlik ilkesi.( isik hizini gecince zamanin durmasi gerekmesinin nedeni olarak gorelilik formullerinin one surulmesiyle ayni mantikta)
Benim cevabim : Bilmiyorum.Bana gore elektron kapani gibi, stabil atom bile olsa cekirdege dusmesi gerektigi.
Atom çekirdeği, bir akışkan içihde belli hızda giden bir mermi çekirdeği olsaydı, ilerlerkek oluşturduğu anaforun katmanlarının
enerjilerinin toplamı, etki-tepki gereği çekirdeğin enerjisi ile eşdeğer olur muydu? Bence olurdu. Her bir katman da, bir alan olarak, farklı enerji seviyelerinde olurlardı.
Atom çekirdeği, bir akışkan içihde belli hızda giden bir mermi çekirdeği olsaydı, ilerlerken oluşturduğu anaforun katmanlarının enerjilerinin toplamı,
etki-tepki gereği, çekirdeğin enerjisi ile eşdeğer olur muydu?
Bence olurdu.
Her bir katman da, bir alan olarak, farklı enerji seviyelerinde olurlardı.
hande.ozdemir02-25
Çekirdek etrafında dönen elektronların pozitif yüklü çekirdek üzerine düşmemesini sağlayan bir kuvvet vardır. Buna 'Güçlü Nükleer Kuvvet' denir.