crazyfizikci1697
Elektronun Şekli Neden Kusursuz Bir Küre?
crazyfizikci1697
görsel>>>> https://youtu.be/Fi1rML_a0-I
morgan4658
Gorsele baktim, elektron bir nokta parcacik oldugu icin gorsellikteki gibi kendi etrafinda donmesi soz konusu degil.
Ancak elektronun "elektrik alani" kusursuz kuredir.Belki de bunu kastetmislerdir.
crazyfizikci1697
benzetecek olursak atom altı parcacıklar, kuarklar filan içi çeşitli renklerle haps olmus renkli bilyeler gibi.titresim alanları ile.bu alanları çevreleyen bir türde mozaik jelimsi yapi var.
https://images.app.goo.gl/ftW6tk2iWU96TT9q7
crazyfizikci1697
etrafta dönen elektron bulutu galiba.çünkü elektron bu buluttan gözükmüyormuş.
morgan4658
Bulut dedigin fiziksel birsey degil, elektronun hareket ettigi alana verilen isim.
crazyfizikci1697
fiziksel bişey değilse nasıl engel oluyor elektronu görmemize anlamadım?bir tür çeper gibi.kromozomları çevreleyen çeper gibi elektronun yüzde 70 i filan aslinda elektron bence.onu cevreleyen şey ne tür bişey bilmiyorum.
https://www.fizikist.com/kromozomun-sadece-yarisi-dnadan-olusuyor/
crazyfizikci1697
sanal parcacıklar diyen var.cevreleyen seylere,buluta
morgan4658
"fiziksel bişey değilse nasıl engel oluyor elektronu görmemize anlamadım", ben demedim zaten bunu, sen yazdin.
morgan4658
Elektron bulutu , elektronun etrafinda donen sanal parcaciklar falan degildir.Nerede yaziyor bunlar ?
crazyfizikci1697
morgan bey öyle yaziyor her yerde.yale üni. deneyle kanıtlanmiş.
https://khosann.com/atom-fiziginde-uzucu-haber-elektron-yuvarlak-cikti-fizikte-supersimetri-umutlari-kirildi/
tabi ne kadar doğru bilmiyorum.
crazyfizikci1697
linkte yaziyor
morgan4658
Elektron bulutunun bununla alakasi yok.(istedigin yerde bakabilirsin)
Yazida, elektronu cevreleyen alani kastediyor, yani "elektrik alani"; ki zaten bunu ilk yorumumda yazdim.
Sanal parcaciklardan kasti da, muhtemelen elektrik alaninin hareketten dolayi manyetik alan ile elektromanyetik alani ( dalga degil ) olusturmasi, ve sanal fotonlar salinmasi.Ancak bu oldukca basit bir dusunce,ve de eksik, cunku elektron sadece elektrik alani uretir, elektromanyetik alan icin ise sabit bir kaynaga ihtiyac var, tek bir elektronun em alan olusturmasi imkansiz.
Columb kuvvetini tasiyan fotonlari kastediyorsa, bunun sanal oldugu kanisina nasil varmis bilmiyorum.
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Bir parçacığın aynı anda hem hızını hem de konumunu tespit edemiyorsun. Elektron bulutu, elektronun o an içinde olabileceği olası yerleri toplu olarak gösteren bir olasılık alanı.
Yoksa elektronun tespit edilmesini engelleyen bir şey değil. Ölçüm yaptığın anda tespit ediliyor (muş).
Elektronun, elektrik alanı ve sanal fotonlarla ilgili bilgim ise kısıtlı. Yorumum yok.
(Ayrıca atom etrafındaki tüm elektronların yörüngede dönen parçacıklardan ziyade bu (titreşim) alanın direk kendisi olduğunu düşünüyorum ama... )
crazyfizikci1697
şimdi ortada görüşü engelleyen bir sis perdesi yok mu? anlamadım dediğinizi.bulut derken benim anladiğim elektronun etrafının manyetik bir toz gibi bişeyle kaplanmış olması.dediğiniz gibi ise elektronun yavaslatılıp şeklinin görüntülenebilmesi lazim.
crazyfizikci1697
ayrıca tek bi elektron nasıl manyetizma oluşturamaz.ona bakarsak kütle çekimi de oluşturamaz öyle ise.
yunus-ilik5290
Üç boyutun ve elektronun bu halde olmasının nedeni alanın enerji etkileşiminin çok uygun olmasından olabilir.
Ve tüm parçacıkların kı enerji alanlarıdırlar ve çevreleriyle etkileşim içinde olduklarını düşündürür. Elektron ve tüm parçacıkları çevreleyen alanlar olabilir. Kendilerinin doğduğu uzay alanıyla etkileşiyorlardır. ayrıca hadron çarpıştırıcısında elektronun elektriksel enerjisini dengelemeye çalışan bir alanla örüldüğü düşünülen bir gözlemde var.
yunus-ilik5290
üç boyutluluğun ve elektronun bu şekilde olmasının nedeni elektronu oluşturan iç alanın enerji etkileşimleri için uygun bir yapı oluşturması olabilir. Beynimizde öyle.
Parçacıklarda kendi içlerinde bir alandır ve doğduğu uzayla etkileşiyor olmalıdır. Ayrıca cernde elektronu çevreleyen bir alan olduğu gözlemlenmiş. Bunun nedeninide elektronun yükünü dengelemeye çalışan alan olarak düşünüyorlar. Aksi olamazdı zaten çünkü tüm oluşumlar kendilerini oluşturan uzayla bir şekilde etkileşiyor olmalıdır. Ve bu etkileşim gözlemleyemediğimiz çok farklı alanlarda olabilir.
crazyfizikci1697
yunus bey olabilir.atom çekirdeğini kaplayan elektron bulutuna elektronların alanı etki ediyorsa?.sonucta bu bulutun bir nedeni olmali.bu da elektronların aurasıdır belki.ışığı ısı enerjisine ceviriyorlar galiba.ve buharımsı alan oluşuyor.
crazyfizikci1697
aslında bir elektron görmüş değiliz.belki bunlar sadece üst üste binmiş kuanta alanlardır.halka kuramını biliyorsunuzdur