ugur-yardim8971
İç içe geçmiş trenler hayal etsek! Dıştaki tren ışık hızına yakın bir hızda yol alsa ve iç kısımdaki diğer tren de aynı yönde hareket etse, ışık hızının geçilmesi mümkün olabilir mi?
morgan4658
Gercek mi, bagil mi ?
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Kendi varsayımıma göre her durumda geçemiyor.
Trene girmeden önce kütlesi "a" olan bir nesneyi ele alalım
Evet, tren içinde trene göre durağan iken, dışarıdaki gözlemciye göre hareketli ve kütlesi de eklenmiş momentumdan dolayı (a x av1) daha fazla...
Tren içinde, trene göre ölçüldüğünde ise gene "a" oluyor. Burada tekrar bir trene koyup hareket ettirirseniz bu sefer kütlesi (yeni eklenen momentumdan dolayı) ((a x av1) x (a x av1)v2) oluyor.
Bu zincirleme iç içe trenler koyarsanız, aynı şekilde uzuyor. Ama sonuç değişmiyor.
Hızı Limit C'ye daha da yaklaşıyor ama asla ulaşamıyor.
Artan momentum ile sisteme yüklenen enerji daha fazla (kuantum düzeyinde) titreşime neden oluyor ve Zaman bariyeri güçleniyor. Zaman genleşmesi artıyor.
Bunun esas nedeni Zaman Genleşmesinin, bence "bir dalga kırılma olayı" olması.
https://yenievrenebirbakis.blogspot.com/2018/05/11.html
https://yenievrenebirbakis.blogspot.com/2018/05/eklemeler-kutle-momentum.html
firat7032
Baktığımızda çok farkla değişken var sorduğun soruda,ama genel bir düşünce tarzıyla bakarsak,
firat7032
Soru çok saçma olmasına rahmen,tartışması zevkli konulardan.
firat7032
Soru çok saçma olmasına rahmen,tartışması zevkli konulardan.
firat7032
Soru çok klasik ama tartışması en z3vkli konulardan.
Siz trende olun ben dışarda,bana göre geçmeniz gayet olası ama bizim zeki einsten olamaz diyor çünkü ışık hızını sabit tutup zaman kavramını değiştirdi.
Yani istediğin kadar iç içe tren koy,ışık hızından hızlı gidemezsin ama benden daha uzun yaşarsın reis:)))
Ben newtoncuyum zaman sbt hız değişken dersen neden olmasın.
irfan-aydogan1559
ışık hızı bir yalan kardeşim inanma böyle şeylere zaten bilmin yüzde doksanı yalan. uzayda ölçü birimi lazım olmuş biri ordan çıkmış demişki ben ışığın hızını ölçtüm saniyede yaklaşık üçyüzbin kilometre mesafe yol alıyor demiş . tabi buda yalan ışığın hızını ölçebilecek sistem yok maalesef. fakat bu mesafeyi yinede yıldızlar arası mesafeyi ölçmek için kullanalım demişler ve uzay mesafe birimi olarak kullanılmaya başlamış. diyelimki ışık hızı var ve ışık hızı son hız ise malesef ışık hızını geçmek mümkün omadığından sen uzay gemisinin içinde olsan uzay gemisi ışık hızında yol alsa sen anlındaki lambayı yaksan lamba yanmaz. neden çünkü senin lambayı yatığın an 1 saniye içinde 300.000 km geride kaldı gemi zaten ışık hızında ise senin yaktığın lambanın görüntüsüde geride kaldığı için anlındaki lamba yanmıyor olarak algılanacak. tabi bu hızda madde enerjiye dönüşmedi diye var sayıyorum. trenide aynı şekilde yorumlayabilirsin.
irfan-aydogan1559
ışık hızı bir yalan kardeşim inanma böyle şeylere zaten bilmin yüzde doksanı yalan. uzayda ölçü birimi lazım olmuş biri ordan çıkmış demişki ben ışığın hızını ölçtüm saniyede yaklaşık üçyüzbin kilometre mesafe yol alıyor demiş . tabi buda yalan ışığın hızını ölçebilecek sistem yok maalesef. fakat bu mesafeyi yinede yıldızlar arası mesafeyi ölçmek için kullanalım demişler ve uzay mesafe birimi olarak kullanılmaya başlamış. diyelimki ışık hızı var ve ışık hızı son hız ise malesef ışık hızını geçmek mümkün omadığından sen uzay gemisinin içinde olsan uzay gemisi ışık hızında yol alsa sen anlındaki lambayı yaksan lamba yanmaz. neden çünkü senin lambayı yatığın an 1 saniye içinde 300.000 km geride kaldı gemi zaten ışık hızında ise senin lambayı yaktığın anın görüntüsü de ışık hızında yol aldığı için için anlındaki lamba yanmıyor olarak algılanacak. tabi bu hızda madde enerjiye dönüşmedi diye var sayıyorum. trenide aynı şekilde yorumlayabilirsin