ugur-yardim8971
İnsanoğlunun Yerküre'den uzaya çıkmasında kullanabileceği alternatif yollar nelerdir?
ugur-yardim8971
Şuan için roket teknolojisi kullanılmakta. Pahalı bir yöntem olduğu kanısındayım. Maliyeti düşük, kolay, pratik vs. yöntemler neler olabilir sizce? Asansör gibi mesela! İlk akla geldiğinde, hadi canım olur mu öyle şey diyebilirsiniz, ancak neden olmasın... daha akılcı fikirler neler olabilir sizce?
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Bu konuda başta NASA olmak üzere bir çok uzay ajansı çalışma yaptı, yapıyor.
Bilim kurgu film ve romanlarına da giren en ekonomik yol "uzay asansörü".
Ana mantığı, dünya yörüngesine sokulmuş atmosferin hemen üstündeki bir astroidi, dünyanın dönüş yönünde ve hızında yörüngeye sokup, dünyadan fiber karbon veya benzeri hafif ama sağlam bir kablo ile sabitlemek.
Zaman zaman bu istasyon-astroide hız vererek yörüngede kalması ve gergin bağ sağlanabilir.
Atmosfer dışında olduğu için sürtünme kaynaklı aşınma olmaz.
İnsan ve malzeme ise aradaki bağ-kablo boyunca asansör ile çıkartılır-indirilir. Uzay gemileri de yolcu ve malzemelerini bu astroid istasyondan alırlar.
Yaklaşık 110 km olacağı için malzeme çıkışı uzun sürebilir. Asansörde maksimum 1,5 g ivmeye izin verilebilir ki sıvı malzeme titreşimi ile dağılmasın veya diğer malzemeler ezilmesin.
Bunun dışında, helyum balonları da düşünülmüş ama basınç düşüşü ile çok esnek ve sağlam malzeme sorunu var. Balonun onlarca kat esnemesi lazım ve tek yönlü olma ihtimali yüksek çünkü sızıntı sorunu olacak.
coconat4225
ışınlama belki
coconat4225
yer çekimini etkisiz hale getiirici manyetik bir hortum yaparsak aninda cikariz.
coconat4225
yoğunluğumuzu azaltirsak?yudum reklaminda ki gibi ucarak cikariz.
coconat4225
bu tuzlu su yumurta deneyi var ya onun gibi.
coconat4225
veya bu kara maddeyi cekerek uzayda ki bi noktayi dünyanin yanina getiririz.
coconat4225
şimdilik bu kadar bf yeter beynim yandi
morgan4658
Atmosfer disindaki yapilmasi daha uygun.Filmlerdeki yildiz gemileri gibi.
bilgekaan9965
ben bu işe teslanın öncülük edeceğini düşünüyorum . şuan dünya için yeni bir tren sistemi kuruyor. HYPERLOOP . Yüksek ihtimal dünyada faaliyete geçince uzaya gidiş içinde kullanılacağını düşünüyorum .
ugur-usgel2226
Yeni bir teknoloji boyle birsey icin milyonlarca dolar yatirim ve arge demek bu yuzden devlet ve sirketler suanki teknoloji disinda pek yeni seyler denemeye yanasmiyor ancak bilgekaanin bahsettigi gibi elon muskin hyperloop projesi hayata gectiginde bir takim fikirler verebilir veya yeni teknolojileri tetikleyebilir.Kisacasi bilmek icin denemek denemek icinse para gerekli :) onun disinda uretecegimiz hersey bilim kurgu fanteziden oteye gidemez diye dusunuyorum.