anerk2450
Kuantum sıçraması gerçekten anlık mıdır?
Parçacık bir durumdan diğerine orta katmanlarda bulunmadan anlık olarak mı atlıyor yoksa bize anlık görünen bir hızda mı geçiş yapıyor?
morgan4658
Elektronlar bazinda zaten enerji seviyeleri bellidir. 2.5’uncu seviye olmaz, ya 2 ya da 3’de olur ve anliktir.
Bunun yaninda bir fotonun olusmasi da kuantum sicramasidir. Iki zit maddenin mesela 2 gamma uretmesi ve bunlarin ivmelenmeden, C hizinda olusmalari gibi, zamandan muaftirlar.
maxwell4493
Minel'in deneyine bakabilirsin
maxwell4493
4 mikrosaniye gibi birs3y sürüyormuş
maxwell4493
Üzgünüz, bu içeriği görüntülerken bir hatayla karşılaştık. Kullanıcı iseniz, lütfen daha sonra tekrar deneyin. Yöneticiyseniz, daha fazla bilgi için Flarum günlük dosyalarınıza bakın.
anerk2450
Yani ışınlandıkları söylenebilir mi?
anerk2450
anerk2450
Minel’in deneyi hakkında bir kaynak bulamadım, attığın linke henüz detaylı bakamadım bahsettiğin Minel’in deneyi hakkında mı?
anerk2450
Neden ara seviye olmuyor bunu biraz daha açabilir misiniz veya önerebileceğiniz bir açıklayıcı makale var mı?
maxwell4493
Üzgünüz, bu içeriği görüntülerken bir hatayla karşılaştık. Kullanıcı iseniz, lütfen daha sonra tekrar deneyin. Yöneticiyseniz, daha fazla bilgi için Flarum günlük dosyalarınıza bakın.
maxwell4493
Bir elektrona enerji verdiğimiz zaman elektron enerji seviyesine göre hareket eder enerji verirsen diğer tarafa geçer diğer geçmek için gerekli enerjiyi harcadı kalan enerji diğer tarafa geçmesi için yetmiyor bu durumda iki taraf arasında bir yere gelmeyeceği için artan enerjiyi dışarıya foton olarak gönderir. Bu sebeple elektrona gereğinden fazla enerji verirsen elektron çekirdekten fırlayacaktır.
maxwell4493
maxwell4493
maxwell4493
Ara seviye neden olmuyor bilen varsa yazsın
maxwell4493
Kuantum sıçraması ile ilgili barajların raflara dizilmesi örneği veriliyor. Barajları elektronlara benzetirsek araya dizilememelerinin sebebi aralarının onlar için uygun olmamasından dolayı olabilir
maxwell4493
Baraj değil bardak
morgan4658
Kuantum dunyasinin ozu zaten kesikli olmasi.
En basit benzetne, elinde 3 lira var ve sen 2 liralik bir gofret alabilirsin. 2 tane alamazsin.
gokhan-karagoz4308
Hiçbirşey zaman dan muaf değildir. Zamanın kendisi gibi bu da bir yanılsamadır. Hangi zaman algısından muaf!!
morgan4658
Hosgeldiniz Gokhan Bey.