yunus-ilik5290
Elektromanyetik dalgalar nasıl birbirini sönümlendirebiliyor?
yunus-ilik5290
Su dalgaları bunu temelde çukura düşüp hareket mekaniğiyle veya tepelerin birbirine eklenip yükselmesiyle, enerjinin aynı yönlü birleşmesiyle yapıyor. Dalga çukuruna düşüncede yükselti ve çukurr birbirini kısmen düzleştiriyor. Peki elektromanyetik dalgalarda aynı yöntemi kullanıyoruz ve hareketi oluşturan enerjiler nasıl sönümleniyor? Enerjileri vakum alanındamı sönümlenmiş oluyor? Tıpki su dalgalarının okyanusta sönümlenmesi gibimi?
yunus-ilik5290
Enerjileri ne oluyor?
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Enerji kaybolmaz. Sadece tespit edilen enerji miktarı değişir.
Bence tabii...
Enerji sönüm noktalarında tekilleşiyor.
Çoğunluk tekilleşmeyi yoğunlaşma olarak algılıyor ve tanımlıyor. Bu yanlış değil ama eksik. Yoğunlaşma on yani sıkışmanın bir sonucuda; titreşim alanının daralarak, kaybolmasıdır. Bu yüzden titreşimsizliği tekillik olarak tanımlıyorum.
Sonuçta zaten iki dalganın girişimi ile yeni bir dalga ( 2 dalga fonksiyonunun birleşmesi ile yeni 1 fonksiyon) oluşuyor...
Mesela, ışığın farklı tonları dalga boyu ve frekansı olarak farkşı olsalarda, türedikleri dalga temelde aynı - ortak olmalı diye düşünüyorum.
morgan4658
Fotonun elektrik ve manyetik alanlarinin fazlari diyelim.(Bence)
morgan4658
Bugun Quora’da da rastladim, tahminim sanirim dogru:
When light waves from different sources “cancel” each other out, the electric fields cancel, but the magnetic fields are reinforced. The total amount of energy doesn’t change, it’s just present in a different form.