morgan4658
Tabii ki farkli seyler bunlar :)
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
" Emd ne ise KCD de ayni sey o anlamda Bence. Etkilemekten ziyade etkilenir."
(Tamamen fikir cimnastiği, iç soruların açığa çıkışı.. Cevap beklemiyorum ama olursa güzel olur.)
Bu durumda aralarındaki fark ne olabilir ? (Frekans ve dalga boyu değil ise..?)
İkisinin de momentumu olduğuna göre, zaman ile ilişkileri de benzer olması gerekmez mi?
Bu durumda foton niye EMD ile gözükürken, KÇD ile gözükmüyor. (Hatta başka bir parçacık bile ki olsaydı, KÇD çok daha önce tespit edilirdi.)
Aslında cevabını tahmin ettiğim ama net ve bilimsel olarak bilmediğim bir soru var.
Tüm bunlarla da doğrudan bağlantılı... (Işık, Zaman, KÇD, EMD, Kütleçekimi)
Farklı büyüklük ve miktardaki birimlerden oluşmuş küresel bir sisteme (mesela içi, kum, taş, demir parçaları ile doldurulmuş bir çuval) aktarıcı bir ortamda (deniz ortasında tekneden salınıp) asılsa...
Ve bu çuval ultra frekansta ses dalgalarına, her yönden eşdeğerli olacak şeklide maruz bırakılsa...
a) Çuvalın içindeki ner parçacığın tepkisi ve titreşimi ne olurdu? (Daha doğrusu birbirlerinden farklı mı olurdu, uynı mı?)
b) Tüm çuvalın titreşimi ne olarak tespit edilirdi?
(O parçalardan birinin frekansı mı, yoksa yollanan ses dalgalarının frekansı mı? Yoksa tamamen farklı bir şey mi? )
morgan4658
"" Emd ne ise KCD de ayni sey o anlamda Bence. Etkilemekten ziyade etkilenir."
(Tamamen fikir cimnastiği, iç soruların açığa çıkışı.. Cevap beklemiyorum ama olursa güzel olur.)"
Merhaba tekrar Burtay
Demek istedigim, kutlecekimden etkilenmeleri acisindan, ortak olan ozellikleri enerjiye sahip olmalari ve bu anlamda kutlecekimden etkilenmeleri.
Aralarindaki fark ?
Acikcasi tam olarak bilmeme imkan yok.
Ben sizin gibi dusunmuyorum, foton ve dalganin iki ayri yapi oldugu fikrini benimsemiyorum.
Bana gore foton sadece enerjidir, ve dalga ozelliklerine sahiptir.Bu doganin sonucudur.Gluoanlarin etkilendigi alanlarin farkli olmasi gibi, foronlarinki de kcd'lerinki de farklidir.
Foton bir enerji paketi ise, KCD'nin enerji paketinin aldigi isim, dalgasinin yapisi hakkinda bilgim yok.
Hatta KCDnin paket degil devamli olmasi ihtimalinin bile olup olmadigini bilmiyorum.
Ilk donemlerde dairesel oldugunu dusunmus, nedense kafamda o yapiyi tasarlamistim.
Sizinle eskiden sanirim, bir konu hskkinda konusurken, KCDlerin, uzayzamanin kutleden dolayi bir anlamda borc verdigi enerjiyi geri kazanmalari olarak ele almistik.
morgan4658
Su cuval orneginize objektif yaklasmak imkansiz, isin icinde tek yonde kutlecekim var.
ohmansorry7604
fikriniz oldukça mantıklı tahminim şu yönde nötron yıldızları çarpıştığı an ortaya çıkan devasa uzayzaman dalgalanmaları sanal parçacıkları gerçek parçacıklara dönüştürmek için gerekli enerjiyi temin etmiş olabilir buda EMDyi oluşturmuş olabilir eğer KCD EMDye sebep oluyorsa ancak bu sadece bir tahmin..
Kütle çekim...Aslında kütlenin varlğından dolayı oluşan bir değişim. Kütle çekim kuvvveti ise ancak 2 nesne arasında mümkün.
Çuval örneğine gelince,
Çuvalın içindeki her parçacık kütle yoğunluğuna göre farklı frekanslarda titreşirdi.
Kütle miktarlarına göre de dalga boyları farklı olurdu bence...
Çuval ise tüm bu titreşimlerin girişimi ile bir süperpozisyonda titreşirdi.
Ve hiç biri bu çuvalı ve içindeki malzemeyi uyaran titreşimin frekansında olmazdı.
Eğer ses dalgaları ultra yoğunlukta, ölçüm yapılamayacak kadar yüksek olsa idi, bize çuval ve içindekiler titreşiyormuş gibi gözükürdü..
Acaba kütle çekim dalgaları da diğer nesneler üzerinde böyle bir etki yapıyor olabilir mi?
Ya da başka bir şey?