muhammed-memis-21332
Yazdığım fizik kitabını dijital ortama atmak istiyorum.Sürekli klavyeden bütün kitabı Word ta yazmak zorundamıyım? Yazıyı dijital ortama uğraşmadan nasıl çıkartabilirm?
muhammed-memis-21332
Bunun için bir uygulama vb. bir şey var mı? Ya da önerdiğiniz bir taktik.
morgan4658
microsoft onenote
muhammed-memis-21332
Demek istediğim ben yazı olarak yazdım ve bunu dijital ortama aktarmak istiyorum ama fotoğrafını çekerek vb. değil. Yani deftere yazdım ama bu yazıyı dijital ortama göndermem gerekiyor.
morgan4658
Right-click on an imported picture and you’ll see the option to Copy Text From Picture. Use this command to extract letters from the image and convert them to text you can edit.
This option works in seconds, and Microsoft OneNote is a free, cloud-based program that you can use across various devices, including smartphones, tablets, and computers.
morgan4658
Resmini cekip icinden yaziyi cikariyorsun.Resmini cekiver artik.
muhammed-memis-21332
Nasıl yazıyı içinden çıkartacağım
muhammed-memis-21332
Öyle bir seçenek yok ki
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
OCR programları var ama daha çok daktilo, bilgisayar gibi ortamlarda yazılmış yazıları, resim dosyaları içinden tanımlıyorlar.
El yazısını tanımlayabilecek kadar gelişkin OCR algoritması var mı bilmiyorum. Sanmıyorum.
El yazısı ise baştan yazacaksın.
En fazla işi kolaylaştırmak için, sesi yazıya döken (cep telefon uygulamalarında bile var) bir programa yazdığını okursun o metine çevirir. Sonra yanlışları düzeltirsin.