heisenberg6279
Fizikmi kimyamı
heisenberg6279
Bu sene üniversiteye yerleşeceğim fakat çok kararsızım bu bölümlerin turkiyedeki yeri ve üniversitenin önemi bir yana asıl sorum nereden başlamalı fakat neye ilgili olduğumu hala belirleyemedim belki bu ikisinede ilgili olmamdan kaynaklanıyor madde enerji ve uzayzamanın doğası quantum kütleçekim kuramları quantum mekaniği genel görelilik bu konulara çok meraklıyım ve önbilgimde var fakat bir yandan laboratuvarda garip bileşikleri analiz etmek elementlerin karakteristik özelliklerini ortaya çıkarmak ağır elementleri incelemek canlıların kimyasal reaksiyonlarinin analizini yapmak gibi bir ilgi var
Fakat nereden başlamalıyım sizce ben olayın hangi tarafına ilgiliyim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
morgan4658
http://kmy.fef.marmara.edu.tr/anabilim-dallari/fizikokimya
morgan4658
buraya git demiyorum ama aradallar mevcut
heisenberg6279
Morgan seni çok yerde görüyorum cevabın için teşekkürler rica etsem çalıştığın alanı sorabilirmiyim sanırım ya fizikçisin ya da mühendis eğer fizikçiysen neler üzerinde çalıştığını sorabilirmiyim
Aslında benim sormak istediğim şey iki anabilimden hangisinden başlamalı ikisinide öğrenmek istiyorum hatta çapta yapabilirim ancak bir başlangıç noktası belirlemeliyim
morgan4658
Benim en sevdigim sey, o zaman da simdi de, denizdi.Secimimi ona gore yaptim.Gemi Insaat muhendisiyim, fizikle alakasi var, ama tabii ki parcacik fizigi veya kozmoloji egitimi almiyoruz bizler.Akiskanlar, denge, malzeme bilgisi vs vs.Ancak bizim dalimiz matematik uzerinde cok yogun.Kimya da bol bol var.Universite sinavinda matematik ve fizikten full alan biri olarak, universitede matematikte acikcasi zorluk cekmistim bir donem ( alttan almadan gerci).Zamanla ogrendiklerin tamamen soyut hale gectiginde, ve tek bir problemin cozumu icin 4 adet A3 kagit gerektiginde, insanin sevki azaliyor, mezun oldugunda ise isler degisiyor.Ogrendiklerin cok cok ise yariyor.
Ana bilim dallari hakkinda bir tavsiye veremeyecegim.Dedigin gibi hepsi icice.
turker-turksever-21008
Fiziğin temelinde kimya yok ama kimyanın temelinde fizik vad
morgan4658
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-d9fb82401acf47aacc645850a8909002
Buna gore sosyolog olmak icin matematik,fizik,kimya,biyoloji ve psikoloji egitimi almak gerekir.
Burada sen kimya sececeksen matematigi,fizigi yalayip yutmus olmalisin.
Aslinda dogru degil,. hicbir kimyaci, bir deney yaparken, kimya deneylerinin sonuclarindan baska, efebdim yercekimi bunu yapar mi, termodinamik suna engel olur mu diye dusunmez, deneyini yapar, (metodoloji uygulaman kaydiyla), sonra da sonuclari gozlemler.
Hicbir kimyaci yuksek matematikteki bilmemne formulunu hesaba katmaz, yapmaz bunu.
Onemli olan isin mantigidir.
Kimya olmasaydi, proton akimini kullanamazdik.Fizikteki teller ve elektronlarla sinirli olurduk.
Bence ne olmak istedigine karar ver.Ona gore de ayrilmis dallara yonel.Sana gerekli olan kisimlar disinda bilgilere sahip olman ilk evrede ise yaramaz.Zamanla "nicin", "nasil" kismi icin ek formasyon alabilir, veya internet ortamindan bile ogrenirsin.