morgan4658
Evrenin enerjisi sabit,ancak genislemeden dolayi isinin yogunlugu azalmakta.
Bu da sogudugunu gosterir.
ahmet-yilmaz2230
Evrenin enerjisi sabit ancak ısı formundaki enerji miktarı artıyor. Evrenin ölümü konusunu araştırmanı öneririm. Şuradan başlayabilirsin: https://en.wikipedia.org/wiki/Heat_death_of_the_universe
ahmet-yilmaz2230
Evrenin enerjisi sabit ancak ısı formundaki enerji miktarı artıyor.
Evrenin ölümü konusunu araştırmanı öneririm. Şuradan başlayabilirsin: https://en.wikipedia.org/wiki/Heat_death_of_the_universe
morgan4658
Isi formundaki enerji nasil artiyor?
Sicakligin arttigi yerler maddesel bolgeler
Kalaninda radyasyon enerjisiyle birlikte serbest.
Madde orani evrende cok dusuk
Kaldi ki linkini zaten okumus oldugum ve konjektur fikirde bile ( anlamini bildigini dusunuyorum) , sogumadan bahsediliyor
Su an evrenin isini azalmakta.Kozmik
Arkaplan degerinin azalmasi da buna kanit
Ben de soguduguna dair ispatli linkler, gozlemler sunabilirim.
ahmet-yilmaz2230
Evrenin sıcaklığı ile evrendeki ısı enerjisi farklı şeyler. Isınıyor derken evrendeki ısı enerjisi artıyor diyorum, sıcaklıktan bahsetmiyorum. Gönderdiğim linkte detaylarını bulabilirsin.
morgan4658
Isiniyor derken, radyasyon miktarinin artmasini kastediyorsun sanirim.
Uzaya konulan termometreye gore ise soguyor , sogumasi demek entropinin azalmasi demek aslinda.
7 milyar yil once hapsolmus arkaplan isimasi bulutlarindan yapilan olcumlere gore daha fazla olan deger, simdi 2.7 K gosteriyor. (su donarken entropisi azalır, uzay sogurken de ayni seyi bekliyorum) , duz mantikla.
DIger taraftansa radyasyondan dolayi entropinin artmasi durumu var.
bora-topatan6911
morgan bey ben bora topatan geçen devridaim motor hakkında sizinle konuşmuştuk ama hala aklımda soru işaretleri var benim autocad ile oluşturulmui
bora-topatan6911
morgan bey ben bora topatan geçen devridaim motor hakkında sizinle konuşmuştuk ama hala aklımda soru işaretleri var benim autocad ile oluşturulmuş bir çalışmam var eğer ilgileniyorsanız size gönderebilirim.
bora-topatan6911
ayrıca pdf olarakda atabilirim.
morgan4658
Bora Bey, bir yere yukleyin linkini verin, bakar inceleriz, motorlar hakkinda bildigim tek sey gemi makineleri ( egitimim )
bora-topatan6911
Zaman ve mekanın yoksunlaştığı, on parmak sistemi üzerinde yaptığımız matematiğin mantıksızlaştığı ve zamanda kocaman bir boşluk oluşup kendi alternatiflerini yutup yok ettiği en önemlisi evrendeki mekan faktörünün bozulmaya uğradığı ve sanki biz var olmamışız ve bir dahada olmıyacağımız gibi sıragelicek olaylar dizisi gerçekleşir. Kısacası tanrı faktörü devreye girer. Tabii eğer zamana birşey olmazsa ve evrendeki mekan faktörü bozulmazsa ve tanrı faktörü devreye girmezse büyük ihtimalle hiç birşey olmamış gibi tekrar entropi yenilenir.