turker-turksever-21008
Asla sıra dışı olamayız
turker-turksever-21008
Belli bir toplum vardır, bu toplumdan artı bir bilgisi olanlara sıra dışı denir. Ama aktarılmayan bilgi, bilgi değildir. Bilgi aktarılınca da herkes sıra dışılık kategorisine yükselir ve yine sıradan olursun
ahmet-yilmaz2230
Sözcüklere kendi kafana göre anlam yüklüyorsun... Önce sözlüğe bak sıra dışı ne demek: alışılmışın dışında olan.
turker-turksever2890
Farklı bir anlam katmıyorum, sıra dışı demek alışılmışın dışında olan demek olabilir. Bu bir şeyi değiştirmez, herkesin aynı bilgi düzeyinde olduğu bir toplumda bir tık daha üst düzeye çıkarsan (alışılmışın üstüne) seni sıra dışı bulurlar. Ama sen çoktan bu bilgiyi paylaşmışsındır ki senin bu bilgiyi bildiğini bilsinler ve ona göre sıra dışı olarak yargılasınlar. Ama bilgi, paylaşıldıktan sonra da diğerlerinin de senden farkı kalmaz. Bunu Büyük Sekme gibi düşünebilirsin, bir evren var oluyor bir anda (hiçbir şey bir anda kendinden var olamayacağı için yanında eşzamanlı olarak başka, ters bir evren daha var oluyor ve aynı kaynaktan (Büyük Patlama, her şeyin orijin noktası) çıkan bu iki simetrik evren birbirini nötrlüyor ve yine dengeye ulaşıyorsun. +1-1=0 yani. Bu elektron-pozitron ışımasıyla da, kuantum dolanıklıkla da anlatılabilir bir şey. Eğer bir madde bir anda var olduysa onunla eşzamanlı ve simetrik olarak başka bir madde de var olmalı ki ortada aslında var olan bir şey olmasın, her şey sıradan olsun. Yani burada sıradanlık=denge=simetri ve sen nasılsan simetrin de aynıdır, denge asla bozulmaz.
ahmet-yilmaz2230
Anlattığının sıra dışı ile alakası yok. Şöyle örnek vereyim gümüzde okuma yazma bilmek sıradan, okuma yazma bilmemekse sıra dışıdır. Sıra dışı olmak bilgi seviyesi üstte demek değil...
ahmet-yilmaz2230
Anlattığının sıra dışı ile alakası yok. Şöyle örnek vereyim gümüzde okuma yazma bilmek sıradan, okuma yazma bilmemekse sıra dışıdır. Sıra dışı olmak bilgi seviyesi üstte demek değil...
turker-turksever2890
Ben de şöyle örnek vereyim, olayın alışılmışın üstünde veya altında olması önemli olan değil. Alışılmış 0 olsun, altında olan da bir seviye altta, yani -1 olsun. Bir madde, egzotik madde olsa bile, var olması için onu nötrleyen simetrik bir maddeye ihtiyaç duyar. Yani asla alışılmışın altında veya üstünde olamaz. Şu an kuantum dolanıklıktan bahsediyorum. Üstün bilgi düzeyi veya alçak bilgi düzeyi sadece bir analojiydi.
muhammed-memis-21332
-1 veya +1 ikisi de sıradışı olsun ya da olmasın Einstein'ı örnek verelim.Çocukluğundayken -1 'di sonra +1 demekki sıradışı insan daima sıra dışıdır Bunun hangi kesimde olduğunun önemi yok.
muhammed-memis-21332
İster -1 olsun ister +1 olsun ya da ikisi de sıradışı olmak kabul edilsin edilmesin değişen bir şey yok.Einstein'ı örnek verelim çocukluğunda -1 'di sonra +1 oldu.Demekki hangi kesimden olursa olsun bir kişi gerçekten "sıradışıysa" sıra dışıdır.Bunun +1 'i -1'i yoktur. İkisi de olabilir yeterki 0 olmasın çünkü o "0" sırdadanlığı temsil eder ve -burada 0 sayısından bahsetmiyorum olmamak durumundan bahsediyorum- o sıradanlık insanın beynini körelleştirir.
turker-turksever-21008
İnsanlar sıradan olmaya mahkumdur. Sıra dışı birinin enerjisinin pozitif ya da negatif olması bir şey değiştirmez, var olan enerji diğerlerine eşit düzeyde dağıtılır ve denge yine sağlanır, herkes senin seviye düzeyine gelir ve yine sıradanlık olur. Sıradanlık demek denge demektir.
morgan4658
Enerji negatif olamaz zaten, enerji acisindan siradisi olmayi o anlamda nasil aciklarsin?
turker-turksever-21008
https://www.fizikist.com/beyin-firtinasi/44397/