muhammed-memis-21332
Her şey neden bu kadar düzenli?
maxwell4493
Düzenin içinde düzensizlik onun da içinde düzen vardır
rick-sanchez2523
Her şey bilinen Fizik yasalarına bağlı düzen görecelidir
vide-supra1191
Düzen bir yanılsamadır. Bu evrende düzenli olan bir şey yok. Çünkü düzen dediğiniz şey belirli bir zaman dilimi içinde anlamlı olan bir genellemedir. Bilgi birikimi ne kadar artarsa düzenli olarak ithaf ettiğimiz sistemlerin aslında tamamen belirsizlik ile varolduğunu görüyoruz. Evren de temelinde düzensizliğin ihtişamlı bir gösterisi gibi. Bir bardak suyun bile yere dökülüp dağılmasını tam olarak hesaplayamıyoruz ve siz bu evrene bakıp bir düzen gördüğünüzü mü söylüyor sunuz?
morgan4658
Beyin Firtinasi fizigin disina cikmaya basladi.
Argumanlar kotu degil ama felsefe, matematik ve programlama fizigin konulari degil.
turker-turksever-21008
Olsun yine de bilimle alakalı sorularımız sonuçta. Başka site bulamıyorum böyle soracak :D
muhammed-memis-21332
Yazmadım şunu yazacaktım: ışık bir nevi dalgadır rezonans oluşturamayacğı düşünülse de ışık da rezonans oluşturur.Ancak ışık rezonans oluşturacaksa Dünya da ki ışık güneş ışığıyla rezonans oluşturmalıydı.Bunun cevabını ararken Feynmanın kitabında bununla karşılaştım,Diyordu ki eğer oluştursaydı Dünyada bir cismi kaldırdığımızda yere oturduğumuzda vb. sürekli bir cızırtıyla ya da elektrik parlamalarıyla karşılaşacaktık.Ancak bu olmaz çünkü Güneş ışığı bu dalgaları emer ve buna izin vermez.
Feynman bunu diyor benim sorun da şu : Güneş tam yerinde duruyor ve eğer bu özellik olmasaydı Dünyada düzensizlik olurdu Feynmanda bunu gösteriyor niye her şey düzenli ancak fizik yasaları birbirleriyle uyuşmuyor. Feynman yine diyorki: Fizik yasaları asla birbiriyle uyuşmaz.
hic-kimseyle-tartismaz9132
Bunları diyen Feynman ise veya sözlerini yorumlayan fena halde çuvallamış.
"Feynman yine diyorki: Fizik yasaları asla birbiriyle uyuşmaz."
Bu el ve ayakların birbiriyle uyuşmadığını iddia etmek gibi bir şey... Her fizik yasası birbirinin aynı değil. birbirinin tamamlayıcısıdır.
maxwell4493
Feynmanın fizik ysaları üzerine adlı bir kitaqı var, ama böyle bir sözü var mı bilmiyorum
muhammed-memis-21332
@Hiç kimseyle tartışmaz Alfa Bilim dizisi bu mühim adamlar yapıyor bu çeviriyi
morgan4658
Gunes tam yerinde duruyor mu? ??!Kitabin orjinal ismi nedir?
muhammed-memis-21332
Yanlış anladınız Güneş tam yerinde duruyor sözünü ben yazdım diğeri Feynman'a ait
morgan4658
Lecture falan deme
morgan4658
Bu arada Feynman hicbir fizik yasasi uyusmaz demiyor.Tanri mukkemmellige “yakin” kanunlar koymustur ki insanoglu O’nu kiskanmasin”
morgan4658
Neyse Gunes yerinde durmadigi gibi, lecture’larda matematik ve fizik hatalari cok fazla
muhammed-memis-21332
Diyor ki : Eğer bilimin kesin olduğunu zannediyorsanız sorun sizdedir...Fizik yasaları birbiriyle uyuşmaz.Bir düzensizlik içindedir. Yani diyor ki fizik yasaları birbirini tamamlayıcı değildir
muhammed-memis-21332
Adamın yazdığını inkar mı edeyim öyle diyor işte
muhammed-memis-21332
Güneş tam yerinde duruyor derken işlevi bakımından
muhammed-memis-21332
Bu bir kitaba dönüştürülmüş konferans