turker-turksever-21008
Neden insanlar sayılarla konuşmaz?
turker-turksever-21008
Eskiden aydınlanmaları kendi içimde yaşardım çünkü etrafımdakiler kelimelere daha yatkın konuşurdu ama ben kelimelere biraz uzaktım. (Zaten yakın zamanda yaptığım bir iq testinde sözel zekam 43 iq çıktı :D) ama sonradan kendimi anlatabilmeye başladım. Bu iyi bir şey gibi gelebilir ama pek bilemiyorum çünkü insanlara ayak uydurmak içinyaratıcının evrene koyduğu doğal dili unutup uydurma bir dile başlamak çok iyi değil yani bence
muhammed-memis-21332
maalesef matematiksel buluşlar insanların sanki göğsünde bir heyecan gibi kalıyor çıkmıyor orada duruyor ve bir anda enerjik oluyorsun bir şey keşfettiğinde,----sayıları yazı şekli olarak baştan seçseydik bu olabilirdi ama insanların çoğu sözel zekaya sahip ve maalesef bunu her yerde kullanabileceğini zannediyor ve şunu unutuyor zekilik akıl yürütebilmektir
maxwell4493
sayıların kullanıldığı bir dil olsa sonuçta sayılar sözün yerini tutacaktır kelimlerin uzun ya da kısa olması fark etmez bana göre sayılar kısaltmadır yani üzerine sayfalarca yazı yazılabilecek göreliliğin kısaltması emce karedir. Burdada işe matematik girer
maxwell4493
Faraday matematik qek bilmiyordu ki bana göre matematigi iyi olsaydı daha ileriye gidebilirdi. Zaten keşiflerini falan genellikle şema üzerinde gösteriyordu
maxwell4493
Maxwell fırsatı buldu işi matematige aktardı
maxwell4493
Faradayın İndüklenme qrensibi ile ilgili makalesinde hiç denklem bulunmuyor sonra maxwel bunlari denkleme çevirdi
muhammed-memis-21332
Doğru bazı insanlar her şeyi kafasında yapar yani fotoğraftık zeka
turker-turksever-21008
Evrenin en temel alfabesi sayılar bana göre. Uzaylılarla bile böyle konuşabiliriz
muhammed-memis-21332
Uzaylılarla sabit olan şeylerle konuşabiliriz mesela hidrojenin elektron sayısı ile
vide-supra1191
Lisanlar ne kadar uydurma ise matematik ve sayılar da bir o kadar uydurmadır. Önermenizin temeli mantık hataları içeriyor. Doğanın çeşitli kuralları takip ediyor gibi görünmesi ile tanrı arasında bir ilişki kuramazsınız. Sadece gözlemlediğiniz zaman dilimine göre anlam aralığı genişleyen ya da daralan genellemeler bütünü var. Bilimin ve matematiğin bu gün söylediği her şey yarının getirdiği artan bilgi birikimi sonucunda doğru olmaktan çıkacaktır. Bu yüzden inançlı biriyseniz de inancınızın temellerini değişken şeyler üzerine kurmayın. Tanrının sayıları dil olarak yolladığını söylemek ile hiddetli bulutların arasında zeusun insanlığa öfke ilr yıldırımlar yolladığını söylemek temelde birdir.
Yani mutlak olan bir şey yok doğada. İnsanın doğayı gözlemlemesi ve anlaması için var olan bilgiyi mutlaka değiştirmesi ve kendi anlayacağı şekillere sokması gerekir. Diller ile matematik de bu bilgilerin yorumlanması sonucunda ortaya çıkan özelleşmiş ifade biçimlerinden ibaret.
Bu yüzden sayılar ile dilleri ayırmak doğru olmaz. Sayılara ilahi bir şekilde yaklaşmak ise bilimsel bir bakış değildir. Bilim felsefesi okuyunuz, evreni ve doğayı sizden önce yüzlerde insan anlamaya çalıştı. Siz ilk değilsizin, iqnuz ne olursa olsun özel de değilsiniz.
Bu arada zaten sayılarla konuşuyoruz.
vide-supra1191
Lisanlar ne kadar uydurma ise matematik ve sayılar da bir o kadar uydurmadır. Önermenizin temeli mantık hataları içeriyor. Doğanın çeşitli kuralları takip ediyor gibi görünmesi ile tanrı arasında bir ilişki kuramazsınız. Sadece gözlemlediğiniz zaman dilimine göre anlam aralığı genişleyen ya da daralan genellemeler bütünü var. Bilimin ve matematiğin bu gün söylediği her şey yarının getirdiği artan bilgi birikimi sonucunda doğru olmaktan çıkacaktır. Bu yüzden inançlı biriyseniz de inancınızın temellerini değişken şeyler üzerine kurmayın. Tanrının sayıları dil olarak yolladığını söylemek ile hiddetli bulutların arasında zeusun insanlığa öfke ilr yıldırımlar yolladığını söylemek temelde birdir.
Yani mutlak olan bir şey yok doğada. İnsanın doğayı gözlemlemesi ve anlaması için var olan bilgiyi mutlaka değiştirmesi ve kendi anlayacağı şekillere sokması gerekir. Diller ile matematik de bu bilgilerin yorumlanması sonucunda ortaya çıkan özelleşmiş ifade biçimlerinden ibaret.
Bu yüzden sayılar ile dilleri ayırmak doğru olmaz. Sayılara ilahi bir şekilde yaklaşmak ise bilimsel bir bakış değildir. Bilim felsefesi okuyunuz, evreni ve doğayı sizden önce yüzlerde insan anlamaya çalıştı. Siz ilk değilsizin, iqnuz ne olursa olsun özel de değilsiniz.
Bu arada zaten sayılarla konuşuyoruz.
turker-turksever-21008
Sayılarla işte