onur3614
Merhaba fizikci ayilesi ben isiğin basinc yapmasiyla ilgili biraz fikir almak istedim şimdi işiğin basinci elektromanyetik teori ve tanecik modeli ile aciklaniyor sanirim fikri olan varmi?
turker-turksever-21008
P=G/S (G=10M); P=10M/S ve ışığın da durağan kütlesi olmadığı için basıncının da olması imkansız tabiki
morgan4658
Isik icin E=pc
p dedigin momentum,Enerji veya momentum basinc yaratir.
Baska bir aciklama da, isigin birbirine dik elektrik ve manyetik alanlari tasimasindan dolayi, elektrik alani yuklu parcaciklarin hareket etmesini saglarken manyetik alan ise hareket eden yuklu parcaciklara kuvvet uygular.
Yani evet, isigin basinca vardir.
maxwell4493
Üzgünüz, bu içeriği görüntülerken bir hatayla karşılaştık. Kullanıcı iseniz, lütfen daha sonra tekrar deneyin. Yöneticiyseniz, daha fazla bilgi için Flarum günlük dosyalarınıza bakın.
maxwell4493
Üzgünüz, bu içeriği görüntülerken bir hatayla karşılaştık. Kullanıcı iseniz, lütfen daha sonra tekrar deneyin. Yöneticiyseniz, daha fazla bilgi için Flarum günlük dosyalarınıza bakın.
turker-turksever-21008
İşte bunu biliyordum :D ama manyetik alanın nasıl bir kuvveti olabiliyor ki? F=m.a sonuçta.
morgan4658
Momentumdan dolayi. Crookes Radyometresine bak YouTube’dan
turker-turksever-21008
Herkes momentumdan dolayı diyor ama öyle diyince pek anlayamıyorum. Bu basıncın bir formülü var mı?
turker-turksever-21008
p(momentum)=h/λ