davincivenvidi7333
Neden Fiziği kendi leyhimize kullanmıyoruz? Örneğin kondansatörleri yüksek enerjiyle şarj edip bunu bir pistonla bir kişiye fırlatabiliriz.Fırlatılan kapasitör patlarken fırkatılan kişiye zarar verir
davincivenvidi7333
Böylece fizikçiler üstün değillermi.Örneğin: Bir kişi bana vuracağını ya da gel kavga edelim diye bir söz söylediyse ben de eve giderim ve bakır telle bir rezistans yaparım.Rezistansı bir boru şeklinde kartona yapıştırırım.Sonra 9v luk Pillerden birsürü alıp bunları seri bağlarım.Bu pilleri de rezidansa bağlarım ve bir anahtar da devreye eklerim .Sonra bu boruyu koluma geçiririm. Sonra olay yerine gelirim kazağımın sağ kol tarafını borunun üstüne geçiririm:Benimle kavga etmek istediğinde bana vurmaya çalışır.Bende hemen anahtara basarım ve büyük bakır tel kıpkırmızı olur.Ve kovalamaca başlar.Bir daha da bana sataşamaz çünkü artık kolumun üstünde gizlenen bir silahım var.Böylece Süpermen olurum.Hatta herkese ne yapacağını söyler haddini bildiririm. . Yani demek istediğim fizik bizi Süpermen yapmazmı? Bunu neden leyhimize kullanmıyoruz.Ama olumlu yönde.
davincivenvidi7333
Böylece fizikçiler üstün değillermi.Örneğin: Bir kişi bana vuracağını ya da gel kavga edelim diye bir söz söylediyse ben de eve giderim ve bakır telle bir rezistans yaparım.Rezistansı bir boru şeklinde kartona yapıştırırım.Sonra 9v luk Pillerden birsürü alıp bunları seri bağlarım.Bu pilleri de rezidansa bağlarım ve bir anahtar da devreye eklerim .Sonra bu boruyu koluma geçiririm. Sonra olay yerine gelirim kazağımın sağ kol tarafını borunun üstüne geçiririm:Benimle kavga etmek istediğinde bana vurmaya çalışır.Bende hemen anahtara basarım ve büyük bakır tel kıpkırmızı olur.Ve kovalamaca başlar.Bir daha da bana sataşamaz çünkü artık kolumun üstünde gizlenen bir silahım var.Böylece Süpermen olurum.Hatta herkese ne yapacağını söyler haddini bildiririm. . Yani demek istediğim fizik bizi Süpermen yapmaz mı? Bunu neden leyhimize kullanmıyoruz.Ama olumlu yönde.
davincivenvidi7333
Zorbaları kovmak için mesela.
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Askeri teknoloji sonuna kadar kullanıyor fiziği zaten. Gerçi süpermanlar yapamıyor ama kendisini yok etme eşiğinde bir dünya toplumu yaptı.
Zaten silah tüccarları da kavgaya hazır ve sorunları çözmek için kendi kaynaklarını tüketmeye hazır ahmakları dikkatlice gözlüyorlar. Eğer iki ahmak arasında sürdürülen bir rekabet ve çatışma, gerilim var ise bu sık sık korunuyor.
Ama bu ahmaklar direk cepheye sürülmüyor. Arada toparlanma ve kaynak üretmeleri için barış ve ateşkes dönemleri de oluyor. Bu dönemde üretilen kaynakları daha sonra askeri teknolojilere can korkusuyla harcayabilirler böylece.
Bu yüzden fakir kalanların çoğu ahmaklık sınırında tutuluyor. Zenginler ise beyinleri ve zekayı kendi bünyelerine alarak, bunu korumaya devam ediyorlar.
Ancak bilim bir silah değildir. Araç da değildir. Esasında taraflıda değildir. Sadece bilgidir. Bu bilgiyi olumlu yönde mi, yoksa bir bireyin istediği olumlu yönde mi yoksa toplumsal olumlu yönde mi kullanılacağına bilgiye sahip olan belirler.
Çağımız ahmaklar çağıydı. Gelecek kuşaklarla bunun değişeceğini umuyorum ama genç kuşakların içinde de azımsanmayacak bir miktarın, bir çok ahmaklığımızı, hatalarımızı benimseyip aldığını görüyorum...
Bizler yanlış yaptık. Elimizdeki kaynakları, fırsatları yanlış kararlarla heba ettik. Yaptıklarımız, söylediklerimiz doğru ve haklı olsaydı (objektif olarak), ne dünya, ne de insanlık bu halde olmazdı...
Lütfen siz olumlu kullanın ama bahsettiğiniz o ilkel ve size, rakiplerinizden daha çok zarar verecek silah tasarımları ile değil.
morgan4658
Baska bir gruptaki genel yaklasim 1) miknatistan sonsuz enerji eldesi fikirleri :) 2- Askeri teknoliji icin fikir uretimi . Kimsenin aklinda en azindan Tubitak uluslararasi taninsin , cizgi izleyen robotun ( o da acik kaynak calintisi ) ilersine gecelim gibi kaygisi yok .
Hayir, bilim en fazla siddete meyilli olanlari tedavi etsin , fizyokimyaya Bu konuda agirlik versin.
Yasim geregi, bilim mumkunse tum silahlari yok etsin.
turker-turksever2890
İyi de bu dediğin bilimi tamamen negatif yönde kullanmak anlamına geliyor :D
turker-turksever2890
Arşimet’in ışığı merceklemeyi ülkesine saldıran gemileri yakması için kullanması gibi bir durumsa bambaşka tabi ama
maxwell4493
Arşimetin qek başarılı olduğu söylenemez
010101001009154
Arşimet gerçekten bir fikir bulduğunda çıplak mı dışarı çıkıyordu bu nasıl kafadır.Fizik=s..
turker-turksever2890
Üzgünüz, bu içeriği görüntülerken bir hatayla karşılaştık. Kullanıcı iseniz, lütfen daha sonra tekrar deneyin. Yöneticiyseniz, daha fazla bilgi için Flarum günlük dosyalarınıza bakın.
5478
Bence çocuklar arasında kullanılabilir.Ancak filimlerde geçtiği gibi “ kötü güçlerin eline geçerse “ bu pek iyi olmaz .Hatta bunu kullanan bir aptalsa hem kendini öldürebilir hem de başkasını.Ancak bilim insanın gücünü yukarı taşır.