morgan4658
Burtay Bey , uzayzamanin akiskanligi
morgan4658
Az ve oz, belki sizin model ile alakasi yoktur, ancak makale de saygideger birinden gelince, okumadan paylasiyim istedim. https://iai.tv/articles/is-space-time-fluid-auid-897?fbclid=IwAR0NdYwHfuv13YO4q6r954OqUhDEYICRQ6QjcGvGQQ05BK4Uq7hZ64LWp7s
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Çok Teşekkür ederim... :-)
Varsayımımla çok ilgisi var.
Quora'daki cevaplarımı sorgulama imkanınız olursa; bu yaklaşımı kütle çekim kuvvetinden (kütle oluşumu ve kütle çekim dalgaları farklı sebeplere bağlı bende), karanlık enerjiye, temel parçacıklar arası temel kuvvetlere, kadar bir çok noktada kullandığımı görürsünüz.
Bu yaklaşımın en güzel yanı, temel parçacıklar arasındaki bağları oluşturmak içine temel parçacıkların birbirlerine aynı malzemeyi salvo atışı yapar gibi fırlatmasına gerek kalmıyor.
(Düşünsenize, mevcut fizikte tüm bağlar parçacık değişimine dayanıyor.
Dünya Ay'a, Ay Dünya'ya gravitonlar fırlatıyor ve aralarında kütle çekim oluşuyor. Başında ve sonunda toplam parçacık (sahip olunan graviton) sayısı aynı ise niye birbirlerine fırlatıyorlar?
Aynı yaklaşım atom altı parçacıklar arasındaki parçacık değişimleri içinde geçerli. Giren ile çıkan aynı ve eşdeğer ise, niye gerçekleşiyor? Bana mantıksız bir bakış açısı gibi geliyor.)
morgan4658
Bu konuda da benim bir bakis acim var Burtay Bey , ve matematik kismini halledersem sunum yapacagim.Gerci benim modelimde graviton yok.Cunku zaten yok, bulunmayacak o parcacik.
"benim modelimde graviton yok.Cunku zaten yok, bulunmayacak o parcacik." Sanırım en azından bu konuda aynı fikirde gibiyiz.
Sunumu nerede yapacaksınız? Paylaşım olacak mı?
www.academia.edu üzerinden paylaşmanızı çok isterim. Böylece rahatça ulaşabiliriz.
morgan4658
Bilemiyorum, once matematigini halletmem gerekiyor .Ondan sonra size sorarim.
Bu arada linkteki arastirmacinin fizikteki varolma sartlarinin , matematikte tam aciklanamadigini iceren guzel bir yazisi var
morgan4658
Sadece bir ipucu verecegim, fizikte mekanizmalarin isleyisinde tek bir yol olmak zorunda degil.Kutlecekimin ne olduguna bakmadan, sonuclarin Newton ve gorelilikteki asagi yukari ayni olmasindaki ornek gibi.
Simetrinin kirilmasi ve kutlecekimde de ayni sonuca vardim.
Sizinle ayni fikirlerde olmadigimiz konulardaki tek neden, sizin modeliniz evreni tam olarak kapsadigi icin, bazi kabullenislerin olmasi gerektigi.Aynen BB icin de kabullerimizin olmasi gerektigi gibi, yanlis birsey degil.Sadece , belki de asagi yukari ayni yasta olmamiz nedeniyle, sizin kil payi ile daha genc donemde baslatmis oldugunuz degisik fikirler ( simdi olsa belki buna kalkismazdiniz ) , benim icin bastan irdelenip kabullenmek acisindan zor.
Nasreddin Hoca'nin dusurdugu nesneyi , aydinlikta aramasi gibidir belki benim durumum.
:-))))) Haklısınız..
Şu an olsa, belki yeni fikirler ileri sürmeyebilirdim. Fikirlerimin bir birikimi olduğu için rahatım. Yoksa, hayatın içinde fizik dışında öncelikli hale gelen konular var...
Tek avantajım, (genele göre tabi) yazdım veya öyle ifade ettim diye daha önce, aynı şeyde ısrar etmiyorum. Bu yaklaşımı geliştirme ve daha fazla detaya inme imkanı sağlıyor.
(Bir örnek: İlk başta EGD diye ifade ettiklerim zamanla "zaman dalgalarına" dönüştü.)
Fikirlerinizi ve yaklaşımınızı merakla bekliyorum. İlham verici ve düşündürücü olacağına inanıyorum.