ribozom8468
şu ankini tümüyle çöpe atip yeni farkli bir matematik dili.çünkü ; sayılar kabulden ibaret bi yerden sora iş yapmiyor.ince hesap yapamiyorsun.işimizi görüyor kabaca.felsefik söylemlerim biraz.
morgan4658
Iyi de , tekrarliyorum
"0=n+1; n=0-1=-1" n=-1 olamaz, dogal sayi degil -1
turker-turksever2890
-1’in n’e eşit olması için doğal sayı olmasına gerek yok ki, faktöriyel değil sonuçta. Direk -1
ribozom8468
ve sıfır dan bir çikmaz.yoktan vari nasil cikarabilirsinki?adı üstüne yok.evrende yokluk kabul etmiyor.iş karışıyor
turker-turksever2890
E zaten 0’ı n+1 olarak ele alırsak n=-1 olur
ribozom8468
işte o sıfır kabulden ibaret olduğu için ince hesap yapilmiyor
ribozom8468
anladığım kadarı ile böyle bence.
morgan4658
(n+2)!/n+2=n(n+1)=n^2+n da eksi biri aldin ama, iste alamazsin, kareden sonuc artiya gider.
turker-turksever2890
Olayı sadece bizim doğal sayılardan ibaret dünyamız olarak düşünüyorsunuz ama sıfırdan bir çıkabilir. Sadece bizim dünyamızda bu olmaz. Sıfırdan bir çıktığı an Takyon Evren’i bizi bekliyor
turker-turksever2890
(-1)^2’=+1
turker-turksever2890
Ee ben de öyle yaptım zaten morgan
ribozom8468
ama işte evren boşluk kabul etmiyor ki?hiçlik diye bişi yok bence
morgan4658
O zaman sorun mantiksiz, bir matematik sorusu sordun, bu matematik formulunun kullanildigi yerler dogal sayilar icin gecerli.
Atomda kutlecekiminin etki etmemesi, kutlecekimini sacma veya paradoks gostermez.
Faktoryelde de durum bu, gamma fonksiyonu ise senin dedigin kisma girer.
turker-turksever2890
Faktöriyel, doğal sayılar için geçerli olabilir. Oradaki n, sadece sıfırdan bir eksik sayı anlamında var
ribozom8468
şimdi sıfıradan bir çikiyor.yokunda yoku -1 oluyor.sıfırında sıfırı.evren için yokluk olmaz.bu matematik dili ilkel bence.değişmesi lazim.yeni bir matematik lazim
turker-turksever2890
0-1 demek yokun da yoku demek değildir ki ama.
ribozom8468
haklisin kafa karişti.
morgan4658
oradaki n , dogal sayi anlaminda, faktoryel formulundeki n dogal sayi, senin yazdiginda ayni.
turker-turksever2890
Cidden mi
ribozom8468
yoktan vari cikariyoruz.bu da saçma iyde