ribozom8468
bilmiyorum okumustum bir yerde ismi neydi bilmiyorum
morgan4658
Faktoryeller pozitif tam sayilarda gecerli :)
Bir kume elemanlarinin dizilislerini mesela permutasyon, faktoryellerle yaparsin
kumede eksi eleman olamaz, kume ya elemanlidir, ya da bos kumedir
maxwell4493
Üzgünüz, bu içeriği görüntülerken bir hatayla karşılaştık. Kullanıcı iseniz, lütfen daha sonra tekrar deneyin. Yöneticiyseniz, daha fazla bilgi için Flarum günlük dosyalarınıza bakın.
ribozom8468
eksi faktöriyel tanimsiz galiba
maxwell4493
Bu yazıyı daha önce okumuştum
maxwell4493
Soruya cevaq veriyor
ribozom8468
çünkü bi pızitif cikiyor, bi negatif.çiftlerde pozitif.pek fikrim yok acikcasi
turker-turksever2890
Ama bunu da sanal sayılar gibi düşünemez miyiz? Sonuçta bir sayının karesinin -1 olması ne kadar mantıksızsa kümede negatif bir sayının olması da o kadar mantıksız değil mi?
ribozom8468
yalniz enterasanmiş
morgan4658
O dedigin gamma fonksiyonu
ribozom8468
valla belki bunun böyle olmasida parcaciklarin birbirine dönüşebildiğini gösteriyordur belki.sınucta matematik bişe demeye çalişiyor olmali.matematik evrenin dili olarak görmüşümdür hep
morgan4658
Kumede negatif sayi olmasi demiyorum.
Mesela bir gardropta 5 gomlek var diyebilirsin, gomlek yok diyebilirsin, -2 gomlek var diyemezsin, bu anlamda kumeden cikiyor.
Gamma fonksiyonu farkli, bak onu hatirlamiyorum, biraz karmasik
turker-turksever2890
Aynen gamma fonksiyonu biraz karışık geldi açıkçası :D n^2=n+1 diye bir şey çıkardım. Gece gece bakınca da korku filmi izlemiş gibi oluyor insan
ribozom8468
-2 gömlek belki enerjinin kararsiz halidir.kedi deneyi gibi bişe olmasın
turker-turksever2890
Parçacıkların birbirine dönüşebilmesi derken takyonları mı kastettin ribozom
turker-turksever2890
Negatif sayılar zaten bizim dünyamızda yoktur. Olsa olsa Takyon Evren’indedir. Bizim Evren’imizde negatif bir varlığın olması maddenin onunla nötrleneceği anlamına gelirdi ki bu imkansız
ribozom8468
negatif,pozitif veya sırası ile birbirine dönüşme.matruşka bebek gibi.bi videoda izlemiştim böyle bişeler anlatiyordu.unuttum şimdi nasildi
turker-turksever2890
İyi de matruşka bebeklerin simetriyle nasıl bir ilgisi olabilir ki?
morgan4658
negatif sayilar elektrikte kullaniliyor.
morgan4658
-2 gomlegi kac farkli sekilde siralayabilirsin ? olay bu, yoksa eksinin cok fazla aciklamasini yapabilirsin.ama kumede -2 gomlek yok diyeemzsin, bir kumede -10 dinazor da olamaz.