turker-turksever2890
Dünya neden kendi ekseni etrafında döner?
maxwell4493
Açısal momentum sebebiyle
maxwell4493
Dünya ilk başta bir toz bulutuydu. Sonra gezegenleşmeye başladı. Ve ilk başta sahip olduğu açısal momentumu sürdürdü
morgan4658
soru Dunya'nin nicin dondugu mu, nicin ekseni etrafinda dondugu mu ?
destroyer6419
dönmeye de bilirdi. denk gelmiş
maxwell4493
Şanslıyız. En azından iki tarafda güneş ışığı görebiliyor donme sayesinde
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
En basit anlatımla.
Eğer güneş kendi ekseni etrafında dönmeseydi, gezegenlerin de dönme ihtimali düşerdi.
Güneş sistemi de samanyolu merkezindeki karadeliğe göre bir yörüngededir.
Samanyolu ise, evren içinde bir hareket halindedir. (Bir şeyin etrafında dönüyor mu, yoksa sadece hareket mi ediyor bilmiyorum. Ama evrenin bile kendisine göre bir eksen etrafında dönüyor olma ihtimali güçlü)
Mars, Satürn arasındaki astroit kuşağından bir kaç tane büyük göktaşının sadece kendi eksenleri etrafında dönmediğini biliyorum. Onlarda bu açısal momentumlarını çarpmalarla kaybetmişler.
turker-turksever2890
Ay’ın Dünya yörüngesinde dolanmasının sebebi Dünya’nın uzayzamanı kendi ekseni etrafında dönerek bükmesi ama Dünya neden kendi ekseni etrafında dönüyor ki? Gerçekten rastgele olduğundan dolayı mı?
maxwell4493
Uzayzamn kütleçekimini açıklıyor açısal momentumu degil
maxwell4493
Uzayzamn kütle sonucu bükülüyor hareket sonucu degil
maxwell4493
Gezegenler dönmeleri oluşumlarına ne tür bir katkı sağlayabilir
5478
Aslında Fizik Dünyasında bunun bir açıklaması yoktur hatta fizikçiler İncil de Dünya yı döndüren şeyin iki melek olduğu yazınca fizikçilerde o meleklerin kanat yönünü bile hesaplamıştır . Ancak tabini bir açıklaması yok.Çünkü bilim burada duraklıyor.Feynman’ın verdiği konferansların yazıya dönüştürülmüş halini okursan ilgili konudan bahsediyor ve benim yaptığım açıklamayı yapıyor.