maxwell4493
Aralarında kuantum dolaşıklığı olan iki elektronun birbirlerinden çok uzak mesafelerde etkileşime gitmelerinin sebebj nedir
maxwell4493
Aralarında elektrik alanı manyetik alan ve uzay-zaman gibi bir alan olabilir mi
turker-turksever2890
Bir kuvvet var mı yok mu bilmiyorum ama büyük ihtimalle yoktur çünkü kuantum dolanıklığı Evren’deki her cismin simetriğinin de olduğunu söylüyor. Eşzamanlı olarak.
maxwell4493
Cisim yok olursa onun simetriği de yok olur mu
maxwell4493
Kuantum dolaşıklığı bunun olacağını söylüyor
maxwell4493
Böyle olacağını neye dayanarak söylüyoruz ki
turker-turksever2890
Çünkü o iki cisim toplanınca bir olur gibi bir şey. Yin ve yang gibiler. Karanlığın olmadığı bir yerde ışık olmaz, ışığın olmadığı bir yerde de karanlık olmaz. Eğer bir elektron saat yönünde dönüyorsa diğeri de saat yönünün tersinde döner. Saat yönünde dönen elektron yok olursa onun simetriği de yok olur. Yani şöyle düşün. Aynaya baktığında kendi yansımanı görürsün ve daha sonra aynanın önünden ayrılırsan yansıman da yok olur.
maxwell4493
Bu aralarındaki bağı sadece birbirlerine göre var olmaları açısından açıklar. Başka konular açısından açıklamaz. Bu durumda onların arasında da bir ayna gibi birşey olmalıdır.
morgan4658
karanlik isik yanlis benzetme olmus neyse sorun degil. buraya goz atin https://www.fizikist.com/beyin-firtinasi/41136/
turker-turksever2890
:D başka zıt şey bulamadım