maxwell4493
Sonsuz var olabilir mi
maxwell4493
Matematikte var olsa bile bana göre gerçekte var olamaz
maxwell4493
Ama bir döngü sonsuz olabilir
maxwell4493
Bu döngüdeki hiçbir şey sonsuz değilse bu şeylerin sayısı sonsuz olabilir
maxwell4493
Örneğin atomun içindeki parçacıkların altında daha küçük parçacüklar ve onların altında daha küçük parçacıklar bu sonsuza kadar devam edebilir
turker-turksever2890
Bana göre sonsuzluk Evren’ler arası boşluktur.
turker-turksever2890
Hiçlikle karıştırılmaması gerekir
maxwell4493
Evrenler arasındaki boşluk aslında çok büyük bir boşluk olmayabilir. Öyle bir yerdir ki görünmez hissedilmez ve geçilmez olabilir. Bu biraz bilimkurgulardaki gibi olabilir ama herhangi bir bilgi sahibi olmadığımız bir konuda bir sürü fikre sahip olabiliriz.(çok az sayıda bilgi vardır.)
maxwell4493
Evrenler arası boşluk çok büyük bir boşluk olmayabilir bu boşluk tam tersi bir şekilde sonsuz kısalıkta incelikte ve darlıkta olabilir mi
maxwell4493
Ya da bu boşluk hissedilmez görülemez de olabilir
maxwell4493
Ama elimizde çok az bilgi olduğu için herhangi bir fikre varmak bizi yanlışa götürebilir
maxwell4493
Sonsuzluk boyuttan boyuta göre değişebilir mi
maxwell4493
Örneğin sonsuz boyuttaki biri için sonsuzluk onun algılama biçimidir.
turker-turksever2890
Sonsuzluk boyuttan boyuta değişebilir de... Sonsuz boyuttaki biri nasıl oluyor?
maxwell4493
Düşünce deneyi bu sonsuz boyutu var yani bizim gördüğümüz ve göremediğimiz her şeyi algılıyor. Mesela tanrı olabilir.(Bilimde yaratan tanrı diye ifade edildiği için)
turker-turksever2890
Sonsuzluk hiçlikle karıştırılmamalıdır
morgan4658
En kisa dogru parcasi plank uzunlugudur.1 metre uzunluktaki bir cubugu, 1 metre/planck uzunlugu kadar parcalara ayirabilirsin.Sonsuz sayida parcalara ayiramazsin.Bizim evrenimiz bu kadarini yapabilir.Ama matematikci icin ise boyle bir sinir yok. Kuanntum bilgisayari icin de boyle bir sinir yok, cunku isin icinde mekan sorunu yok.Ama isin icine hareket halindeki enerji, hareket halindeki veya duragan madde girdi mi sonsuzluk varligini yitirir.
maxwell4493
Burada evrenler arası boşluğun sonsuzluğu düşüncesi üzerine konuşuyoruz. Hiçliğikle sonsuzluk arasında bir bağlantı kurmaya çalışmıyoruz.
maxwell4493
Sonsuzluğun burada varlığını yitirmesinin sebebi nedir
morgan4658
basliga yazsaydin o zaman kusura bakma