maxwell4493
Evrenimiz aslında yok olmuş ve bir atom kadar küçülmüş bir evrenden oluşmuş olabilir mi
maxwell4493
Eğer bu evrenler sürekli olarak aynı olayları tekrarlayabilme ihtimalleri vardır. Ve biz bu durumda dünyaya belki de milyarlarca kez gidip gelmiş olabiliriz ve belki de sonsuza kadar gidip gelebiliriz
turker-turksever2890
Yani bence büyük patlamadan daha mantıklı
morgan4658
Entropiye ne olacak?
maxwell4493
Entropi açısından hiç düşünmemiştim
turker-turksever2890
Bence negatif evren(Tekilliğe doğru giden evren) ışık hızından hızlıdır. Çünkü zamanın ters akması gerek ki bitişten başlangıca bir daralma olsun. Yani entropinin tersi olur. Zamanda yolculuk gibi... O Evren’in çöküşünden doğan bizim Evren’imizde d de entropi artar, zaman doğru akar ve Evren genişler.
turker-turksever2890
Evren’ler bir sayı doğrusu gibi: En ortada bulunan tekillik, sağa doğru ışık hızından hızlı giden diğer Evren (Zaman ters akar ve 0’a yani tekilliğe doğru ilerler. Geri sayım gibi düşün) 0’dan sonra da negatif sayılar yani bizim Evren’imiz. Onlar da genişler -1,-2,-3...,-n
morgan4658
Zamanin geriye akmasi nicin entropiyi ters hale getirir? entropi zamana bagli degil, zamanin akmasiyla artar.ters aksin veya normal aksin, artar. Bana gore tabii ki. Filmi terse sarmak gibi degil yani.
maxwell4493
Zaman ile entropi arasında bir orantı var. Zaman geriye doğru aktıkça zamanın azalması mümkün müdür(bu durumda entropi de azalır.)
morgan4658
Entropinin zamanla azalacagini sanmiyorum, buna gore olusturulmus bir hiopoteze rastlamadim.
morgan4658
o zaman tekrar olusmasi icin bir anlam da olmaz, eski has eski hamam.
morgan4658
o zaman tekrar olusmasi icin bir anlam da olmaz, eski tas eski hamam.