maxwell4493
Sicim teorisi parçacıkların 11. Boyut gibi karmaşık boyutlarda inceliğinde ipliksi bir hal aldıklarını söyler.
maxwell4493
Herşeyin teorisini bulmak istiyorsak 11. Boyuttan yararlanmamız gerekir. Evren başlangıçta 11 boyutluydu.
maxwell4493
Kuantum fiziği iki boyutta anlaşılabiliyor. Görelilik ise 11. Boyutta
maxwell4493
Kuantum fiziği 2 boyutta görelilik ise 3 boyutta anlaşılabiliyor. İkisini ise ancak 11 boyutta açıklayabiliriz.(ikisini birlikte)
maxwell4493
Boyutlarla evren arasında ki ilişkiyi bu yazıda açıklıyor.
maxwell4493
Büyük Patlamada şaşırtan varsayım >> Evren 2 boyutlu başladı, 4 boyutlu oldu ...
maxwell4493
Üzgünüz, bu içeriği görüntülerken bir hatayla karşılaştık. Kullanıcı iseniz, lütfen daha sonra tekrar deneyin. Yöneticiyseniz, daha fazla bilgi için Flarum günlük dosyalarınıza bakın.
maxwell4493
Bu yazıda boyutlarla evren arasındaki ilişkiyi açıklıyor.
maxwell4493
Dünyamız(veya daha büyük cisimler) bir yaprağı çekmek için tüm yüzeyini kullanıyor. Ama biz o yaprağı kolayca parmağımızla kaldırabiliriz. Bunu açıklayabilir misiniz
morgan4658
konudan konuya atliyorsun.
morgan4658
neyse tek birsey yaziyim, formulun tamami eì2=m^2.c^4+p^2.c^2 ( m duragan kutle)
fotonun duragan kutlesi sifir oldugu icin , foton acisindan formul E=p.c. p dedigin momentum.
Duragan kutleli hicbirsey isik hizina erisemez.Yaratildigi anda: hizi isik hizinda olan veya henuz rastlanmamis da olsa isik hizinin uzerinde olan herhangibirsey( takyonlar gibi ) bu kabulu biozmaz.Kabul, ivmelenerek isik hizina ulasilamayacagidir.
morgan4658
neyse tek birsey yaziyim, formulun tamami eì2=m^2.c^4+p^2.c^2 ( m duragan kutle)
fotonun duragan kutlesi sifir oldugu icin , foton acisindan formul E=p.c. .
Duragan kutleli hicbirsey isik hizina erisemez.Yaratildigi anda: hizi isik hizinda olan veya henuz rastlanmamis da olsa isik hizinin uzerinde olan herhangibirsey( takyonlar gibi ) bu kabulu biozmaz.Kabul, ivmelenerek isik hizina ulasilamayacagidir.
maxwell4493
Fiziği daha yeni keşfettiğini için sorularının cevabın öğrenmek istiyorum
maxwell4493
Fiziği daha yeni keşfettiğini için aklımda bir sürü soru oluşuyor.
maxwell4493
Fİziği daha yeni keşfettiğini için sorularının çok
maxwell4493
Fiziği daha yeni keşfettiğim için sorularım çok
maxwell4493
Dışlam veya dışarlama ilkesi iki benzer parçacık aynı duruma sahip olamaz yani belirsizlik ilkesinin tanımladığı sınırlar içeresinde hem aynı konumda hem aynı hızda olamazlar. O zaman birbirine yakın iki parçacık aynı hızda sahip olamazlar. Haliyle aynı durumda da sabit olamazlar. Bu da parçacıkların kendilerine etki eden 0 1 ve 2 dönemli kuvvet parçacıklarının etkisi altında kalarak çok yoğun bir konuma düserlerdi
maxwell4493
Dünyamızın eğer dünya dışlama ilkesi olmadan yaratılsaydı kuarklar bir araya gelerek proton ve nötronları oluşturmazdı.bu da atomları oluşturması.hepsi oldukça düzgün yoğun bir çorba oluşturmak üzere bir araya çökerdi.
maxwell4493
paralel evrenler teorisi de burada ortaya çıkar yani antiqarçacıklardan
turker-turksever2890
Zaten her şeyin teorisi diğerlerini bağlayan teori değil mi