aras-alisov8159
Big Bang nasıl olduda patladı? Hiclik saf enerjiden ibaretdi ve zaman yoktu.Benim düşüncem kainat milyarlarca maddeninbir yere toplanıp patlamasından oluşmadı.Kainat dev bir alanda patladi.
maxwell4493
Büyük patlama aslında bir qatlama değildir büyük patlama uzayzamanının oluşmaya başladığı zaman dilimidir.ve içeriye sıkışmış olan maddelerin yani evrenin etrafa saçılmasıdır büyük patlama bir mekan değil zaman dilimidir. Uzay ise evrenin içinde meydana gelmiştir.
aras-alisov8159
Benim aradigim sey Big Bang nasil patladigini ogrenmek istiyorum sıkıntı şurdaki geçmişe gidemiyoruz gitsekde direk ölürüz ben her şeyin teorisini arıyorum ömrüm yeterse cevabı bulacağım sanad cok teşekür ederim
ribozom8468
bunlari kimse bilmiyor.
maxwell4493
Aslında geçmişe gidebiliriz bizim bulabileceğimiz en uzak yer evrenin başlangıcı ama orada yaşayamayız.
maxwell4493
Yani evrenin ömrü olan yıl sayısı kadar uzaklıktaki bir yere(başlangıcın olduğu noktaya) ışık yılı uzaklığında bakarsak görebiliriz.
morgan4658
Gore e son, lepton donemi fotonlarin olusumundan 10 saniye once oldu.10 saniyede olan oldu zaten
morgan4658
Fotonlar leptonlarda. 10 saniye sonra olustular.Yani goremezsin
ribozom8468
10 saniye önce oluşan parcacik yok mudur? 10 saniye öncesi belki çeşitli aletlerle görülebilir veya smüle edilip,fotoğraflandırılabilir.
morgan4658
Gorulmekten kastim olcumlenmesi zaten.Gorunen isik veyua degil, BB'de leptonlar olusana kadar EMD yok.10 saniye sonra gecisleri basliyor. ( emd elektromanyetik dalga, yani foton )
morgan4658
arkaplan isimasi zaten bulundu etti.ama bu ilk isimanin oldugu yeri gormemizde birseye yaramiyor, sadece BB teorisini guclendiriyor.
turker-turksever2890
Kainat milyarlarca maddenin bir araya gelip patlamasıyla da oluşmadı, dev bir alanda da patlama da olmadı(Ki zaten geniş bir uzayın daha da genişlemesi bize Evren’in oluşumunu göstermez) Büyük Sapma diye bir şey var. Bu da patlamayla ilgili ama daha önceden var olan bir anti evrenin düzensizlikten düzene doğru yaşadığı bir anti entropi yüzünden yok oluşuyla o sıfır boyutlu noktadan yine var olan bizim evrenimizi ve bunun böyle sonsuza kadar uzayacağını söylüyor. Yani Evren’in yaratıcısına başka bir anti evrenin yok olması durumu diyor.