turker-turksever2890
Bir mıknatıs mesela bütün maddenin hallerine dönüşebilir mi?( Plazma dahil)
morgan4658
Sanmam, yani miknatis olmasi icin kutuplari olmali, ve duzenli sekil kati haldir. Lablarda belki birseyler yapmis olabilirler ama dogal olarak sanmiyorum.
turker-turksever2890
Bence de doğal olarak bulunmaz zaten de aklıma sürekli olarak takılan bir soru var: Manyetizma tam olarak nedir? Her yerde mıknatıslanmadır falan yazıyor ama nasıl bir şey manyetizma?
hic-kimseyle-tartismaz9132
Alacağınız cevap çoğu fizikçinin vereceği şekilde, tavuk-yumurta hikayesi şeklinde olacak.
Herkes yumumrtanın yapısınve nasıl tavuğu dönüştüğünü anlatacak. sonra kalanı da tavuğun nasıl yumurta yaptığını anlatacak. Tüm aşamaları ile...
Sonra da yumurta veya tavuk nedir sonusu hala ortada olacak?
Madde dahil her enerji alanının neden manyetik alan ürettiği, neden elektrik alanına dik olduğu hala tam cevaplanmış değil.
İşleyişini biliyoruz. Etkilerini biliyoruz ama doğadaki esas işlevi nedir? Net değil...
O yüzden verilecek cevapları merakla bekliyorum.
hic-kimseyle-tartismaz9132
Alacağınız cevap çoğu fizikçinin vereceği şekilde, tavuk-yumurta hikayesi şeklinde olacak.
Herkes yumurtanın yapısını ve nasıl tavuğa dönüştüğünü anlatacak.
Sonra kalanı da tavuğun, nasıl yumurta yaptığını anlatacak.
Tüm aşamaları ile...
Sonra da yumurta veya tavuk nedir sonusu hala ortada olacak?
Madde dahil her enerji alanının neden manyetik alan ürettiği, neden elektrik alanına dik olduğu hala tam cevaplanmış değil.
İşleyişini biliyoruz. Etkilerini biliyoruz ama doğadaki esas işlevi nedir? Net değil...
O yüzden verilecek cevapları merakla bekliyorum.
maxwell4493
Yumurta paradoksu bence yumurta tavukdan gelir