fatih-akan5662
Kutle ile hız arsında bır ılıskı varmıdır.Yanı kutle artarsa hız artarmı yoksa agırlık artacagından azalırmı
mustafa-okat6784
Kütle ile hız arasında bir ilişki vardır da şöyle vardır; kütle aynı kalır hız artarsa, enerji artar. Hız aynı kalır kütle artarsa, yine enerji artar. Basitçe kütle x hız = enerji gibi bir çıkarım yapabilirsiniz.
morgan4658
Hiz arttikca kutle artar
oktay-eldem8178
Kütle hız ilişkisinde yani newton yasalarında, neden sonuç, etkieden-etkilenen kavramları önemli:
f=mdv/dt... derki bir kütlenin hızı zamanla değişiyorsa ona etki eden bir kuvvet vardır.
m=f/dv/dt)....ne der
yada
dv/dt=f/m .............ne der
hic-kimseyle-tartismaz9132
Kütle her durumda sabittir. Değişmez.
Hızı etkilemez.
Ancak ivmelenmeyi ve eylemsizliği etkiler.
İvmelenme kütleye hız için enerji aktarılmasıdırır.
Satır satır yazdım ki, anlamama şansınız olmasın...
Hız altında kütlenin ekstradan sahip olduğu şey momentumdur. Çapma veya sürtünme ile geri aktardığı enerji de bu momentum'daki enerjidir.
Kütle(m) x Hız (v) =Momentum (P)
F (Kuvvet)= Momentum (p) / Zaman (t)
(Yani bir birim zamanda aktarılan enerji miktarı..
Bir arabayı iterken uyguladığınız kuvveti merak etmiyormusunuz? İşte bir saniye içinde ne kadarlık enerji harcadğınıza bakarak, kuvveti buluyorsunuz.)
Kısaca hız artıkça, kütle de biriken momentum da artar. Ama kütle artmaz. Kütlenin aktaracağı enerji, yani kuvvet artar.
Böylece (10 kg ağırlık x1 m/s hız ) lik kütle ile (1 kg kütle x 10 m/s hız) kütlenin momentumları eşit olur. Çapma anında bu momentumu aktarırlar.
Diğer bir deyişle, Recep İvedik'in tokadındaki kuvveti dengelelek için, karate hocasının en az 10 kat hızlı vurması gerekiyor demektir.
hic-kimseyle-tartismaz9132
Kütle her durumda sabittir. Değişmez.
Hızı etkilemez.
Ancak ivmelenmeyi ve eylemsizliği etkiler.
İvmelenme kütleye hız için enerji aktarılmasıdırır.
Satır satır yazdım ki, anlamama şansınız olmasın...
Hız altında kütlenin ekstradan sahip olduğu şey momentumdur. Çapma veya sürtünme ile geri aktardığı enerji de bu momentum'daki enerjidir.
Kütle(m) x Hız (v) =Momentum (P)
F (Kuvvet)= Momentum (p) / Zaman (t)
(Yani bir birim zamanda aktarılan enerji miktarı..
Bir arabayı iterken uyguladığınız kuvveti merak etmiyormusunuz? İşte bir saniye içinde ne kadarlık enerji harcadğınıza bakarak, kuvveti buluyorsunuz.)
Kısaca hız artıkça, kütle de biriken momentum da artar. Ama kütle artmaz. Kütlenin aktaracağı enerji, yani kuvvet artar.
Böylece (10 kg ağırlık x1 m/s hız ) lik kütle ile (1 kg kütle x 10 m/s hız) kütlenin momentumları eşit olur. Çapma anında bu momentumu aktarırlar.
Diğer bir deyişle, Recep İvedik'in tokadındaki kuvveti dengelemek için, karate hocasının en az 10 kat hızlı vurması gerekiyor demektir.
destroyer6419
aslında hız arttıkça kütle artmaz momentum artar ama efektif olarak kütle artıyor da denilebilir.
morgan4658
Uzun uzun yazmaya usendim relatif ve durgun kutle iste.Telefon italyanca, Turkce yazmak icin zorlaniyorum
destroyer6419
nessun problema
oktay-eldem8178
F=mdv/dt+vdm/dt
dolayısıyla kütle hız ile değişir
destroyer6419
o denklemden o sonuç nası çıktı
destroyer6419
o denklemden o sonuç nası çıktı
oktay-eldem8178
@destroyer hocam
m=m0/karekök((1-v2/c2))