yunus-ilik5290
neden beirli düzeyin üstündeki yüksek ve düşük frekansları duyamıyoruz?
morgan4658
Gereksiz oldugu icindir.Mesela mp3 gereksiz ses araliklarinin ayiklanmasi sonucu ortaya cikan ses dosyasidir, diger formatlara gore daha dusuk yer kaplar.
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
İç kulaktaki sinirlere bağlı kılcıkların uyarım eşiğinden. Belli frekans altında veya üstünde ses dalgalarının uyarımı yetersiz veya çok fazla oluyor.
Eğer bunları duymak istiyorsanız, kılcıkların boyutlarında farklılık olması gerekir.
(Daha fazla ayrıntısını bilmiyorum. Boyları önemli diye biliyorum ama genişlikleri-kalınlıkları ne derece etken bilemiyorum.)
taha-celik1097
Beynimizin algılaması onu işleme kapasitesi ile ilgili olacaktır..
morgan4658
Eger , her bilgiyi tespit edebilseydik, beynimiz yeterli olmazdi.
Beyin kapasitesini, hayatta kalabilme sinirlarinda tutmaya uygun bir yapimiz var.
Istisna kisiler disinda mesela her gordugumuz plakayi aklimizda tutmayiz,cunku bu bizim pratik hayatimizda bir isleve sahip degildir.
veya herseyi tekrar tekrar ogrenmeyiz.Bisiklete binmeyi ogreniriz, motorsiklete gecince bastan bisikleti ogrenmeyiz, iki uc farki pratik eder bunu da ogreniriz.Bu sekilde beynimize tekrar tekrar , bilgi coplugu eklemeyiz.
Duydugumuz frekanslar, bizler icin yeterli ve gerekli olan araliklar demek ki.Buna gore evrilmisiz.
yani ilk cevap dogru olan.
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
https://teknolojiprojeleri.com/projeler/orumcek-ipeginden-hassas-mikrofon-gelistirildi