vahid-mammadov5249
@optimus
Merhaba güzel insan. Ben internette çok sıkı bir araştırma yaptım Büyük Donma teorisiyle ilgili. Bu teori benim teorime benzemiyor ki, tıpatıp aynısı yani.
Kendimi o kadar suçluyorum ki şu an, çünki evrenin sonu ile ilgili tüm teorileri bildiğimi zannediyordum amma bilmiyormuşum.
Günlerdir kendimi o kadar kaptırmışım ki teorimi geliştirmeye, şimdi nasıl bir adım atacağımı bilmiyorum. Sanırım artık bu teorinin üzerinde durmamam gerek.
Fizikist sitesinde gerçekten genç bilim insanlarının olduğuna inanıyorum ve ilk teorimi burada sizlerle paylaştığım için çok mutluyum çünki doğru eleştiri alacağım platformanın burası olduğunu biliyordum. Vermiş olduğunuz bilgi çok yararlı oldu benim için. Ziyanın yarısından döndürdünüz beni diye bilirim.
Belki bu sefer olmadı ama evreni yine kuşkuyla sorgulamaya devam edeceğim. Yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim güzel insan.
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Önemli değil ki, bir başkasının daha önce düşünmüş olması...
Önemli olan senin bilgin ve hayal gücün ile bunu tek başına düşünebilmiş olman. Bu kapasiten olduğunu gösteriyor. Üzerine bilgi ve çalışma ekleyince kim bilir neler çıkartacak?
Şimdi madem daha önce geliştirmişler, onu incele, ortak ve ayrı noktaları bul...Düşünceni geliştir. Evrimleşmesi daha kolay olur. Çünkü artık kullanabileceğin hazır bilgiler var. Onları tekrar baştan keşfedene kadar geçen zaman ve emek tasarruf oluyor demektir.
İlk fırça darbene benzer çok "ilk fırça darbesi" var. Ama tablolar hepsinde farklı.
optimus1009
merhaba,evt. senin teorinin aynısı.lakin eksik bir teori tamamlanmış değil.burtay beyin dediği gibi geliştirebilirsin.ama zor ya.
bilakis çalışmalarına devam et. bence bu teori sağlam.sadece evrenin başı sonu ve ortasında ne olduğunu ve olacağını fiziksel olarak kafanda sonra kağıtta/matematiksel sonrada bilgisayarda smüle ve kompozise etmen lazım.çekilmiş fotoğraflardan da yararlanabilirsin.geliştirmek istiyorsan bir teori o bu olsun bence.çünkü sağlam duruyor.
tabi genede sen bilirsin.
optimus1009
geliştirdikten sonra ismini filanda değiştirirsin zaten. belki donma değildir,durulup eylemsizliğe doğru gidiyordur enerji belki.çünkü donma kavramı enerji için biraz saçma gibi.donmuş hali daha çok madde olur ancak, katı olarak
optimus1009
yani soğuk algılarımızda olan bişey,beyinle alakalı,ruhla veya bilmiyorum artık
vahid-mammadov5249
@morgan 19 Ekim 2019
Merhaba güzel insan. Çok teşekkür ederim.
Evrenin maddesel olarak sona ermesi ama enerjinin hala var olması evrenin devamlılığı için tabii ki de yeterli ama böyle bir şey mümkün olamaz.
Mümkün olamaz derken şunu kastediyorum dostum. Eğer enerji varsa madde de var, enerji yoksa madde de olamaz. Yani evrenin sona ermesi için ilk enerjinin tükenmesi lazım. İlk maddenin sonra ermesi zaten mümkün değil. İlk enerji tükenmeli ki madde de yok olsun.
Ben teorimde her yıldızın öleceğini ve her maddenin yok olacağını savunuyorum. Geriye parçacıklardan ve radyasyondan oluşan seyrek bir enerji kalacak ve bu enerjide sonsuza kadar varlığını sürdüremez. Hiç bir şey sonsuza kadar varlığını sürdüremez. Fizik kurallarına göre sonsuz enerji yoktur.
Termodinamiğin 1. kanunu
Enerji yoktan var edilemez veya varken yok edilemez, sadece şekil değiştirir.
Termodinamiğin 2. kanunu
Her şey er ya da geç bok olur.
vahid-mammadov5249
@morgan 19 Ekim 2019
Evrenin maddesel olarak sona ermesi ama enerjinin hala var olması evrenin devamlılığı için tabii ki de yeterli ama böyle bir şey mümkün olamaz.
Mümkün olamaz derken şunu kastediyorum dostum. Eğer enerji varsa madde de var, enerji yoksa madde de olamaz. Yani evrenin sona ermesi için ilk enerjinin tükenmesi lazım. İlk maddenin sonra ermesi zaten mümkün değil. İlk enerji tükenmeli ki madde de yok olsun.
Ben teorimde her yıldızın öleceğini ve her maddenin yok olacağını savunuyorum. Geriye parçacıklardan ve radyasyondan oluşan seyrek bir enerji kalacak ve bu enerjide sonsuza kadar varlığını sürdüremez. Hiç bir şey sonsuza kadar varlığını sürdüremez. Fizik kurallarına göre sonsuz enerji yoktur.
Termodinamiğin 1. kanunu
Termodinamiğin 2. kanunu
Her şey er ya da geç bok olur.
vahid-mammadov5249
@morgan 19 Ekim 2019
Termodinamiğin 1. kanunu
Termodinamiğin 2. kanunu
Her şey er ya da geçbokolur.
destroyer6419
hipotez demek istiyo da bilgisi yetmemiş
vahid-mammadov5249
@Burtay Mutlu (shibumi_tr) 20 Ekim 2019
Merhaba güzel insan. Tartışmalara her zaman açığım. Farklı yaklaşımlar olacağını biliyorum ve bunlardan da faydalanmakta yarar var.
Yazdığınız tüm sözlere katılıyorum. Çok teşekkür ederim detaylı anlatım için.
muhammed-talha-obuz2330
Öncelikle eleştirel yorumun ve anlayışın için teşekkür ederim
muhammed-talha-obuz2330
Öncelikle eleştirel yorumun ve anlayışın için teşekkür ederim.
muhammed-talha-obuz2330
Öncelikle eleştirel yorumun ve anlayışın için teşekkür ederim
muhammed-talha-obuz2330
muhammed-talha-obuz2330
muhammed-talha-obuz2330
Bana yazdığınız yorum da moral bozan motivasyon düşüren insanlar çıkmasın karşımıza demişsiniz fakat Akademi dünyası çok zalimdir doğal olarak bence öyle de olmalıdır yani izafiyet teorisine bile zamanın dehaları karşı çıkmış. einsteinın meşhur bir sözü var "yüz kişi yanıldığımı söylüyor, eğer yanılsaydım bir kişi yeterdi" burda akademik yeniliklerin kabülü çok zalimce eleştirilir. dedim ve bunu doğru buldum çünkü Gazalinin nedensellik sorunu hakkında ki görüşleriyle ilgili ortaya koyduğu sorunu ile bilimin ilerliyişi hakkında farklı görüşlerim var, senin konuma fazla girmek istemedim dostum çünkü söylenecek çok söz, sorulacak çok soru var ki, ne yazacağımı bilemedim, nereden başlayacağımı bilmiyorum fakat öncelikle evrenin yok oluşundan kastın nedir? (yani insanların ya da canlı formlarının yok olmasımı yoksa, enerji ve maddenin yok olmasımı, eğer sorun enerji ve maddenin yok olması ise termodinamiğin birinci kuralını hatırlatmak isterim) ikinci olarak da teorin kara deliklerin evreni yok etmeleri üzerine kurulu olduğu için kafanda ki soru işaretlerini gidermek için kara deliklerin bilinmezliklerini çözmek ve bilgi sahibi olmak lazım, yani eğer insanlığın sonu yada yaşayan formların sonuysa belki kara deliklerin yüksek basıncın da yaşayabilen canlı formları oluşabilir.şu an bilgimiz olmadığı için her şeyi söyleye biliriz senin teorin de hala kabataslak olduğu için pek çok soru hala yanıtsız kalıyor gerçekten aklımda bir çok soru işareti var fakat bunları yazıp anlatmaya çalışsam çok uzun sürer mesala ben bir önceki yazımda bir konudan bahsetmişim fakat anlatamamışım bu konuyu dahi anlatmam buradan çok zor o yüzden sana diyebileceğim şeyler en fazla bu yolda başarılarının devamını dilerim en azından benim gibi boş yaşayan bir insan olmadığınız için size saygı duyuyorum, vesselam.