kit-fisto1756
Ben Newton fiziğinden sonrasına inanmıyorum bence atomların hareketlerini bırak şekillerini bile bilemeyiz. Hayatında hiç elektron, proton veya nötron gören var mı? Bence bunlar yanlış kabullerdir
luke-skywalker3705
Kısmen haklısın. Çünkü ben Nikola Tesla'nın yolunu takip ediyorum. Nikola Tesla çok çağının ötesinde bir bilim adamı ve imkanı olsaydı sınırsız elektrik üretecekti. Her neyse Nikola Tesla bildiğimiz gibi nükleer enerjiye ulaşamayacağımızı söylüyordu. Kuantumun da Celal Şengör'ün deyimiyle Zırva olduğundan bahsediyordu. Dolayısı ile kuantum fiziği ve maddenin alt parçacıkları hakkında kesin yorum yapamayız. Lakin Nikola Tesla elektrik ile çalıştığı için elektronların varlığından bahsedebiliriz fakat hareketlerinden şekillerinden bahsedemeyiz. Heisenberg belirsizlik ilkesi kanıtlanmamış sadece Heisenberg'in havalı gözükmek için uydurduğu bir bilgidir. Dolayısı ile proton ve nötrondan bahsetmemiz zordur. Bazı insanlar elektronların birbirini itip atomun dağılacağını bu sebeple proton olması gerektiğini savunabilirler fakat elektronlar birbirine eşit kuvvet uygulayacağından sabit bir şekilde durabilirler taa ki alış veriş yapana kadar.
eowyn5788
Arkadaşlar ne saçmalıyorsunuz Benjamin Franklin- Rutherford- Chadwick- J.J. Thomson gibi bilim insanları bir sürü deneyler sonucu proton nötron ve elektronun varlığını kanıtlayıp denkleme döktüler. Atomların çekirdekleri vardır ve çekirdekleri parçalandığında büyük bir enerji açığa çıkar.
kit-fisto1756
Nikol Tesla'nın bulduğu şey fil öldürüyor
kit-fisto1756
Nikol Tesla'nın bulduğu şey fil öldürüyor.
luke-skywalker3705
Kardeşim kabloların arasında boğulup gitmek istersen sen bilirsin.
kit-fisto1756
Nerden biliyon Éowyn gördün mü hiç? Öyle o buldu bu buldu demek kolay. Ayrıca bilimsel bilgiler yanlış olabilir. Mesela filojiston kuramı 300 yıl geçerli bir şeydi fakat bir anda yıkıldı. Benzer şekilde atom teoriside bozulabilir
darth-maul5595
Kit Fisto kardeşimiz haklı bilimsel bilgiler kesin değildir fakat atom teoresini kabul etmeyende ne biliyim?
kit-fisto1756
Nerden biliyon Éowyn gördün mü hiç? Öyle o buldu bu buldu demek kolay. Ayrıca bilimsel bilgiler yanlış olabilir. Mesela filojiston kuramı 300 yıl geçerli bir şeydi fakat bir anda yıkıldı. Benzer şekilde atom teorisi de bozulabilir
luke-skywalker3705
Ben hâlâ filojistona inanıyorum nasıl yıkıldı ki şimdi ateş nasıl yanıyor? Bazı maddeler yanarken bazıları yanmıyor ama.
darth-maul5595
Kit Fisto kardeşimiz haklı bilimsel bilgiler kesin değildir fakat atom teoresini kabul etmeyende ne biliyim?
eowyn5788
Luke kardeşim git oksijen ile yanmayı Lavoiser'in bulduklarını tek tek araştır sen Allah bilir senin yaşadığın dönemde daha yüzük bile dövülmemiştir.
eowyn5788
Luke kardeşim oksijen ile yanma ve Lavoiser'in bulduklarını tek tek araştır ondan sonra gel. Allah bilir senin çağında Yüzük bile dövülmemiştir.
eowyn5788
Luke kardeşim oksijen ile yanma ve Lavoiser'ın bulduklarını tek tek araştır ondan sonra gel. Allah bilir senin geldiğin çağda Yüzük bile dövülmemiştir.
eowyn5788
Luke kardeşim oksijen ile yanma ve Lavoiser'ın bulduklarını tek tek araştır ondan sonra gel. Allah bilir senin geldiğin çağda Yüzük bile dövülmemiştir.
eowyn5788
eowyn5788
Luke kardeşim oksijen ile yanma ve Lavoiser'ın bulduklarını tek tek araştır ondan sonra gel.Herhalde senin geldiğin çağda Yüzük bile dövülmemiş daha.
morgan4658
Trollerin dadanacak yeri kalmadi anlasilan.
behram-kursunoglu5806
Bende senin varlığına inanmıyorum. Eğer varsan ispatla varlığını.
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
İnanç, bilgi birikimi yetersiz olduğunda, eldeki bilgilere göre, kişisel sağduyuya varılarak elde edilen bir çıkarımdır. Tamamen özneldir.
Elektron mikroskopları altında, altın atomlarından (tek tek) karbon atomları içine yazı yazılıyor.
Bütün bunları başarmaları ise mevcut bilimsel varsayımları kullanarak yapıyorlar. Bu varsayımlar, atom modelleri, elektron yapıları, bileşiklerin bağları filan hatalı olsaydı, ne bunca bileşik, ne alaşımlar ne de yeni teknolojik malzemeler (grafen gibi) üretilemezdi.
Hatta mutfaklarda çokça kullandığımız, teflon tava kaplamaları bile yapılamazdı. Ekranlar çalışmazdı ve tüplüler (elekron tabancası), ne de sıvı kristalli ekranlar veya oled ekranlar...Vs.vs...
...
İnanıp, inanmamak sizin konunuz. Sonuçta mevcut bilim, işliyor, buluyor ve geliştiriyor. Eğer inancınızdan eminseniz, bu malzemeleri kullanma gereği de duymazdınız.
Ya da çok eminseniz, bu eminliğinizin nedeni olan sebepleri ve verileri, kanıtlı örnekler olarak ortaya koyabilirseniz, biz de ikna olur ve sizinle aynı bakış açısına ulaşırız.