luke-skywalker3705
Kuantum nedir? Kuantumun tanımını yapar mısınız?
hic-kimseyle-tartismaz9132
Kuantum teknik olarak, kuanta teriminin çoğululdur.
Kuanta ise (quanta) , en küçük (muhtemelen enerji) birimini temsil etmektedir.
https://www.quora.com/What-is-a-quanta
Kuantum teknik olarak, kuanta teriminin çoğululdur.
Kuanta ise (quanta) , en küçük (muhtemelen enerji) birimini temsil etmektedir.
https://www.quora.com/What-is-a-quanta
Işık kuantası, foton olarak anılır.
luke-skywalker3705
Çok teşekkür ederim.
kit-fisto1756
Sağlam kaynaklara göre kuantum bir niyettir.
kit-fisto1756
Sağlam kaynaklara göre kuantum bir niyettir.
luke-skywalker3705
Bir il veya ilçe de olabilir.
darth-maul5595
Ya forumla eğleniyor bu ikisi dağılın lan!!
eowyn5788
Aynen Haklısın Qui-Gon Jinn'in katili
luke-skywalker3705
O hâlde Kuantum küçük parçacıkları (kuark vs) inceler.
darth-maul5595
Yok oğlum anlamadın yarrrık deneyi yapar
darth-maul5595
YOK yahu çift yarık deneyi yapar her şey rastgele der öyle bişiler işte.
eowyn5788
Çift yarık deneyini duymuştum ama biraz bahseder misiniz deney düzeneği, amaçları ve bulguları ile alakalı?
darth-maul5595
Şimdi iki tane karnı düşün bunlar özelliği yarık olmaları. Onları tabağa dizme olasılıklarını hesaplarsan çok fazla olduğunu görürsün birde bunların yenme durumları ve yöntemlerini düşünürsen sonsuz olasılık çıkıyor işte çift yarık kuantumun bu rastgeleliğini çift kanı deneyi (Çift yarık deneyi) bunu kanıtlıyor.
luke-skywalker3705
haklısın ama yarığın içindeki kıyma miktarına ve sıcaklığına dolayısı ile enerjisine bağlıdır.
darth-maul5595
Şimdi iki tane karnı düşün bunlar özelliği yarık olmaları. Onları tabağa dizme olasılıklarını hesaplarsan çok fazla olduğunu görürsün birde bunların yenme durumları ve yöntemlerini düşünürsen sonsuz olasılık çıkıyor işte çift karnı deneyi (çift yarık deneyi) kuantumun rastgeleleliğini kanıtlıyor.
luke-skywalker3705
haklısın ama yarığın içindeki kıyma miktarına ve sıcaklığına dolayısı ile enerjisine bağlıdır.
Taze yetme fizikçiler.... :-))))
morgan4658
Quantum buyukluk demektir.Kisacasi "ne kadar, kac tane" gibi Turkceye cevirebiliriz. ( ozellikle soru isaretini kullanmadim"
veysi-aky8668
Quantum un ne olduğundan çok ne bulmaya çalıştığı önemli.Quantum fiziği atom altı parçacıkları ve hareketlerini anlamaya ve açıklamaya çalışıyor ama henüz net hiçbir bilgi yok...