kit-fisto1756
Eğer evrenin genişlemesini durdurabilseydik ve en son noktasına gidip dışarı elimizi uzatsaydık ne olurdu? Evreni genişletmiş mi olurduk yoksa yoksa yok mu oluruz ?
luke-skywalker3705
Evren kolun kadar genişlemiş olur, ayrıca kolundaki hidrojenler birleşerek helyumları helyumlar birleşerek karbonları oluşturur.
hic-kimseyle-tartismaz9132
"...hidrojenler birleşerek helyumları helyumlar birleşerek karbonları oluşturur." Dayanağı nedir bu cümlenin?
luke-skywalker3705
Kardeşim bak sen hiç big bang okudun mu?
kit-fisto1756
Bende çok merak ettim burada bu kadar saçma cevaplar görmek beni üzüyor.
kit-fisto1756
Ben de çok merak ettim burada bu kadar saçma cevaplar görmek beni üzüyor.
darth-maul5595
Haklısın Kit Fisto kardeş ama yanlış anladın. Bence Luke orada protonların farklı difüzyon yöntemleri ile yeni elementlerin oluşacağını söylemek istiyor
eowyn5788
Peki evrenin genişlemesini nasıl durdurabiliriz ki?
morgan4658
Evreni kimse durduramaz , yuru be evren ( sanirim yeni arkadaslarin bekledigi cevap buydu ).
Kolunuzu cikardiginiz anda evren coktan isik hizixkol uzunlugunuz kadar genislemiz olur.Bosu bosuna evrenin sinirlarin akadar gidip kolunuzu cikarmak icin cabalamayin.
mustafa-okat6784
Şimdi evrenin genişlemesi, evrenin sınırlarının genişlemesi olarak düşünmemek lazım. Zira evrenin bilinen, kafamızda tehayyül edebileceğimiz bir şekilde sınırı yok. Hani evrenin sınırında son atom molekülünü de geçtikten sonra sonsuz bir boşluk mu yatıyor yoksa görünmez bir duvar mı var ya da Pac-Man'daki gibi bir ucundan çıktığımız evrenin diğer ucundan tekrar mı dahil oluyoruz bilemiyoruz. Bu yüzden evrenin sınırından konuşmak biraz yersiz kalıyor. :)