rick-sanchez2523
gözlemlenebilir evrenin ötesinde fizik yasaları farklı olabilirmi? veya fizik yasalarının bir yerde sınırı varmı?
optimus1009
O kadar uzaklara; evrenin ötelerine gitmene gerek yok ubeyde.En basitinden rüyalarımızda bile fizik mizik kalmıyor.Rüyada olsa neticede enerji aynı enerji ve rüyalarda yasalar birbirine girebiliyor.Ne kütle çekimi kalıyor,ne etkiye tepki,ne tersinmezlik.
Rüyada olsa sonuçta dediğim gibi evrendeki aynı enerji ile bişeyler oluyor.Evren acayip bir yer.ben bu evrenden bişey anlamadım.anlamadan da ölüp gidecem sanırım .d kafada deli sorular...
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Gözlemelenebilir evrenin ötesinde fizik yasaları olabilir elbette.
Ama burada önemli bir noktaya dikkat etmelisiniz.
Bildiğimiz fizik yasalarının hemen hemen hepsi; (kütleli) madde ile madde, madde ile enerji ilişkileri üzerine kurulu.
Yani o ortamlarda madde yok ise, bildiğimiz fizik kuralları da olmaz.
Enerjinin, enerjiyle olan ilişkilerini kısmen termodinamik kanunları tanımlıyor. Aslen ilk ve temel kanunlarda bunlar olmalı. Çünkü evren daha henüz bir enerji topağı iken, madde yoktu ama enerji vardı.
İlk fizik kanunları, enerjinin, enerjiyle olan ilişkisiden türemiş olmalı. Enerjinin bu kanunlara dayanarak topaklanması ile de temel kuvvetlere dayanan diğer kanunlar ortaya çıkmış olmalı.
Tabii, enerji derken, enerji paketçiklerinden oluşan akışkan bir olguyu kast ediyorum.
"Gözlemelenebilir evrenin ötesinde fizik yasaları olabilir elbette."
Bunu tekrar yazıyorum ki yazılanı anlayın.
"Gözlemlenebilir evrenin ötesinde fizik yasaları olabilir elbette."
Bunu tekrar yazıyorum ki yazılanı anlayın.