pikacu9892
Dunyanın sonu genetiyi deyistirilmis insanlar yuzundenmi gelecek
busra-aktas7709
Sanmıyorum çünkü tembellikten, azgınlıktan, sapkınlıktan, inkarcılıktan dolayı kıyamet günü bunlar yüzünden bunu yapanlara daha kötü olacak zaten insanın gelecekte genetiğinin değiştirilip değiştirilmeyeceği belli bile değil :)
muhammed-taylan9078
Büşra Aktaş, Aslında insanların genetiğini değiştirilebilmesinde dinsel bir çelişki ya da bir sorun görmüyorum tabi etik anlamda yapılmalı mı yapılmamalı mı ayrı bir konu tabi yapılması kaçınılmaz bunu biliyoruz.
Soruya dönecek olursak Dünyanın sonunu getirebilcek o kadar çok olay var ki (Nükleer Savaş, Doğal afetler, Yapay zekanın yanlış ya da eksik eğitilmesi, Küresel ısınma vs.) Genetiği değiştirilmiş insanların dünyanın sonunu getireceğine inanmıyorum (Tabi empati yoksunu duygusuz süper askerleri saymazsak)
pikacu9892
Zengin insanların cocuklarının genetiyini deyistirmesi zenginlerle fakirler arasındaki farkın acılması fakirlerin salıklı besinlere ulasamaması (nufus artıkca doyurmak icin genetiyle oynanmıs urunler uretilecek ) genetiyi deyistirilimis besinler basta kısırlık olmak uzere hastalıklara yol acar fakirle salıklı besibe ulasamicak vuruslere bagisiklik kismi na hic girmiyim
mehmet-akif-ersoy8298
Hawking , zenginlerin çocuklarının DNA'ları üzerinde yapacakları değişikliklerle oluşacak insanüstü ırk, insanlığın sonunu getirebilir. Demişti. Kim bilir belki de böyle olur belki de savaşlardan dolayı kendi kendimizi bitiririz.
rick-sanchez2523
İnsanlık her türlü tehlikeye karşı açık olmalı ben bunun bir tehlike olabileceğini düşünüyorum hatta genetiği değiştirilmiş süper askerler nano teknoloji ve akıllı ve yapay zeka tabanlı robotik teknolojisinin birleşimi ile zaten sanırım bir ülke bunlarla süper güç olabilir ancak kendisinin sonunuda getirebilir ve evrensel acıdan bakılırsa yeni gorus fikir ve savunuslar ortaya cikarabilir genetigi degistirilmis insanlar ortaya etik ve toplumsal sorunlar cikarabilir milliyetçilik gibi yani. Bu da fiziksel yok olustan daha kotu zaten!!..
athena4296
Evet Stephen Hawkingin Yapay zeka insanlığın başına gelen en iyi şey yada en kötü şey olacaktır tarzında bir cümlesi vardı. Yine haklı.
busra-aktas7709
Muhammed taylan söylediklerin için sağol her zaman senin gibiler olup fikirlerini yayıp insanları bilgilendirecekler
athena4296
Pikachu,zaten dediklerinin çoğunu yaptılar bile =)