morgan4658
Big Bang’den once uzay var miydi?
morgan4658
Evren degil , uzay var miydi?
morgan4658
Veyahut, eger ki Big Bang heryerde vuku ettiyse, mekan vardi.Soruyu bu anlamda sordum.
rick-sanchez2523
Matematiksel uzay adı verilen sanal parçacık uzayı. aslında bu evren bu parçacıkların birleşip gerçek parçacıklara dönüşerek enerji patlaması yaşayıp oluştuğu yönünde bir görüş var bu görüş doğru olabilir çünkü matematiksel evrenin(hiper evren) sınırı varmı yoksa sonsuzmu bilinmez ama eğer sonsuzsa bizim evrenimiz sonsuz olasılıktan biriydi ve oluştu
morgan4658
Dediginizi anlayamadim.Matematiksel uzay ile matematiksel evrenin farki nedir?
rick-sanchez2523
Orada anlam karmaşası olmuş matematiksel uzay olacaktı matematiksel evren ayrı birşey:))
morgan4658
Evet, bu nedenle de anlayamadim :)
erkan-yilmaz2496
Patlamadan önce uzay vardı diye düşünüyorum. Mekan vardı evren içerisinde yaratıldı daha mantıklı geliyor. Patlama ile uzayda yaratıldı fikri değişik geliyor. O sıra hangi mekandaydık neyin içerisindeydik oluyor ki o mekana ne oldu oluyor :D
faruk-arslan8080
Big bange her haliyle kabul görmüş olarak bakıyoruz. Ama ismini tam andığımızda yanına "teorisi" şeklinde ekleme yapıyoruz. Kesin olmayan sav neticede. Kesin gibi değerlendirilmesine karşıyım. Bir süre sonra "ışık hızı ışığa aittir" gibi yanlış bir perspektife dönüşmeye başlamamalı. Kafada teori olduğunu unutmamalı.
morgan4658
Faruk Bey teori bilimde sav degildir.Teori kanun olmaz.
morgan4658
0Faruk Bey teori bilimde sav degildir.teori hipotez degildir, ve kanun olmaz.
faruk-arslan8080
Tamam. Hemfikiriz.
Bilimde teori veya kuram; bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır. (Kaynak: Vikipedi)
Belirsizlik ilkesini benimsemesemde bigbang "teorisi" yukarıdaki tanıma göre "teori" olmayı haketmeyecek kadar uçuk. Doğrulanmış gözlem, izlem ve deneyden ziyade, varsayımlar ile dolu. Varsayım ise sizin de benim de benimsediğim tanım ile bağdaşmıyor. Cern gibi bilim üsleri bu gizemin perdesini aralayacaklar diye umuyor ve bigbang konusunda yanılgıları ortaya koyacaklarını ümit ediyorum.
Saygılar.
morgan4658
Bilim camiasinin teori demesi icin kistaslar var, ama israrla buna karsi olmaniz kisisel.Big bang’i burada tartismasak iyi, ancak arzu ederseniz yeni baslik acarsiniz, seve seve katilirim.
muhammed-taylan9078
Bilim insanların çoğu Büyük Patlamadan önce ne mekanın ne de evrenin olmadığı kunusunda hem fikir Büyük patlamadan önce hiçbir şey tanım yerindeyse hiçbir şey yoktu ne mekan ne karanlık ne aydınlık hayal etmesi imkansız gibi birşey ama öyle.
morgan4658
Klasik anlamda bilinen dediginiz gibi.Ancak Big Bang nasil “heryerde” olabilir? veya Big Bang’i tetikleyen goruslerden birinin quantum dalgalabmasi oldugunu varsayarsak...
athena4296
Big Bang uzayın (veya evren artık kim nasıl isterse olaya öyle baksın) sonsuzluktan gelmediğini öne sürüyormuş gibi bir şey oluyor.Sonsuzluk da çok mantıklı bir şey değil.Dolayısıyla,sonsuzluğa karşı geldiği için bu kadar benimsenmiş olabilir.
athena4296
Bir de benim merak ettiğim şu,Madem mekan vardı,o mekan neyin içinde veya ne zaman,nasıl oluştu.
athena4296
Bir de benim merak ettiğim şu,Madem mekan vardı,o mekan neyin içinde veya ne zaman,nasıl oluştu.
athena4296
Fark ettiyseniz bu bir döngü haline geldi grupça sorularımızla.
athena4296
Fark ettiyseniz bu bir döngü haline geldi grupça sorularımızla.